pelsona 13.02.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nie chcę przynudzać ale skoro pytasz m.k.k to Ci powiem, że kupilem tą mogłoby się wydawać na pozór zabawkę głównie w celu wykonania ogrodzenia (dla wiertarki). Przez myśl mi nie przeszło że tym gównianym sprzętem będę zmuszony załatwić praktycznie cały stan surowy. Przeciągnęły się sprawy z przyłączem elektrycznym i zostałem z tą zabawką, która jak się okazało oddała nieocenione usługi. Oczywiście nie neguję, że przy większej mocy np. 1,5kW byłby lepszy komfort pracy, ale to i większy wydatek i jest co wtedy pilnować. Diaksem 800W pręty fi 12 przeciąć to był moment (trzeba umieć ciąć robiąc ruch kołyski). O betoniarce napisałem powyżej. Beton i tak głównie lany z gruchy. Większe dla tego agregatu stanowiło obciążenie grzałką na herbatę niż betoniarka.Kończąc dodam że pali to maleństwo naprawdę znikome ilości paliwa. Wlejesz już dokladnie nie pamiętam litr albo dwa i może chodzić cały dzień. Jest to dwusów ale stosunkowo cichy, cichszy od motoroweru Komar ta sama pojemność. pzdr I tak się tworzy historię. Gratuluję udanego zakupu, ale trochę samokrytycyzmu. Wg danych katalogowych ten agregat pali 0,5l/h przy pracy jałowej. Przy obciążeniu pełnym to wychodzi około 1 litra/h. Sprawdziłem to w praktyce (mam taki sam). Nijak to nie daje pracy przez cały dzień na litrze lub dwóch, nawet na biegu jałowym. Przy większym obciązeniu po krótkiej pracy wyrzuca bezpiecznik agregatu. Nie można do niego podłączyć urządzeń elektronicznych bo jest duże ryzyko ich uszkodzenia (choć sam podłączam do niego sterownik pieca w wypadku przerwy w dostawie prądu). Też jestem zadowolony z tej zabawki, ale do poważniejszych prac się ona nie nadaje, co nie zmienia faktu, że niektórym może uratować skórę. Dziwię się że pytasz skoro tak doskonale wszystko o nim wiesz i go użytkujesz. Nie zamierzam się z Tobą przekomarzać. To co napisalem jest prawdą i nic nie ściemniam. Ty wiesz swoje a ja swoje. Co do spalania to oczywiście jest tu skrót myślowy bo wiadomo że go wyłączają w czasie dłuższych przerw. Do zasilania elektroniki, wiadomo się nie nadaje napięcie faluje przy zbyt małym obciążeniu oraz brak filtracji. Do sterownika i ewentualnie pompki cyrkulacyjnej lepszym rozwiązaniem chyba jest przetwornica napięcia ok 150W z akumulatora. Cicho, spokojnie i bezpiecznie. Sprzedają te rzeczy za grosze tylko sie zainteresować. Tak więc widzę że nie używasz tego agregatu do elektronarzędzi tylko do zabawy. U mnie sprawdził się w warunkach bojowych na budowie, których Ty użytkując go nie posiadasz z tego co widzę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 13.02.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 czyli reasumując ten już nieco "poza tematem wątek" jeżeli zakupię agregat dobrej jakości 2-2,5 kW z filtrem przeciwzakłóceniowym (abym mógł podłączyc każdą elektronikę) o napięciu 230V, benzynowy - powinienem sobie z budową poradzić a także nie stracić w związku z wybraniem tej opcji a nie przyłącza ele. budowlanego, gdzie notabene prąd nie jest za darmo tylko też jego pobór kosztuje (może tylko trochę mniej niż paliwo do agregata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 13.02.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 czyli reasumując ten już nieco "poza tematem wątek" jeżeli zakupię agregat dobrej jakości 2-2,5 kW z filtrem przeciwzakłóceniowym (abym mógł podłączyc każdą elektronikę) o napięciu 230V, benzynowy - powinienem sobie z budową poradzić a także nie stracić w związku z wybraniem tej opcji a nie przyłącza ele. budowlanego, gdzie notabene prąd nie jest za darmo tylko też jego pobór kosztuje (może tylko trochę mniej niż paliwo do agregata). Prąd i tak musisz jak najszybciej załatwiać. Właściwie od tego trzeba zacząć i oczywiście także wody. Wiadomo przyłacza w pierwszej kolejności. Agregat dobry na czas przejściowy. 2-2,5kW to świat i ludzie.Życzę powodzenia. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.02.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nie chcę przynudzać ale skoro pytasz m.k.k to Ci powiem, że kupilem tą mogłoby się wydawać na pozór zabawkę głównie w celu wykonania ogrodzenia (dla wiertarki). Przez myśl mi nie przeszło że tym gównianym sprzętem będę zmuszony załatwić praktycznie cały stan surowy. Przeciągnęły się sprawy z przyłączem elektrycznym i zostałem z tą zabawką, która jak się okazało oddała nieocenione usługi. Oczywiście nie neguję, że przy większej mocy np. 1,5kW byłby lepszy komfort pracy, ale to i większy wydatek i jest co wtedy pilnować. Diaksem 800W pręty fi 12 przeciąć to był moment (trzeba umieć ciąć robiąc ruch kołyski). O betoniarce napisałem powyżej. Beton i tak głównie lany z gruchy. Większe dla tego agregatu stanowiło obciążenie grzałką na herbatę niż betoniarka.Kończąc dodam że pali to maleństwo naprawdę znikome ilości paliwa. Wlejesz już dokladnie nie pamiętam litr albo dwa i może chodzić cały dzień. Jest to dwusów ale stosunkowo cichy, cichszy od motoroweru Komar ta sama pojemność. pzdr I tak się tworzy historię. Gratuluję udanego zakupu, ale trochę samokrytycyzmu. Wg danych katalogowych ten agregat pali 0,5l/h przy pracy jałowej. Przy obciążeniu pełnym to wychodzi około 1 litra/h. Sprawdziłem to w praktyce (mam taki sam). Nijak to nie daje pracy przez cały dzień na litrze lub dwóch, nawet na biegu jałowym. Przy większym obciązeniu po krótkiej pracy wyrzuca bezpiecznik agregatu. Nie można do niego podłączyć urządzeń elektronicznych bo jest duże ryzyko ich uszkodzenia (choć sam podłączam do niego sterownik pieca w wypadku przerwy w dostawie prądu). Też jestem zadowolony z tej zabawki, ale do poważniejszych prac się ona nie nadaje, co nie zmienia faktu, że niektórym może uratować skórę. Dziwię się że pytasz skoro tak doskonale wszystko o nim wiesz i go użytkujesz. Nie zamierzam się z Tobą przekomarzać. To co napisalem jest prawdą i nic nie ściemniam. Ty wiesz swoje a ja swoje. Co do spalania to oczywiście jest tu skrót myślowy bo wiadomo że go wyłączają w czasie dłuższych przerw. Do zasilania elektroniki, wiadomo się nie nadaje napięcie faluje przy zbyt małym obciążeniu oraz brak filtracji. Do sterownika i ewentualnie pompki cyrkulacyjnej lepszym rozwiązaniem chyba jest przetwornica napięcia ok 150W z akumulatora. Cicho, spokojnie i bezpiecznie. Sprzedają te rzeczy za grosze tylko sie zainteresować. Tak więc widzę że nie używasz tego agregatu do elektronarzędzi tylko do zabawy. U mnie sprawdził się w warunkach bojowych na budowie, których Ty użytkując go nie posiadasz z tego co widzę. pzdr Nie chcę Ciebie przekonywać, bo wierzę w twoje doświadczenia. Informuję tylko, że przy takim agregacie rezultaty użytkowania mogą być różne (u mnie test z elektronarzędziami wypadł średni - niektóre pracowały, niektóre nie). Jest to tylko informacja dla innych, którzy rozważają taka opcję, że nie musi być tak różowo. Co nie zmienia faktu, że skrót myślowy "cały dzień" oznacza w tym przypadku 1-2 godzin ciągłej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 13.02.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Również rozważałem kupno bądź wypożyczenie agregatu - obie opcje dosyć kosztowne. Ostatecznie zamiast agregatu przy budowie stanu surowego posłużę się ciągnikiem. Mam już bardzo proste przełożenie z wału traktora na betoniarkę. Rozwiązanie sprawdzone przez znajomego. Pozostaje więc koszt paliwa do ciągnika. Oczywiście to rozwiązanie dla tych, którzy mają ciągnik - opcja z kupnem traktora raczej odpada a jak podłączysz do traktora szlifierkę ? no i np jak sobie chłopaki zagotują wodę na herbatę ? E bez przesady z tą herbatką, z tym akurat łatwo sobie poradzić. Dużo zależy od indywidualnej sytuacji każdego inwestora. Ja akurat dowiozę na budowę obiadek i herbatkę i kompocik i co tam jeszcze... A wogóle z tego co wiem to chłopaki bardziej wolą "zupę chmielową". Równie dobrze można by martwić się o mikrofalę itd... to w końcu jest budowa. A po co szlifierkę? Będzie piła spalinowa. Wiadomo, że jest to utrudnienie i przy budowie różne urządzenia elektr. przydało by się użyć, ale poradzimy sobie. Coś za coś. Ja dzięki temu zaoszczędze mnóstwo kasy. To rozwiązanie posłuży przy postawieniu murów i stropu. Mam nadzieję, że gdy dojdzie do więźby będe miał już prąd podłączony "na gotowo". nie to zebym sie czepial ale jak to czytam to sie usmiecham nie zeby zlosliwie, ale juz widze inewestora, ktory dowozi obiadki i herbate no i oczywiscie pozwol chlopaka na piwo, przeciez lubia .... poza tym po co ci piła spalinowa ?? przepraszam, ze pytam, ale to twoja pierwsza budowa ?? Dokładnie tak - będę dowoził obiadki. Nie wiem czemu Cię to dziwi? W moich stronach przy systemach gospodarczych to częsta praktyka. Buduję systemem gospodarczym a nie systemem gospodarczo-ekipowym. Na budowie będę miał więc 2 murarzy i resztę swoich ludzi. To moja pierwsza własna budowa, ale "odpracowywałem" dniówki przy budowach kuzynów i dokładnie tak to wyglądało. Tak więc wiem o czym piszę. A jeśli chodzi o piłę spalinową... to też mnie dziwi to pytanie... przecież wykonuje się szalunki pod ławy, strop lany. A z piwem aż tak kolorowo na budowie nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 13.02.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nie rozumiem Zbigmor po co cała ta nasza dyskusja. Nikt nikogo celowo nie wprowadza w błąd. Wydaje mi się że wystarczająco jasno i konkretnie się wypowiadam z podawaniem mocy itd. Chyba na tym forum nie są dzieci i każdy wie ile to jest 700 - 800W, oraz jakiej mocy ma swoje elektronarzędzia. Kończąc już ten przydługi spór powiem Ci tylko dla ciekawości że ta betoniarka o której pisałem (nie taka mała chyba coś ok 80l) stanowiła paradoksalnie najmniejsze obciążenie dla tego agregatu ze wszystkich moich stosowanych elektrourządzeń. Po pracy agregatu widać było że dużo nie odbiega od pracy stanu jałowego. Widać to sprawa odpowiednich przełożeń. Wydajność jej do murowania ścian w zupełności wystarczająca. Na dwóch litrach spoko cały dzień murowania.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.02.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nie rozumiem Zbigmor po co cała ta nasza dyskusja. Nikt nikogo celowo nie wprowadza w błąd. Wydaje mi się że wystarczająco jasno i konkretnie się wypowiadam z podawaniem mocy itd. Chyba na tym forum nie są dzieci i każdy wie ile to jest 700 - 800W, oraz jakiej mocy ma swoje elektronarzędzia. Kończąc już ten przydługi spór powiem Ci tylko dla ciekawości że ta betoniarka o której pisałem (nie taka mała chyba coś ok 80l) stanowiła paradoksalnie najmniejsze obciążenie dla tego agregatu ze wszystkich moich stosowanych elektrourządzeń. Po pracy agregatu widać było że dużo nie odbiega od pracy stanu jałowego. Widać to sprawa odpowiednich przełożeń. Wydajność jej do murowania ścian w zupełności wystarczająca. Na dwóch litrach spoko cały dzień murowania. pzdr Nie traktuję tej dyskusji jako spór, ale jako wymiana doświadczeń. Do murowania betoniarka więcej stoi jak pracuje i wtedy cały dzień brzmi OK. Odnośnie mocy należy pamiętać, że to co producenci tanich narzędzi podają na swoich produktach dość często się mija z prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis 13.02.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Choć od budowy domu jestem jeszcze daleko (bardzo daleko, tak pewnie za kilka lat dopiero to rozpocznę, na razie mam konkretne marzenia dotyczące wykopania ziemianki ), to z pewnością w moim domu będzie agregat prądotwórczy. Nie wiem jeszcze, czy będzie on benzynowy czy diesel i jakiej będzie mocy. Nie wiem też, czy przypadkiem nie zbuduję go sobie własnoręcznie z jakiegoś samochodowego silnika. No i pewnie będę go zasilał gazem drzewnym, bo to jest właśnie moje marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 19.02.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 W pażdzierniku na 2 dni przed wbiciem łopaty sąsiad oznajmił mi że jednak nie użyczy mi prądu, a w elektrowni to nie wiedzieli kiedy postawią skrzynkę (mala załamka) ale kupiłem agregat za 800zl na allegro i teraz dom już stoi. Na paliwo wydałem 450zł. Acha - i jeszce u nas kawałek fundamentu fachowcy twoi na nim postawili ... Piwo Ci wiszę Duże A przedłużacz wcięło - nie widziałeś gdzieś u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 20.02.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Agregat prądotwórczy to banalnie proste i niezwykle przydatne urządzenie. Dostałem kiedyś takowy od kolegi, który na nim budowę zrobił. Napisane na nim "bosh", 650 W czterosuw, zużywał ze 200 g benzyny na godzinę. Podkręciłem go trochę tak że jednocześnie mogły na nim pracować 2 wiertarki Celma - czyli do ok 800W. Wytrzymał łącznie około 800 motogodzin. Obecnie widzę często w akcji najtańsze supermarketowe/allegrowe dwusuwowe agregaciki, 850W. Taki wystarcza w zupełności do budowy, z założeniem że używamy betoniarki ALBO szlifierki kątowej, wodę gotujemy na kuchence turystycznej, bo najmniejszy czajnik ma 1kW. Po budowie przyda się w wypadku braku prądu do zasilania pomp CO. Wiele urządzeń elektronicznych nie chce wystartować na agregacie, oczywiście żadne uszkodzenie im nie grozi, ale mają swoje "zachcianki" i nie współgrają z prądnicą samowzbudną agregatu. Istnieje na to bardzo proste lekarstwo - trzeba do agregatu podłączyć ZWYKŁĄ żarówkę 100W, a następnie telewizor/UPS/inne - co nam nie chciało zadziałać. Najprostszy agregat daje lepszą sinusoidę niż najlepszy UPS ale aby prądnica się wzbudziła potrzebuje obciążenia ze 50W minimum. Użytkowałem też intensywnie agregat 3 kW/3 fazy, taki to już "ideał" na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.02.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 polecam lekturę poniższych wątków:agregat prądotwórczy prosze o pomoc co zrobić sąsiad nei użyczy mi prądu -agregat help agregat na budowę jaka mocdo użytkowników agregatów prądotwórczych czy do postawienia fundamentów potrzebny jest prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 09.04.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Zaczęliśmy budowę na agregacie 2 tygodnie temu, obecnie kończymy ściany fundamentowe na które ( powierzchnia ścian 74 m2. ) poszło nam paliwa za 50 - 60 PLN. Kupiliśmy Rockworta z Ciastkoramy 2.5/2.2 KW spisuje się dobrze ( jak na razie i oby tak pozostało ) Koszt zakupu 1100 PLN. Teoretycznie zużywa 0,9 l na godzinę - w praktyce wychodzi podobnie. Pierwsza wymiana oleju po 5h następne co 20h - koszt oleju to 15PLN na każdą wymianę. Bez problemu ciągnie : mieszalnik 700W pompę hydrofora 1100W czajnik 1850 - 2200 W - taki mieli murarze ale im wymieniłem na 800 W Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 22.04.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Akurat dzisiaj skończyłem budować mury i podzielę się wrażeniami z budowy bez prądu sieciowego. Betoniarkę napędzam traktorem - banalnie prosta przekładnia. Rozwiązanie to sprawdza się rewelacyjnie. Ponadto zakupiłem agregat prądotwórczy, dwusuw, firmy Falon-tech za 350zł - 1200W. Jak do tej pory sprawuje się ekstra, chociaż pracy miał co nie miara. Docinałem z jego zasilaniem (szlifierka 700W) bloczki betonowe na ściany fundamentowe oraz pustaki ceramiczne. Docinania było bardzo dużo (mam sporo załamań ścian) a bloczki betonowe były bardzo dobrej jakości - tak dobre, że w jednej tarczy do cięcia betonu starła się całkowicie warstwa diamentu. Podsumowując koszty zasilania do murów: - koszt paliwa do ciągnika - nie przekroczyły 200zł - koszt paliwa do agregatu - nie przekroczyły 50zł - agregat - 350 zł - ciągnik teścia - gratis Razem: do 600zł a mój znajomy za przyłącz prowizorki zapłacił 1500zł nie licząc kosztów zużytego prądu (nie wiem jak kształtują się ceny prowizorki - znam tylko ten jeden przykład). Okazuje się więc, że jeśli więc ktoś dysponuje ciągnikiem, to budowa bez prądu sieciowego może być tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 23.04.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Akurat dzisiaj skończyłem budować mury i podzielę się wrażeniami z budowy bez prądu sieciowego. Razem: do 600zł a mój znajomy za przyłącz prowizorki zapłacił 1500zł nie licząc kosztów zużytego prądu (nie wiem jak kształtują się ceny prowizorki - znam tylko ten jeden przykład). Okazuje się więc, że jeśli więc ktoś dysponuje ciągnikiem, to budowa bez prądu sieciowego może być tańsza. Ale to dotyczy tylko murowania murów, gdzie ciągnik czy agregat uruchamiasz na kilka minut do betoniarki czy kątówki, i prace głównie są wykonywane w godzinach dziennych gdzie nie ma potrzeby oświetlenia, sytuacja zmieni się np. przy wykończeniówce gdzie potrzebne będzie oświetlenie i taki agregat będzie musiał chodzić np. 12 godzin na dobę wtedy porównaj koszty pracy agregatu i prądu łącznie z przyłączem prowizorycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 23.04.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ale to dotyczy tylko murowania murów, gdzie ciągnik czy agregat uruchamiasz na kilka minut do betoniarki czy kątówki Akurat ciągnik pracował praktycznie non stop. Agregat nie pracował ciągle, ale był włączany średnio co 5 minut na 2-3 minuty. , i prace głównie są wykonywane w godzinach dziennych gdzie nie ma potrzeby oświetlenia, sytuacja zmieni się np. przy wykończeniówce gdzie potrzebne będzie oświetlenie i taki agregat będzie musiał chodzić np. 12 godzin na dobę wtedy porównaj koszty pracy agregatu i prądu łącznie z przyłączem prowizorycznym. Plan jest taki, że mury (i może dach) zrobię za pomocą agregatu i ciągnika, później do wykończeniówki podłączam prąd docelowo. Pomijam więc koszty prowizorki (inna sprawa, że takie działanie wynikło z faktu, iż nie miałem możliwości robić prowizorki ani też nie mogłem brać prądu od sąsiada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekkolo 20.09.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Podbijam temat. Potrzebuję kupić agregat na budowę: betoniarka 1500W+ szlifierka+ wiertarka i takie inne narzędzia. Oczywiście nie uruchamiane w jednym czasie. Z tego co czytam wystarczy agregat o nominalnej mocy 2.2-2.5 kW. Ale rozbieżność cenowa jest niesamowita. Od "chińczyków" na allegro za 600 zł to 2-3 kPLN za coś porządniejszego. I ot dylemat . Oczywiście wiem, że zaraz pojawią się głosy żeby kupić HONDE, PRAMAC'a lub coś podobnego, bo na coś innego szkoda kasy. Ale może ktoś używa któryś z tych tanich agregatów i jest w stanie polecić coś sprawdzonego? tak powiedzmy do 1500 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlid 22.09.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 kupiłem taki agregat http://allegro.pl/agregat-generator-pradotworczy-4-2-kw-230-400v-i2614936688.html. w stu procentach sprosta twoim wymaganiom. kupiłem ten agregat okazyjnie za 500 zl nowy i to był strzał w dychę. obecnie mam stan surowy zamknięty i do tej pory wypaliłem 30l benzyny. agregat chodzi bezproblemowo z każdym narzędziem i betoniarką, zapala od jednego strzału. dużą zaletą tego agregatu są duże kółka ułatwiające ciaganie go po placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 23.09.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) nic Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekkolo 23.09.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Fajny agregat, ma duże koła. Ja kupiłem jakiś chińczyk w castoramie za około 750zł, 2,5kW. Spalanie nieduże, około 1l na godzine. Usterek brak. Tylko sie cieszyć że działa za taką kase. A ile go już używałeś? Ten MARPOL rzeczywiście wygląda fajnie- ale to też chyba jakiś składak na silniku OHV (które chyba są też w dro ższych agregatach?) A co powiecie na takie z niższej półki cenowej które można znaleźć? ma ktoś któryś z nich? http://allegro.pl/agregat-4-8-kw-pradotworczy-generator-12-volt-hit-i2624518096.html http://allegro.pl/agregat-generator-3-5-kw-230-400-kraftwele-germany-i2602586420.html http://allegro.pl/agregat-pradotworczy-starkwelt-4-5kw-nowy-el-start-i2622489137.html http://www.powermat.com.pl/pl/generator-agregat-pradotworczy-3-3kw-230v-12v-avr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 23.09.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) nic Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts