nemoo 20.06.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 mam domek jednorodzinny piętrowy, chcę go podwyższyć o jedno piętro. dom jest poniemiecki podpiwniczony i dokejony do sąsiada który ma już ten domek podwyższony o jedno piętro chcę dorównać do niego (czyli jedna sciana już jest ) jestem w trakcie załatwiania projektu (żadne cuda w środku nie ma) kierownika budowy też powinienem mieć po kosztach reszta niestety juz kosztować będzie mnie normalnie, więc mam pytanie czy w 120 tysiącach jest możliwość zamknięcia się z budową z wykończeniem środka??? bo taki kredyt ewentualnie bym miał no i na poczatek 30.000 tyś na start już mam.szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.06.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 To zalezy od standardu wykonczenia i zakresu przewidywanynm prac, ale w obecnej chwili przy rozregulowanym rynku budowlanym bardzo trudno jest gdybac. Moze nie starczyc. Najlepiej zlec przedmiar robot na podstawie projektu kosztorysantowi, wtedy bedziesz mogl wyliczyc kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 22.06.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 wszystko zależy od tego jaki chcesz mieć standard wykończenia, w jakiej technologii to zrobione, etc. Jeśli w planach nie ma "a, ę i marmurów" da radę się zmieścić w tych 120kzł. jestem w podobnej sytuacji co ty, nawet miasto się zgadza ( a kto wie, może nawet dzielnica) , tyle że ja to zapewne w przyszłym sezonie dopiero piętro sobie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 18.07.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Obawiam się, że nie dasz jednak rady. Ja przeprowadzałam tego rodzaju inwestycję od września zeszłego roku i pochłonęła nam ona już ponad 200 tyś. Mieszkamy już wprawdzie, ale jeszcze sporo drobiazgów musimy zrobić (a jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach...) Oczywiście żadnych "ą" i "ę" nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts