Marbo 04.07.2003 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Jaka powinna być właściwa kolejność prac (mam wątpliwości, a zależy mi by przed zimą wykonać obłożenie balkonów)1. montaż parapetów zewnętrznych2. tynk cementowo-wapienny3. gresy na schodach i balkonach4. malowanie lub tynk cienkowarstwowy5. tynk na cokoły (mozaikowy) lub obłożenie cokołów klinkierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mic 07.07.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 I jeszcze w którym momecie wykonać podbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 14.07.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Jaka powinna być właściwa kolejność prac (mam wątpliwości, a zależy mi by przed zimą wykonać obłożenie balkonów) 1. montaż parapetów zewnętrznych 2. tynk cementowo-wapienny 3. gresy na schodach i balkonach 4. malowanie lub tynk cienkowarstwowy 5. tynk na cokoły (mozaikowy) lub obłożenie cokołów klinkierem. tynk cementowo-wapienny - bo najbardziej brudzi sie wszystko malowanie lub tynk cienkowarstwowy - bo najbardziej brudzi sie wszystko gresy - lepiej przed tynkiem cokolowym chyba ze nigdzie sie nie laczy tynk na cokoly/klinkier - bezwzglednie lepiej po tynku cienkowartwowym parapety - najlepiej na koncu chodz tak naprawde to mozna na poczatku tylko moga sie bardzo zabrudzic nawet mimo oklejenia taka kolejnosc jest tylko podyktowana problem "brudnosci" danego etapu robot co do podbitki to po tynku poniewaz lepiej tynk zrobic wyzej tak aby podbitka byla jakby na tynku - ladniej bedzie i nie ma ryzyka ze w przypadku krzywizny podbitki gdzies bedzie wystawala sciana pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 14.07.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Ja zrobiłem tak ( ztym że metoda lekka-mokra):- styropian, siatka, klej (u ciebie tynki cem-wap)- parapety (wykuwałem trcohę ściany w glifach, ale mam teraz elegancko obrobione tynkiem cienkowarstwowym)- obróbki balkonów, gresy- na końcu zrobię cokół Malowanie zostawiłbym sobie na koniec, ale jak jeszcze będą rusztowaniaNa każdym etapie zabezpieczenie parapetów folią i taśmą. Radzę to zrobić samemu bo nikt tak nie dopilnuje jak sam inwestor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 14.07.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Ja robię podobnie jak Andrzej K. z tym , że przed styropianem (a właściwie równocześnie) jeszcze raz zakonserwowoałem wystające elemanty więźby koloryzującym drewnochronem. Bardzo brudna robota, ale dzięki rusztowaniom - wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts