Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

agregat prądotwórczy

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja ostatecznie kupiłem KraftWele 6500 http://allegro.pl/agregat-pradotworczy-kraftwele-ohv-6500-4-5-kw-avr-i2810096821.html

Przetrwał budowę do stanu zamkniętego. Co prawda jest już w stanie rozsypki (oderwały się poduszki amortyzujace, tłumik, niedomaga sznurek do rozruchu) ale nie zawiódł- odpalał od kopa. No i nie ma raczej deklarowanej mocy :)

Mam nadzieję, że przez zimę zrobię mu generalkę i jeszcze posłuży trochę.

• 1 year później...

Odświeżę trochę temat.

Będę zmuszony rozpocząć wiosna budowę na agregacie. Prąd podłączą mi pewnie koło lipca 2014 także agregat do tego czasu trochę popracuje.

Co więcej będzie musiał zasilać pompę do studni głębinowej aby czerpać wodę na budowę.

Betoniarek nie przewiduję - do fundamentów i stropu będzie beton z pompy, zaprawy murarskie gotowe z worków, więc tylko mieszanie wiertarką.

Tak więc agregat potrzebny do: pompa do studni, wiertarki, szlifierki kątowe do cięcia np stali, czajnik elektryczny i inne niezbędne na budowie rzeczy.

Z tego co czytam to najlepiej aby agregat miał min 3kw, no i ze względu na dostęp do ropy wolałbym na silnik diesla.

Patrzę na allegro i dochodzę do wniosku, że wolałbym coś lepszego niż agregat za 600 zł. Chcę kupić i nie martwić, że nie da rady albo się zepsuje.

Budżet do 1500 zł.

Proszę o pomoc w doborze agregatu, mocy, faz itp - nie znam się na tym.

Będę bardzo wdzięczny

• 4 weeks później...
Czy ktoś z Was się orientuje jak to jest z używaniem agregatu po zakończeniu budowy. Czy można go jakoś podłączyć do instalacji elektr. w domu i włączać, w czasie przerw w dostawie prądu, czy trzeba urządzenia podłączać bezpośrednio do agregatu. A jeśli można podłączyć do instalacji czy to będzie duży wydatek.

• 5 years później...
  • 6 months później...