Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Imię do owczarka niemieckiego

gabik9

Recommended Posts

No ale z jeleniem nie chodziłeś chyba po ulicy... Takie imiona to normalka dla zwierząt, za którymi się nie woła, zwłaszcza w miejscach - powiedzmy - publicznych. Nasz koń nosił imię Zygfryd, kotki Wiktoria, Luiza. Z takimi zwierzętami "rozmawia się" używając imienia, i większość na nie reaguje (no może pomijając węże, żółwie itp. :D ). Psu wydajemy komendy używając jego imienia, dlatego najlepsze jest imię dwusylabowe. Kota można nazwać np. DEZYDERIUSZ, ale tak wołać za psem?...

Właśnie zostałem obdarowany owczarkiem, suczką. Ktoś wcześniej nazwał już ją YUKI - chyba jakiś krawiec, bo to zdaje się marka maszyn do szycia :D . Niezbyt mi się podoba ale suczka reaguje już na to imię, będę się musiał przyzwyczaić...

Właśnie zostałem obdarowany owczarkiem, suczką. Ktoś wcześniej nazwał już ją YUKI - chyba jakiś krawiec, bo to zdaje się marka maszyn do szycia :D . Niezbyt mi się podoba ale suczka reaguje już na to imię, będę się musiał przyzwyczaić...

Ja na mojego Farysa mówię Mysza, Ryjek, Farysza. na wszystkie te "imiona" reaguje. najlepiej na Mysza :-)

Mojej Mamy znajdzie tez zmieniłam imię, nie wiem jakie miała oryginalne, koleżanka która ja znalazła mówiła na nia Czarna (była u niej kilka dni), po czym suczka została Warką. Sprawdza się, bo piwo lubi :-)

Jak bardzo chcesz mu zmienic, to nie powinien byc problem. A jak przy wołaniu nowym imieniem dasz parę razy smakołyk - to na mur-beton zajarzy :-)

Pozdrawiam

zielony_listek

No ale z jeleniem nie chodziłeś chyba po ulicy... Takie imiona to normalka dla zwierząt, za którymi się nie woła, zwłaszcza w miejscach - powiedzmy - publicznych. Nasz koń nosił imię Zygfryd, kotki Wiktoria, Luiza. Z takimi zwierzętami "rozmawia się" używając imienia, i większość na nie reaguje (no może pomijając węże, żółwie itp. :D ). Psu wydajemy komendy używając jego imienia, dlatego najlepsze jest imię dwusylabowe. Kota można nazwać np. DEZYDERIUSZ, ale tak wołać za psem?...

wszystkie "moje" dzikie zwierzeta byly wolne , chodzily gdzie chcialy , np. do lasu , a po ulicy oczywiscie tez codziennie :roll: i dziki , i sarny ...itd.

Jurek byl wyjatkowym lobuzem , prawie codziennie byly skargi , niszczyl drzewka owocowe , walczyl z psami , odganial ludzi od bydla na lakach , nie pozwalal doic krowy ....itd. Gucwinscy go niechcieli to poszedl do muflonow :roll:

Jak ja Ci tych wszystkich zwierzątek zazdroszczę :D

Gdybym nie była tym kim jestem na pewno zajmowałabym sie zwięrzętami :D