PaulinaPawe 13.07.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 45 zł/m2 zrobienia całego dachu od momentu położenia folii. Na zrobienie więźby dachowej jeszcze nie mam wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 13.07.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 witamnasza cena to 19.000zlw wchodzi w nia:-wykonanie wiezby-folia-laty i kontrlaty-polozenie dachowki ceramicznej-osadzenie 7 okien dachowych-obrobka 2 kominow-obrobka lukarny-schodki,kominki went.,lawy kominiarskie,slowem na dach juz nie bedzie nikt potem wchodzil jedynie po ociepleniu scian zrobimy jeszcze podbitke taka jest aktualna cena we Wro,ekipa z Opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 17.07.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 35 zł z metra kw. w tym wszystkie obróbki blacharskie i rynny - bez względu na kształt dachu.Więźba 15 zł / m.kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUM 23.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Cze,moja cena to 35 PLN za m2. Dach nieskomplikowany dwuspadowy, Sirius13, 4 okna dachowa, obróbka, folia, łaty. Rynny nie umawiałem (moze się da zrobić). Wszystko przede mną, ceny z lutego. Mam nadzieję, ze stałe, i że przyjdzie. Bo może go już nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 24.07.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Położenie więźby + blachodachówka na powierzchni 160 m2 10000 zł W to wchodzi położenie więźby, rynny, włozenie 4 okien dachowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy8028 24.07.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Lechosia proszę podaj jeszcze jaka powierzchnia dachu?Rozumiem jest tu wszystko poza zakupem dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy8028 24.07.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 u mnie dach 173m wyceniono na 21000zl, do tego muszę jeszcze dodać zakup dachowki, rynien i okien dachowych.porównując z waszymi cenami wychodzi dość dużo bo ok 75/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 02.08.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 hej Cichy8082 powierzchnia dachu to 250m2,dach dwuspadowy z jedna lukarna i 7 oknami polaciowymi 78x14019.000zl to sama robocizna.materialy zostaly wycenione na 60.000zl,wiec za caly dach 80.000zlchyba damy sobie narazie spokoj.przed zima polozymy wiezbe,pelne deskowanie i papa.Niech schnie domek z srodku,a dalsze prace na dachu,polozenie dachowki,okna i obrobki w nastepnym roku,bo finansowa niewyroba.Co sadzisz o takim tymczasowym rozwiazaniu?i ile moze nas policzyc za robote-polozenie wiezby,pelnego deskowania i obicia papa?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 03.08.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 To i ja dorzucę jeszczę swój "kosztorys"Dach czterospadowy plus trzy spady nad garażem, powierzchnia dachu prawie 300 m2więźba robocizna 25 zł za metrDachówka położenie robocizna 25 zł Miałem oferty o 100% droższe ale sobie odpuściłemCena z daty publikacji postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.08.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 przed zima polozymy wiezbe,pelne deskowanie i papa.Niech schnie domek z srodku,a dalsze prace na dachu,polozenie dachowki,okna i obrobki w nastepnym roku,bo finansowa niewyroba. Co sadzisz o takim tymczasowym rozwiazaniu?i ile moze nas policzyc za robote-polozenie wiezby,pelnego deskowania i obicia papa? pozdrawiam my okna mamy za jakis miesiac a dach nam juz robia. dachowki nie kladziemy bo nie wiemy jak bedzie z kasa i na kolor sie jeszcze nie zdecydowalismy robimy pelne deskowanie i papa - robocizna to 5+5 bedziemy tam mieszkac az wymyslimy co finalnie chcemy miec na dachu - jak by nie bylo papa spokojnie nawet z 5 lat wytrzyma za wiezbe placimy 20-22 zeta plan z deskowaniem i papowaniem moim zdaniem jest OK - zwlaszcza jak nie wiadomo jak bedzie z kasa. bez dachwowki idzie mieszkac a bez pieca do CO czy urzadzonej lazienki raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 03.08.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 piotrulexchcesz powiedziec,ze przybicie desek z papowanie to koszt tylko 10zl/m2 - to bardzo tanio(czy wliczone jest w to juz ciecie,czy gotowe wymiary desek?)pozatym 22zl za wiezbe-gratuluje wykonawcow,bede wiedzial w next week co na zaspiewa nasz,mam nadzieje,ze podobnie i ze zmiesci sie w 40zl/m2 polozenia wiezby,przybicia desek i papy.czy te deski na deskowanie pelne trzeba bedzie pociagnac tymi chemikaliami co wiezbe(plesn,grzyby,owady)?co potem z papa,jak juz przyjdzie czas na polozenie dachowki?w jaki sposob ten dach bedzie oddychal(krokwie 18cm,wiec planuje wsadzic tam 15cm welny i zachowac szczeline kilkucentymetrowa.czy ta pape trzebabedzie zrywac i nabic na deskowanie folie wysokoparoprzepuszczalna?jak to zorganizowac?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 03.08.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 i jeszcze jedna sprawa.jaka papa na dach?musi byc jakis konkretny rodzaj,czy moze byc taka ja np.na altany i garaz,czyli zakladka i goracy lepik z miotelka?jesli znacie jakies ceny i producentow dajcie znac,podpowiem wykonawcy,ze mozna taniej i tez dobrze. dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 03.08.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 WITAM cena akyułalna to wieżba 30 zł i dachówka oczywiście wszystko /membrana łaty,kontrłaty /35 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekr 05.08.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Ja zaplacilem za wiezbe, odeskowanie i przybicie papy 12tys. Dach ma ok. 340mkw, ale cene uzgodnilem na poczatku tego roku... A wiem, ze jeszcze moj posrednik cos z tego uszczknal... Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek i aga z Opaczy 08.08.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Szukamy ekipy do położenia więźby dachowej! Budujemy się w Opaczy pod Warszawą! Dajcie jakieś namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysgier 12.08.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam. Dołacze sie do Was i poczytam Wasze opinie na temat mojej wyceny. Dach czterospadowy o pow.240m2, 3 lukarnie i 6 okien połaciowych. Całkowity koszt więżby, dachówki ceramicznej Roben z deskowaniem, bez kosztów zakupu okien - wyszla cena 67tys.zł w tym robocizna 25tys.zł. Dom w Firletkach-Archonu. Co o tym sądzicie?. Rejon-okolice Poznania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papay 13.08.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Za wykonanie więźby, odeskowanie i papowanie zapłacę 24zł /1m2.Powierzchnia dachu 280m2, 4 lukarny, 2 okna dachowe, dach połamany. Cena 6720 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 14.08.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Rosnace pensje budowlancow??? wiesz ile podniesli ma wiecej murarz? 2 zl\h, pomocnik 2zl\h wiecej niz w zeszlym roku. A facet podniosl cene uslug o 120% i tlumaczy sie, ze musial podniesc ceny pracownikom. O ile procent? pewnie budowlancy nie potrafia liczyc albo mysla ze inni sa idoci!!!!!! to co tym chcesz powiedziec ze pracownicy za malo dostaja czy szefostwo za duzo ma dla siebie?zawsze mozesz zalozyc firme i placic i brac ile wg ciebie jest ok a tym czasem trzeba zaciskac zeby i placic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 14.08.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dach 450 m2 kryty dachówką :więźba liczona ze stanem surowym ( 300 m2 domu w parterze + więźba 45 tys. )dach - folia, dachówka, rynny -13 tys. Wychodzi ok. 28 zł/ m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stronka 16.08.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 WITAM cena akyułalna to wieżba 30 zł i dachówka oczywiście wszystko /membrana łaty,kontrłaty /35 zł Witam, Jeśli mogę to porposze o namiary na tych dekarzy za 35 pln? Pozd Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts