Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aktualna cena za polozenie wiezby i dachowki

mkkafe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jaka zmowa ? normalna cena, chore to jest dopiero zrobienie więżby, dachówki i podbitki ,że o 12 Veluxach nie wspomnę za 35 zł od metra, przy takiej stawce i rosnących pensjach budowlańców można od razu zamknąć kramik , chyba że jest się na Krusie, jeżdzi na oleju opałowym lub rzepaku z Biedronki i robi ze szwagrem lub wujkiem którzy śmigają na zasiłkach, bo normalna firma działająca legalnie z fachowym sprzętem zabezpieczającym (nie tanim) szybko wyzionie ducha za takie stawki. To niestety taki kraj ,że rolnicy i inne peegerusy biorą się za dachy :wink:

Rosnace pensje budowlancow??? wiesz ile podniesli ma wiecej murarz? 2 zl\h, pomocnik 2zl\h wiecej niz w zeszlym roku. A facet podniosl cene uslug o 120% i tlumaczy sie, ze musial podniesc ceny pracownikom. O ile procent? pewnie budowlancy nie potrafia liczyc albo mysla ze inni sa idoci!!!!!!

Jaka zmowa ? normalna cena, chore to jest dopiero zrobienie więżby, dachówki i podbitki ,że o 12 Veluxach nie wspomnę za 35 zł od metra, przy takiej stawce i rosnących pensjach budowlańców można od razu zamknąć kramik , chyba że jest się na Krusie, jeżdzi na oleju opałowym lub rzepaku z Biedronki i robi ze szwagrem lub wujkiem którzy śmigają na zasiłkach, bo normalna firma działająca legalnie z fachowym sprzętem zabezpieczającym (nie tanim) szybko wyzionie ducha za takie stawki. To niestety taki kraj ,że rolnicy i inne peegerusy biorą się za dachy :wink:

U mnie więźba, pełne deskowanie, papa + 4 wole oka 40 zł/m2

dekarz - dachówka karpiówka, okna, zabezpieczenia, orynnowania 80 zł/m2

więc generalnie drogo jak cholera ale nikt tańszy nie chce się podjąć zrobienia tego dachu i muszę brać dekarzy polecanych przez producentów dachówek.

Jest chyba tylko jedna zaleta - jestem prawie pewien że ten dach będę miał zrobiony dobrze.

Mam dach o powierzchni 136 m kwadr., dwuspadowy, 45 stopni, dwie facjatki.

Dach to więźba dachowa plus deski i papa wierzchniego krycia.

Chciałem ułożyć na dachu płyty baudera (poliuretan ekstrudowany- ten typ ocieplenia eliminuje mostki termiczne i pozwala nie zabudowywać krokwie)), kontrłaty,łaty,dachówka karpiówka plus gąsiory itd...

Wykonawca zażądał za robociznę 16000 złótych ( w tym kontrłaty, łaty, wiatrownice, blacha do koszy...).

Wycodzi ok 118 złoty za metr kwadr.

Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi wydaje mi się, że to jakiś kosmos.

Proszę o opinie, co Wy na to?

wiezba - 20

deski - 5

papa - 5

dachowka + cala reszta wykonczenia - 30

ekipa sprawdzona i polecana

wiezbe kupowalem za 650 zeta, sasiedzi ktorzy sie buduja przychodza i sie pytaja za ile i skad takie super drewno kupilem - mowie im ze prawie 1000 zeta aby miec tzw swiety spokoj - facet prosil abym go nie reklamowal bo sie nie wyrabia a ponadto nie wystawia FV

Mam dach o powierzchni 136 m kwadr., dwuspadowy, 45 stopni, dwie facjatki.

Dach to więźba dachowa plus deski i papa wierzchniego krycia.

Chciałem ułożyć na dachu płyty baudera (poliuretan ekstrudowany- ten typ ocieplenia eliminuje mostki termiczne i pozwala nie zabudowywać krokwie)), kontrłaty,łaty,dachówka karpiówka plus gąsiory itd...

Wykonawca zażądał za robociznę 16000 złótych ( w tym kontrłaty, łaty, wiatrownice, blacha do koszy...).

Wycodzi ok 118 złoty za metr kwadr.

Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi wydaje mi się, że to jakiś kosmos.

Proszę o opinie, co Wy na to?

Jeżeli sama karpiówa na łatach to rzeczywiście kosmos, a jeżeli ma to być na płytach ocieplenia ta karpióweczka to cena jak najbardziej ok. może być do małej negocjacji :wink: