Bezdomna 18.06.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Facet jest spod Radomia, zaśpiewał 60 tys. za stan surowy otwarty bez pokrycia dachowego. Miał w cenie załatwić lokum dla ekipy, transport,osprzęt na budowę, ogrodzenie czasowe budowy. Teraz mówi, że mamy załatwić barakowóz, deski, stemple, terminy w "jego" hurtowniach są nie do przyjęcia, więc de facto szukamy sami, no i za transport płacimy. Powiedzcie, czy jest szansa znaleźć taniej/? muszę wiedzieć, czy i tak go weźmiemy, czy mogę go pożegnać? Budowa k. Sulejówka,dom w obrysie 8x10 + garaż 2-stanowiskowy, prostokąt, użytkowe poddasze, dach dwuspadowy bez lukarn. Prościzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 19.06.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Myśle że taniej będzie trudno albo będzie fart. Za 65 tyś mam samowystarczalną ekipe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebjan 19.06.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Można taniej niż 60tys. i to sporo. Obecne ceny oscylują w okolicach 40-50tys. Nie dajmy się zwariować! Też miałem propozycje za takie pieniądze budowy mojego domu, jednak jeśli mam komuś zapłacić 60tys. to wolę zwolnić się z pracy i we własnym zakresie w 3-5 miesięcy zbudować ten etap. SKończyło się tym że zbudowałem za 30tys. pod Warszawą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 19.06.2007 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Kiedy? Bo ceny z zeszłego roku już są, niestety, nieaktualne . Czy ktoś W TYM SEZONIE buduje pod Warszawą za mniej niż 60 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 20.06.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Kiedy? Bo ceny z zeszłego roku już są, niestety, nieaktualne . Czy ktoś W TYM SEZONIE buduje pod Warszawą za mniej niż 60 tys? Budujemy w ok. W-wy, dom parterowy 300m2...Zaczęliśmy w lutym, wczoraj wylewany był strop...Projekt dość skomplikowany... Stan surowy otwarty z więźbą bez pokrycia dachu - 45000...więc chyba można znaleźć poniżej 60 tys. Nasze pierwsze wyceny robocizny oscylowały od 45tys. do 79tys...Rozbieżność była duża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 20.06.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 kubaimycha a możesz dać mi namiary na swoją ekipę? My bedziemy się budować w Zalesiu koło Grodziska, chciałabym żeby zrobili mi wycenę mojego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 20.06.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Bezdomna, my budujemy (w w-Wie) nasz maly domek (124m pow. uzytk.) za 43tys (stan surowy zamkniety - z polozeniem dachowki i z ociepleniem oraz otynkowaniem z zewnatrz budynku. Moja siostra buduje (sam poczatek budowy) dom w Sulejowku, ok. 140m kw pow. uzytk. za 35tys (bez dachowki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 20.06.2007 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Grzegorz napisał: "taniej będzie trudno albo będzie fart". Właśnie, ciekawa jestem, czy macie ekipy zaklepane w zeszłym roku, czy - jak my- "z łapanki". Okazało się chyba, że nie mamy farta po prostu - kilkanaście ekip, z którymi się kontaktowaliśmy nie mogła, te wolne proponowały właśnie kwoty w okolicach 60 tys. A szukaliśmy tak późno, bo nas poprzednia ekipa wykolegowała.Dziś rozmawiałam z wykonawcą - bardzo sensowny gość, ekipa tez wygląda dobrze, maja za sobą parę udanych realizacji, zszedł do 55, samowystarczalny nie jest. Trochę sie boję, że jak jemu powiem cześć, to nie znajdziemy już nikogo...PS Robociznę nabija nam garaż - 36mkw, strop i poddasze nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2219 22.06.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Można taniej niż 60tys. i to sporo. Obecne ceny oscylują w okolicach 40-50tys. Nie dajmy się zwariować! Też miałem propozycje za takie pieniądze budowy mojego domu, jednak jeśli mam komuś zapłacić 60tys. to wolę zwolnić się z pracy i we własnym zakresie w 3-5 miesięcy zbudować ten etap. SKończyło się tym że zbudowałem za 30tys. pod Warszawą! Pilnie szukam ekpiy budowlanej, prosze o jakies namiary, budujemy dom w Wiązownej, prosze bardzo o te kontakty bo nam jakos trudno cokolwiek znależć, a chcemy budowac jeszcze w tym roku, we wrzesniu lub październiku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 22.06.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Kiedy? Bo ceny z zeszłego roku już są, niestety, nieaktualne . Czy ktoś W TYM SEZONIE buduje pod Warszawą za mniej niż 60 tys? Budujemy w ok. W-wy, dom parterowy 300m2...Zaczęliśmy w lutym, wczoraj wylewany był strop...Projekt dość skomplikowany... Stan surowy otwarty z więźbą bez pokrycia dachu - 45000...więc chyba można znaleźć poniżej 60 tys. Nasze pierwsze wyceny robocizny oscylowały od 45tys. do 79tys...Rozbieżność była duża... Wszystko fajnie ale jak zaczeliscie w lutym to ekipa pewnie umówiona w 2006 więc jesteście mocno niealtualni cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 25.06.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Kiedy? Bo ceny z zeszłego roku już są, niestety, nieaktualne . Czy ktoś W TYM SEZONIE buduje pod Warszawą za mniej niż 60 tys? Budujemy w ok. W-wy, dom parterowy 300m2...Zaczęliśmy w lutym, wczoraj wylewany był strop...Projekt dość skomplikowany... Stan surowy otwarty z więźbą bez pokrycia dachu - 45000...więc chyba można znaleźć poniżej 60 tys. Nasze pierwsze wyceny robocizny oscylowały od 45tys. do 79tys...Rozbieżność była duża... Wszystko fajnie ale jak zaczeliscie w lutym to ekipa pewnie umówiona w 2006 więc jesteście mocno niealtualni cenowo Otóż nie...rozmowy z ekipą na początku lutego...Mieliśmy zacząć znacznie później, ale szczęśliwym zbiegiem okoliczności jedna budowa ekipie "wypadła" z harmonogramu i weszliśmy na ich miejsce... W ubiegłym roku cena była niższa ( rozmowy z inną ekipą oscylowały wokół 35tys. )... Tak więc można za mniej niż 60 tys....potrzeba tylko trochę poszukać i oczywiście sprawdzać fachowość ekip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Bydgoszcz - stan surowy: od fundamentów z ociepleniem ich poprzez strop do wieńca z wylewanymi schodami i oczywiście kominami: rozmawiałam z kilkoma ekipami z okolic Piły ceny zaczynały się od 18-19 tys ... Ceny z tego roku! Średnia to 25tysDom: 145m2, parterowy z poddaszem użytkowym, garaż dwustanowiskowy.Rada: szukać nie w dużych miastach jakiś "super-fachowców" którzy tylko z nazwy i ceny takowymi są.... tylko w mniejszych miejscowościach. Do mnie ekipa dojeżdża 70km do pracy. I o dziwo i im się opłaca i dla mnie jest dobra cena. Poza tym nasłuchałam się opowieści jak to ekipa jest samowystarczalna... Sami kupują materiał... Potem budując 3 domy kupują na te dwa pierwsze tyle materiału, że z nich budują trzeci... Tylko im się to nieźle opłaca - bo na pewno nie inwestorom. I to nie jest informacja od budujących tylko od człowieka, który jest zatrudniony w takiej "firmie"...Niektórzy myślą, że im droższa ekipa, tym lepsza... nic bardziej błędnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papay 08.07.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Ja rozpoczynam budowę projektu HARFA z Archetonu.Dom parterowy, z użytkowym poddaszem, niepodpiwniczony, z garażem. powierzchnia użytkowa: 159,8 m2 powierzchnia netto: 215,5 m2 powierzchnia całkowita: 321,3 m2powierzchnia dachu: 281,67 m2 Podpisałem umowę z ekipą murarską na kwotę 42.600 zł. 30.000 zł za:- wykop + ławy + bloczkowanie + ocieplenie fundamentu- chudziak + rozprowadzenie hydrauliki- ściany + strop + 3 kominy + schody + 2 tarasy+ balkon 12.600 zł za:- więźbę ( 7.000 )- odeskowanie + papowanie ( 5.600 -> 20zł/m2 ) Dom jest skomplikowany. Ma 19 kątów załamania i "połamany" dach. Byłem u 7 murarzy. Dwóch nie chciało się podjąć, bo "za dużo przy nim roboty", a u reszty rozpiętość za robociznę bez dachu oscylowała od 25.000 do 60.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada111 16.07.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 planujemy budowę na poczatku przyszłego roku,dom z poddaszem użytkowym ok. 140 m, okolice warszawy,szukam sprawdzonej ekipy, która nie zedrze ze mnie skóry,będę wdzięczna za wszelkie namiary,z góry dzięki,mada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 16.07.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Dach na gotowo (190 m, konstrukcja, podbitka, malowanie podbitki, dachówka, okna połaciowe, rynna) robocizna tego wszystkiego kosztowała mnie 10 000 zł. Trochę długo trwało 4 tygodnie gdyż robili wypady na inną budowę. Ogólnie polecam. Ekipa pracuje w okolicy Gniezna i Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolecik 16.07.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Myślę, że można taniej. Ale nie będzie to firma tylko "ekipa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 18.07.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 dom około 300 m2, bryła niezbyt prosta - stan surowy od fundamentów (kopanych recznie) po dach (pelne deskowanie i pokrycie papą) ze sciankami dzialowymi - umowieni jestesmy na 50 tys.; zaczynamy dopiero koniec wrzesnia wiec zobaczymy co do tego czasu bedzie; budowa wiazowna okolice w-wyPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilczur 18.07.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Ja buduję za Łomiankami. Stan surowy otwarty bez pokrycia 20500 do tego jakaś koparka , zagęszczarka jakieś drobiazgi. Koniec 3 tygodnia i są ściany parteru.Majster zgodził się na namiot zamiast baraku. Jedynym jego wymaganiem jest woda mineralna w ciągłej dostawie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 18.07.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 pewnie możnapytanie jak skomplikowany projektmy płacimy 60k za stan surowy otwarty z dachem (pełne deskowanie)początek marzec 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hagis 19.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ja podpisałem umowe na 40 tys za stan surowy otwarty dach deskowany z papą domek 143 m + daszek nad istniejacym garazem. fundament październik 2007 reszta od wiosny. Buduje w Warszawie - firma miejscowa sprawdzona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts