syber 18.06.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam Stałem się "szczęśliwym" posiadaczem domu z lat 50'tych XX wieku. Chciałbym zrobić remont generalny, poonieważ budynek odstaje od obecnych standardów zarówno designerskich jak i technologicznych. Nie chcę jednak popełnić błędu i zniszczyć dom przez nieuwagę i nieznajomość tematu. Mam pytanie czy wiecie gdzie i jak mozna uzyskać ekspertyzę techniczną budowli. I czy ta ekspertyza określi co mogę, czego nie powinienem a co muszę zmienić. ps.oczywiście chciałbym przestawić kilka ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.06.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 ps. oczywiście chciałbym przestawić kilka ścian. W takim razie będziesz chyba musiał uzyskać pozwolenie na budowę, więc bez oceny konstruktora z uprawnieniami budowlanymi sie nie obejdzie. A on będzie znał odpowiedzi na resztę pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syber 18.06.2007 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 czyli w rachubę wchodzi kto... projektant? kierownik budowy? Nawet nie wiem jak zachcczyć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.06.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Projektant. Oni i tak maja upr. do kierowania robotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syber 18.06.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 24.06.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 witam,kopiłam domek drewniany, chcemy zrobić generalny remont (od dachu do podłogi), ale bez wychodzenia poza obecny kształt ii zmieniania szkieletu. Czy musimy mieć czyjeś pozwolenie? dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.06.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Poczytaj "prawo budowlane".Na oko i ucho to wygląda mi na "przywracanie dawnego stanu, odtwarzanie bez wykonywania zmian konstrukcyjnych" a to by było zgłoszenie robót.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 25.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 ok. tak zrobię. dziękuję chociaz wolalabym, żeby to było po prostu odmalowanie chałupy i generalne porządki na co nie trzeba chyba pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts