RobSto 18.06.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam, kupiłem na allegro nową płytę indukcyjną MASTERCOOK ID64 i mam problem. Włącza się, ale jak programuję moc grzania to sama sie wyłącza po ok 20 sekundach. MIE WIEM dlaczego. W instrukcji piszą że albo źle jest podłączona lub są złe naczynia. Mi sę wydaje że podłączyłem OK, a naczynia mam na pewno metalowe. Może ktoś wie co jest nie tak ROB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 19.06.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Naczynia musza byc dedykowane do plyt indukcyjnych. Sa specjalnie oznakowane. Zwykle metalowe nie nadaja sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 19.06.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 słyszałam, że nadają się te garnki, do których dna przykleja się magnes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 19.06.2007 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Naczynia mam zeptera - magnes przystaje Ale płyta się wyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 20.06.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Plyta powinna sie wylaczyc po ok. 10 sekundach jesli na polu grzejnym nie stoi garnek. Moze stawiasz garnek nie na tym polu ktore programujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 20.06.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 RobSto napisał: Naczynia mam zeptera - magnes przystaje Ale płyta się wyłącza ...sprawdź oznaczenia na garnkach...musi być wyraźnie napisane, że nadają się do indukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 20.06.2007 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dzięki wszystkim za zainteresowanie - ale już po temacie. Płyta jest OKI - Zepter nie działa. To była wina naczyń. MAM DO SPRZEDANIA KOMPLET ZEPTERA LUB OSOBNO - TANIO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konopielka 07.07.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Ja ostatnio odkryłam,że na płycie indukcyjnej rewelacyjnie sprawdzają sie tradycyjne garnki emaliowane. Mają jedną olbrzymią zaletę w porównaniu do specjalnych naczyń stworzonych z myślą o indukcji - niska cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 08.07.2007 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Myślałam, że Zepter sie nadaje! A już zastanawiałam się nad płytą indukcyjną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 08.07.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 konopielka napisał: Ja ostatnio odkryłam,że na płycie indukcyjnej rewelacyjnie sprawdzają sie tradycyjne garnki emaliowane. Mają jedną olbrzymią zaletę w porównaniu do specjalnych naczyń stworzonych z myślą o indukcji - niska cena... To mnie pocieszyłaś, bo ja ostatnio kupiłam płyteindukcyjną Candy. Zbadałam magnesem wszystkie garnki w domu i okazało się, że jakby nie mam ani jednego Sprawdzałam ceny w necie i te specjalne niby indukcyjne kosztuja o wiele za wiele pzdr cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 11.07.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Zwykle emaliowane dzialaja bez problemu. Przetestowalem. Ostatnio zona kupila garnki i ptelni oraz czajnik w Ikei. Wygladaja jak stal nierdzewna. Nie wiem ile kosztowaly, ale napewno nie byly drogie. Moim zdaniem bez sensu wydawac majatek na "magiczne" garnki do indukcji. Chyba ze ktos ma i lubi...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 09.09.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts