mikiszu 20.06.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mam do was pytanie sam zamierzam polozyc gres i glazure kiedys to robilem mniej wiecej wiem co i jak ale jak czytam te rozne posty to juz sam zglupialem i mam pare pytan: A mianowicie jaka odleglosc powinienem zachowac na podlodze miedzy plytka a sciana ( ukladam gres wewnatrz budynku ) ?? czy wystarczy zwykla 3 mm fuga Drugie pytanie poniewaz wszedzie cokoliki przy podlodze ukladane sa na scianie i nieladnie odstaja i na nich zbiera sie kurz : poniewaz nie spieszy mi sie mam troszke czasu chcialbym te cokoliki wpuscic w sciane podkuc troszke tak zeby zrownaly sie ze sciana ale wtedy automatycznie musze glebiej wpuscic plytke ktora bedzie na podlodze ( poniewaz cokolik stoji na tej plytce ) czyli musze wykuc wiecej miejsca na plytke podlogowa zeby miala tam luz do sciany ??? troche zakrecone ale mam nadzieje ze mi pomozecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sel 20.06.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Proponuję zamiast cokołu listwę przypodłogową - wybór takich jest tak duży że na pewno coś zgra się z płytkami - , a to co chcesz zrobić to współczuję ogromu pracy. Płytka przy zastosowaniu listwy może być odsunięta nawet ( w zależności od listwy) o 2 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiszu 20.06.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 listwa chyba odpada pracy jest sporo to fakt ale efekt bedzie tego wart odnosnie odleglosci plytki na podlodze od sciany chodzilo mi bardziej o odleglosc minimalna lub fakt czy moze stykac sie ze sciana czy musi miec jakas fuge ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sel 21.06.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 odległość niewielka bo niewielka (płytki nie mają takich ruchów jak panele podłogowe a przy nich zalecane jest conajmnie 7 mm odległosci) więc bedziesz musiał podkuć troszkę aby płytka miała miejce tak aby ją pokrył cokuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiszu 21.06.2007 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 dzieki za pomoc jak zrobie cokoly to pochwale sie zdjatkami pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sel 24.06.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Zdjątka z moich prac na mojej stronie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts