mkkafe 20.06.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 ...wiem ze liczy sie jaki dach - ale napiszcie ile placiliscie od metra...dla orientacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 21.06.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 47 zł. / m2więźba + dachówka, bez podbitkidach dwuspadowy, dwie lukarny, jedno okno połaciowecena uzgadniana ok. marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 22.06.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ja dach czterospadowy 250 m2 za położenie wieźby i dachówki 13 tys czyli wychodzi 52 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.06.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 więźba - 25-28zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 28.06.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 ...wiem ze liczy sie jaki dach - ale napiszcie ile placiliscie od metra...dla orientacji położenie membrany wysokopraoprzepuszczalnej, nabicie łat i konrłat, położenie dachówki, rynien, obróbki kominów itp - dach dwuspadowy 200m2 cena 35 pln za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarabanda 01.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Za wykonanie następujących prac przy dachu kopertowym 260m2: więźba, folia, dachówka betonowa, orynnowanie, montaż 12 veluxów i podbitka - zapłaciłam w czerwcu 35zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artek681 03.07.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Pozdrawiam U mnie fachowiec za położenie dachówki zażyczył sobie 50 złotych za metr kwadratowy (bez więźby dachowej. Koszmar, mówię Wam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.07.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Pozdrawiam U mnie fachowiec za położenie dachówki zażyczył sobie 50 złotych za metr kwadratowy (bez więźby dachowej. Koszmar, mówię Wam... no fakt .... mysle ze nadal mozna zlapac wykonawce w cenie do 60zl (wiezba + polac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomol 03.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 O czym wy mówicie. W Łodzi zmowa wykonawców-75 PLN za metr2 dachu (więźba + położenie dachówki)!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 04.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Jaka zmowa ? normalna cena, chore to jest dopiero zrobienie więżby, dachówki i podbitki ,że o 12 Veluxach nie wspomnę za 35 zł od metra, przy takiej stawce i rosnących pensjach budowlańców można od razu zamknąć kramik , chyba że jest się na Krusie, jeżdzi na oleju opałowym lub rzepaku z Biedronki i robi ze szwagrem lub wujkiem którzy śmigają na zasiłkach, bo normalna firma działająca legalnie z fachowym sprzętem zabezpieczającym (nie tanim) szybko wyzionie ducha za takie stawki. To niestety taki kraj ,że rolnicy i inne peegerusy biorą się za dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 06.07.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Rosnace pensje budowlancow??? wiesz ile podniesli ma wiecej murarz? 2 zl\h, pomocnik 2zl\h wiecej niz w zeszlym roku. A facet podniosl cene uslug o 120% i tlumaczy sie, ze musial podniesc ceny pracownikom. O ile procent? pewnie budowlancy nie potrafia liczyc albo mysla ze inni sa idoci!!!!!! Jaka zmowa ? normalna cena, chore to jest dopiero zrobienie więżby, dachówki i podbitki ,że o 12 Veluxach nie wspomnę za 35 zł od metra, przy takiej stawce i rosnących pensjach budowlańców można od razu zamknąć kramik , chyba że jest się na Krusie, jeżdzi na oleju opałowym lub rzepaku z Biedronki i robi ze szwagrem lub wujkiem którzy śmigają na zasiłkach, bo normalna firma działająca legalnie z fachowym sprzętem zabezpieczającym (nie tanim) szybko wyzionie ducha za takie stawki. To niestety taki kraj ,że rolnicy i inne peegerusy biorą się za dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.07.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 U mnie wychodzi ok 55 zł/metr za robociznę.Więźba, membrana, dachówka, okna dachowe (7 sztuk), orynnowanie. Dach prosty dwuspadowy plus dach na garazem.Cena z czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 06.07.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 U mnie więźba, pełne deskowanie, papa + 4 wole oka 40 zł/m2 dekarz - dachówka karpiówka, okna, zabezpieczenia, orynnowania 80 zł/m2 więc generalnie drogo jak cholera ale nikt tańszy nie chce się podjąć zrobienia tego dachu i muszę brać dekarzy polecanych przez producentów dachówek. Jest chyba tylko jedna zaleta - jestem prawie pewien że ten dach będę miał zrobiony dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 06.07.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 hejkau mnie dach 220 m2 dach kopertowy z koszem wieźba,folia ,łaty,kontrały położenie dachówki obróbka 2 kominów 9000,00 zł + 2 okna dachowe dodatkowo 150 zł /szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figos 09.07.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Mam dach o powierzchni 136 m kwadr., dwuspadowy, 45 stopni, dwie facjatki.Dach to więźba dachowa plus deski i papa wierzchniego krycia.Chciałem ułożyć na dachu płyty baudera (poliuretan ekstrudowany- ten typ ocieplenia eliminuje mostki termiczne i pozwala nie zabudowywać krokwie)), kontrłaty,łaty,dachówka karpiówka plus gąsiory itd...Wykonawca zażądał za robociznę 16000 złótych ( w tym kontrłaty, łaty, wiatrownice, blacha do koszy...).Wycodzi ok 118 złoty za metr kwadr.Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi wydaje mi się, że to jakiś kosmos.Proszę o opinie, co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.07.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Na gotowo z podbitką - 64zł/mkw dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.07.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 wiezba - 20deski - 5papa - 5dachowka + cala reszta wykonczenia - 30 ekipa sprawdzona i polecana wiezbe kupowalem za 650 zeta, sasiedzi ktorzy sie buduja przychodza i sie pytaja za ile i skad takie super drewno kupilem - mowie im ze prawie 1000 zeta aby miec tzw swiety spokoj - facet prosil abym go nie reklamowal bo sie nie wyrabia a ponadto nie wystawia FV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 10.07.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Mam dach o powierzchni 136 m kwadr., dwuspadowy, 45 stopni, dwie facjatki. Dach to więźba dachowa plus deski i papa wierzchniego krycia. Chciałem ułożyć na dachu płyty baudera (poliuretan ekstrudowany- ten typ ocieplenia eliminuje mostki termiczne i pozwala nie zabudowywać krokwie)), kontrłaty,łaty,dachówka karpiówka plus gąsiory itd... Wykonawca zażądał za robociznę 16000 złótych ( w tym kontrłaty, łaty, wiatrownice, blacha do koszy...). Wycodzi ok 118 złoty za metr kwadr. Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi wydaje mi się, że to jakiś kosmos. Proszę o opinie, co Wy na to? Jeżeli sama karpiówa na łatach to rzeczywiście kosmos, a jeżeli ma to być na płytach ocieplenia ta karpióweczka to cena jak najbardziej ok. może być do małej negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2studio 12.07.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 oK a teraz spytam się tak ile bedzie kosztowało położenie blachy na dach za 1m2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 12.07.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A to zależy jaka blacha, jaki dach czy folia czy deskowanie ile okien dachowych, nie ma tak hop siup ile za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts