Nefer 23.07.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Nefer, tylko do prądu docelowego muszą być spełnione pewne warunki - jak składałem kwity na warunki, to pani w ZE pytała jaki chcę: budowlany czy docelowy. Na pytanie co musi być spełnione, aby był docelowy, usłyszałem, że musi być stan surowy zamknięty, skrzynka i conajmniej 1 odbiornik (np. żarówka). Czyli docelowego jak masz fundamenty raczej nie podłączą (pomijam kwestię terminów). Generalnie bardziej chodzi mi o względy bezpieczeństwa i odpowiedzialności stron w razie gdyby coś się stało - wiadomo jeżeli podłączenie wykona gość z uprawnieniami, to ja nie odpowiadam za ew. wypadek. a jak przeciągnę kabel od sąsiada po ogrodzeniu, żeby nie leżał w trawie to co jak coś się stanie? Dzięki za info - musze to z nimi przegadać. Sami mnie namawiali na docelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 24.07.2007 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Jutro jadę do ZE pogadać jak "przerobić" warunki z docelowego na budowlany i potem to wykorzystać przy docelowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 24.07.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Nie wiem, może co kraj, to obyczaj, ale ja nie miałem na działce nic, a prąd mam docelowy. Skrzynka na słupie jest ostateczna, a na działce miałem skrzynkę budowlaną. Teraz prąd jest już w domu (miałem zostawiony zapas kabla przy skrzynce budowlanej), a jak zakończę budowę, to tylko zmienię umowę i nie będzie w rachunku dopisku "plac budowy" Po co płacić dwa razy za przyłącze i dodatkowo więcej za prąd budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 24.07.2007 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 faktycznie, co kraj to obyczaj. Może to kwestia ZE: mój jest ZEWT..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 31.07.2007 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 No więc po wizycie w ZE. Teraz budowlany tak 7kW (wtedy lepsze zabezpieczenie, chyba 16A), potem docelowy, ale płacę za różnicę (np. teraz 7kW, potem za dodatkowe 5-6kW). Czyli nie oddzielnie za budowlany i za docelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts