Eryk Wiking 21.06.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 HejNie doszukałem się, więc założyłem osobny temat. Jestem współwłaścicielem kostki, ma ona dwie kondygnacje (+podpiwniczenie pod częścią budynku), każda z tych kondygnacji to osobne mieszkanie, wspólna jest klatka schodowa. Całość ma jednak wspólne instalacje i liczniki. Drugim współwłaścicielem jest mój dziadek (ja mam część po śp. Babci), któremu na starość charakter się nie poprawił. Mam zamiar porozdzielać wszystkie instalacje i pozakładać osobne liczniki (możnaby założyć tylko podliczniki do mnie, ale dziadka na dystans trzymać bo na głowę włazi), żeby żadnych współnycjh rozliczeń nie było. Konieczna będzie też przebudowa CO (piec gazowy i system rurek, bo grzejniki są).Pytanie jak w temacie - czy do tych działań jest potrzebny jakiś projekt, czy można to po prostu zrobić i zgłosić (czy jakie są wymagania urzędowe)? Myśleliśmy już o notarialnym rozdzieleniu i osobnej klatce schodowej, ale dziadek nieco przystopował. Z tym że chyba i tak będę musiał się za rozdzielenie zabrać, bo dziadek może się ożenić (co tam że 80 lat) i będą jaj ze spadkiem potem.PozdrawiamEryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts