BaB 19.06.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam Jest do odkupienia prawo do użytkowania wieczystego działki budowlanej, niezabudowanej. Ale dzisiaj w urzędzie gminy dowiedziałem się, że w przypadku gdy ja chcę odkupić takie prawo od kogoś, to prawo pierwokupu ma burmistrz (w imieniu gminy oczywiście). Czyli robimy warunkowy akt notarialny, składamy do gminy i oczekujemy do dwóch miesięcy na łaskawą opinię burmistrza korzysta czy też nie korzysta z prawa pierwokupu. No i czas na moje pytania. Czy wiadomo wam czy burmistrz często korzysta z takiego prawa, czy koszty poniesionej opłaty notarialne przepadają na koszt państwa? To jest jakieś chore normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 19.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 To jest jakieś choreW założeniu jest, że krupier zawsze wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaB 20.06.2007 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 No to dałem ciała, znalazłem chyba ze 20 wątków na podobne tematy na tym forum. Jedno co mnie pocieszyło, to jest że czasami gmina nie korzysta z tego prawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts