kret 05.07.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 mam w projekcie w garażu i kotłowni razem trzy "okienka" 90x90, które mają być wykonane z luksferów (odległość od sąsiada) i nie wiem czy trzeba je wstawiać już w momencie budowania ściany (max U i później styropian) czy można zostawić otwór i później je wstawić tak jak okna ? Jak to wygląda technicznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 05.07.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Lepiej po wybudowaniu murów. Nawet jak budynek już trochę popracuje np po roku. Lukswery należy wstawiać z dylatacją od murów aby nie popękały np. w alauminiowych ceownikach ze styropianem jako dylatacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 05.07.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Kret, czy luksfery wbudowane w zewnętrznej ścianie różnią się od okna tylko wyglądem, czy mają zbliżone właściwości? Ja też mam takie okno w projekcie (lub zwykłe) i waham się, na co się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 05.07.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 mają wyższe k - są zimniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 05.07.2003 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Bartt, to znaczy, że będzie się na nich wykraplać wilgoć? Mam luksfery w łazience na parterze, bo przez zwykłe okno widać natrysk i sedes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 06.07.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 To znaczy, że ciepło będzie przez nie uciekać w większym stopniu. Im powierzchnia będzie większa, tym strata istotniejsza. Jak w życiu coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts