hortex99 19.06.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 witam, mam do izolacji fundamenty ok 90 m2. wykonawca proponuje robocizne (przyklejenie + folia kubełkowa) 20 zł /m2.wydaje mi się deko dużo. a co wy myślicie? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 20.06.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 na pewno chodzi o poziomą? pozioma to 2 x papa sklejona lepikiem (miedzy ławą i ścianą fundam. i między ścianą fund. i pierwszą warstwą pustaków ścian nośnych). pionowa - w najprostszej wersji to ściany fundamentowe maźnięte 2 x izolbetem, dysperbitem, czy tam czymś innym,byle obojętnym na styropian, na to ocieplenie z twardego styropianu (niektórzy dają jeszcze na to siatkę i klej) i folia kubełkowa. Ile to może kosztować ? Trudno powiedzieć, ja rozliczałem się za całość fundamentów. Tak czy inaczej jeżeli uważasz że ta cena to dużo to możesz zrobić to samemu - prościzna, poszukaj na forum było dużo o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts