el-ka 20.06.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Przeciął celem udowodnienia, że kabel jest niegrożny, bo robotnicy dalej się bali go ruszyć pomimo pomiaru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 21.06.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Szczerze mówiąc wątpię, żeby kabel energetyczny dało się przeciąć nożem... Swoją drogą jeżeli kabel jest miedziany to opłaca się go odkopać w całości i zawieźć na złom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.06.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Wiem. Bywam wredny! Wiem. Normalny też nie jestem. Myślę, że jestem praworządny! (tak myślę!!!). Był na mapach? - nie! Należał do kogoś? - nie! NO TO ZOSTAŁ ZNALEZIONY, JAK GARNEK ZE ZŁOTYMI MONETAMI!!! Należało fakt znalezienia zgłosić gdzie należy i zażądać 10% znaleźnego! (ustawowe). Po 14 dniach masz stanowisko, co z tym zrobić! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 21.06.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 a może to kabel z serialu LOST? przynajmniej coś by się wyjaśniło:) http://img140.imageshack.us/img140/8361/hurleycablert2.jpg' alt='hurleycablert2.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 21.06.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 On go nie przeciął oczywiście na grubość, tylko przeciął osłonę i odsłonil wnętrze. A chłopcy odkopali i odcięli siekierą część kabla, którą się dało, "oskórowali" i sprzedali uzyskując około 100zł. Odzyskanie całości kabla nie jest możliwe, bo naruszyli by grunt po fundamentami, kabel idzie po skosie, trochę wgłąb, więc byłoby sporo zabawy z szukaniem no i poza terenem działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 21.06.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Jak znam życie, chłopcy nie odpuszczą juz sobie tego kabla.Metody są różne, ale mozna taki kabel wyciągnąć z ziemi,posługując się wciągarką z przekladnią. Niektórzy ciagnąsamochodem terenowym albo ciągnikiem. W dzisiejszych czasach taki kabel to prawdziwy skarb, początek zostałzrobiony, napięcia nie ma, przebieg da sie określić wykrywaczemdo metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 21.06.2007 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Daj im Boże, bo fajne chłopaki, byle szkody nie narobili. W sumie pod fundamentem i na działce pewnie jest go tylko krótki odcinek, reszta gdzieś pod drogą i przez pole, ale nie wiadomo jak jest długi. Musieliby gdzieś złapać dalszy ciąg, bo spod ławy już go nie wyciągną. Fundament będzie zalewany jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.06.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 "bo spod ławy już go nie wyciągną" Polak potrafi!!!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 22.06.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 To swoją drogą elektryk mało rozgarnięty, że scyzorykiem to robił, pare lat temu mojego kumpla taki leżacy kabel z elektrycznością statyczną mało nie zabił bo jakiś kretyn go nie uziemił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts