mario1976 19.06.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jak w temacie. Moja pani architekt zaprojektowała nam szambo pod wjazdem na działkę. To nasz pierwszy dom i kilka miesięcy temu nie mieliśmy pojecia o wielu tematach. Pani architekt robiąca nam plan zagospodarowania poszła po najmniejszej linii oporu i nie zwróciła nam uwagi na wiele niuansów. Jedyny jej plus to, że była tania Do rzeczy. Miejsca mamy przed domem dostatek a kobita wwaliła nam szambo na wjeździe. Z tego co wiem takie szambo musi być jakoś inaszej zbrojone, mieć cudowną zbrojoną pokrywkę, a te cuda kosztują dodatkowego tauzena. Czy przy inwentaryzacji po zakończeniu budowy, jezeli szambo byśmy sobie przesunęli o 3-4 metry w bok, jest możliwość, że to wyjdzie ? Wiem, że zgodnie z PB odstępstwa od projektu zagospodarowania działki sa niezgodne z prawem. Z drugiej strony jak ludzie zmieniają grubości dociepleń i domy im sie rozrastają to nie ma z tym problemu. Co radzicie. Przestawiać to szambo w boczek czy dać sobie siana ? ps Jezu jaki ja byłbym już mądry przy budowie następnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.06.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Wiem, że zgodnie z PB odstępstwa od projektu zagospodarowania działki sa niezgodne z prawem. Z drugiej strony jak ludzie zmieniają grubości dociepleń i domy im sie rozrastają to nie ma z tym problemu. dokładnie to brzmi: Nieistotne odstąpienie od zatwierdzonego projektu budowlanego lub innych warunków pozwolenia na budowę nie wymaga uzyskania decyzji o zmianie pozwolenia na budowę i jest dopuszczalne, o ile nie dotyczy: 1) zakresu objętego projektem zagospodarowania działki lub terenu a zakresu to nie zmieniasz chyba? ważne - sprawdzić co mówią warunki zabudowy oraz czy zachowane są odległości określone przepisami znajoma w Piasecznie taki temat załatwiła bez zbędnej papierologii (oczywiście naniesione na inwentaryzacji geodezyjnej powykonawczej) zaraz się pewnie odezwą głosy (Geno) o kwalifikowaniu zmian nota bene nie jest napisane, że projektant dokonuje kwalifikacji zmiany itp we wszystkich wymienionych zmianach nieistotnych a brzmi to tak Projektant dokonuje kwalifikacji zamierzonego odstąpienia oraz jest obowiązany zamieścić w projekcie budowlanym odpowiednie informacje (rysunek i opis) dotyczące odstąpienia, o którym mowa w ust. 5. a ust 5 brzmi 5) zapewnienia warunków niezbędnych do korzystania z tego obiektu przez osoby niepełnosprawne, cz nie należy tego interpretować jako zalecenie dotyczące li tylko ust.5? a inna interpretacja to spekulacje osób zainteresowanych łatwym zarobkiem? i może z tego powodu nikt nie robił problemów w przypadku zmiany lokalizacji szamba, przestawienia ścianek działowych, zmiany materiałów itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 19.06.2007 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 No to mnie pocieszyłeś. Ze wszystkimi wymiarami, odległościami się łapie. Jak się przesune to jestem też w zgodzie z miejscowym planem zag. przestrzennego. Jedyne co mnie martwiło to odstępstwo od planu zagospodarowania działy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 19.06.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jak w temacie. Moja pani architekt zaprojektowała nam szambo pod wjazdem na działkę. To nasz pierwszy dom i kilka miesięcy temu nie mieliśmy pojecia o wielu tematach. Pani architekt robiąca nam plan zagospodarowania poszła po najmniejszej linii oporu i nie zwróciła nam uwagi na wiele niuansów. Jedyny jej plus to, że była tania Do rzeczy. Miejsca mamy przed domem dostatek a kobita wwaliła nam szambo na wjeździe. Z tego co wiem takie szambo musi być jakoś inaszej zbrojone, mieć cudowną zbrojoną pokrywkę, a te cuda kosztują dodatkowego tauzena. Ciekawe dlaczego architekci "wciskają" szamba po wjazd? U nas też zaprojektowane jest pod wjazdem. Z tego co czytam tu na forum dużo osób ma szambo pod wjazdem Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.06.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 bo kupa go podgrzewa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 19.06.2007 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jak w temacie. Moja pani architekt zaprojektowała nam szambo pod wjazdem na działkę. To nasz pierwszy dom i kilka miesięcy temu nie mieliśmy pojecia o wielu tematach. Pani architekt robiąca nam plan zagospodarowania poszła po najmniejszej linii oporu i nie zwróciła nam uwagi na wiele niuansów. Jedyny jej plus to, że była tania Do rzeczy. Miejsca mamy przed domem dostatek a kobita wwaliła nam szambo na wjeździe. Z tego co wiem takie szambo musi być jakoś inaszej zbrojone, mieć cudowną zbrojoną pokrywkę, a te cuda kosztują dodatkowego tauzena. Ciekawe dlaczego architekci "wciskają" szamba po wjazd? U nas też zaprojektowane jest pod wjazdem. Z tego co czytam tu na forum dużo osób ma szambo pod wjazdem Pozdrawiam żona Krzycha Bo to są często takie tłuczki, które robią tysięczny plan zagospodarowania i mają w du***klienta, jego koszty, kłopoty. To się moim zdaniem nazywa RUTYNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 19.06.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 bo kupa go podgrzewa... Nooo.....fakt i nie trzeba odśnieżać wjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 21.06.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 bo kupa go podgrzewa... I odświeża też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 21.06.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 bo kupa go podgrzewa... I odświeża też? Tak,tak i dodaje werwy wjeżdżającym pojazdom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1982 15.05.2018 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 witajcie podepnę się pod temat, jak to wygląda obecnie na 2018 rok, Również mam w projekcie szambo pod wjazdem, dalej mogę je przesunąć bez zgłaszania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts