alex_ 09.04.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mamuśki drogie co myślicie o kukurydzianych chrupkach kontra biszkopty, bo mnie raczej te drugie przekonują bardziej pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 a ja słyszałam że mleko krowie dopiero od 2 roku życia, także jeszcze troszkę, Racja - krowie dopiero po 3rż. Jak już musisz, to lepiej modyfikowane. Ja bym jeszcze pokarmiła swoim na Twoim miejscu Ja karmię, karmię cyciem jak na razie są to fajne chwile i czasem mi smutno że to się skończy kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didaii 09.04.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 alex_, u nas przetestowane były i chrupki i biszkopty i jakoś tak biszkopty bardziej się spisały (do dzisiaj zresztą mały się nimi objada). Chociaż ostatnio Mikołaj robi małe eksperymenty z jedzeniem i np. lubi uślinić takiego biszkopta i przykleić do ściany A na początku dawałam mu biszkopty rozkruszone i rozciapciane z mlekiem, albo wkruszone do kaszki i bardzo mu to smakowało Polecam biszkopty Petitki, są takie fajne mięciutkie i nie "napompowane " powietrzem jak inne. A chrupkami to się jakoś tak zaklejał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 09.04.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 mbz- i jakie przedszkole wybrałaś? jesteś zadowolona? Iga nadal w jeżyku i podoba jej się i to najważniejsze w końcu to ona tam chodzi nie ja. matylda jest uczuleniowcem-nie wiadomo na co ,sypie ją czasami po tym co je od miesiecy. Mleka nie pije wogóle od kiedy odessała się od piersi. Próbowałm wszystkich i nic. Je kaszki mleczne lub na nan biofidus,zwykłe jogurty danona,serki grani czasami budyń siostry,nalesniki na zwykłym łaciatym i jest ok. A czasami jest cała w wysypce. testy z krwi nie wykazały żadnej alergii,ma stwierdzone AZS i czekam aż wyrosnie.Jak sie drapie to smaruję fenistilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.04.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mamuśki drogie co myślicie o kukurydzianych chrupkach kontra biszkopty, bo mnie raczej te drugie przekonują bardziej pozdr u mnie wygrały chrupki kukurydziane ze względu na alergię jednego z dzieci na jajka nie kupuję biszkoptów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.04.2008 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Co do chrupek kontra biszkopty - ja osobiscie wole chrupki - zdrowsze (bez cukru!). Ale u nas byly chrupki i takie ciasteczka, chyba Miskopty czy jakos tak (chrupaczki) - te ktore sa dostepne na polkach z zywnoscia dla niemowlat, produkowane chyba przez Nestle i Bobovite.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.04.2008 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 mbz- i jakie przedszkole wybrałaś? jesteś zadowolona? Iga nadal w jeżyku i podoba jej się i to najważniejsze w końcu to ona tam chodzi nie ja. Wysle na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.04.2008 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 dziękuję bardzo za opinie, spróbuję z biszkoptami bez cukrowymi (jadłam w ciąży z cukrzycą ciążową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 11.04.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mamuśki drogie co myślicie o kukurydzianych chrupkach kontra biszkopty, bo mnie raczej te drugie przekonują bardziej pozdr Chrupki, jeśli już KONIECZNIE musisz coś dawać Biszkopty to sama chemia - spulchniacze, konserwanty, tłuszcz cukierniczy, aromaty, ulepszacze, CUKIER... A chrupki to mączka kukurydziana. Ja swoim nie daję takich rzeczy, po co im zaszczepiać od małego upodobanie do przekąsek, podjadania między posiłkami? To ma być sposób na nudę w wózku? A potem siedzi dorosły i z nudów chrupie czipsy, albo pali papierocha, bo przyzwyczajony, że ręce muszą być zajęte wkładaniem czegoś do gęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 11.04.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 u nas wreszcie zabek nr 8.super.ja daje malemu czasem biszkopty czasem chrupki kukurydziane a czasem sobie skubnie chipsa.wszystko w granicach rozsadku.wiem ze im wiecej mu bede zabraniac tym bardziej go bedzie kusilo.je duzo warzyw i owocow.uwielbia surowa marchew i kapuste.kocha frytki.no nie bede wszystkiego wymieniac.niedlugo ma 14 miesiecy i wazy niecale 10 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.04.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Mamuśki drogie co myślicie o kukurydzianych chrupkach kontra biszkopty, bo mnie raczej te drugie przekonują bardziej pozdr Chrupki, jeśli już KONIECZNIE musisz coś dawać Biszkopty to sama chemia - spulchniacze, konserwanty, tłuszcz cukierniczy, aromaty, ulepszacze, CUKIER... A chrupki to mączka kukurydziana. Ja swoim nie daję takich rzeczy, po co im zaszczepiać od małego upodobanie do przekąsek, podjadania między posiłkami? To ma być sposób na nudę w wózku? A potem siedzi dorosły i z nudów chrupie czipsy, albo pali papierocha, bo przyzwyczajony, że ręce muszą być zajęte wkładaniem czegoś do gęby ok też chcę uniknąć przegryzania ciągle, ale chcę pomóc jakoś wychodzącym zębom, nie mamy ani jednego, a mała mi sie męczy co jakiś czas temperatura po 38 po dwa dni, ostatnio było najgorzej bo 3 dni i mocno trzymało, mam nadzieję że już nie wróci w jaki sposób wprowadzaliście gluten, bo od 2007 jest nowy sposób ale my jakoś go przegapiliśmy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 14.04.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 tak coś nowego pediatrzy wymiślili coby nudy nie było i rodzice mogli się kształcić i rozwijać Do tej pory było tak że gluten w 10 mies. i ani dzień wcześniej a teraz zaczyna się w niewielkich dawkach od 7 Ja co 2 - 3 dzień dadawałam np mannę (płyżeczkę od herbaty) do zupki jarzynowej, ze 2 razy w tygodniu skórkę od chleba (kawaleczek oczywiście) i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 15.04.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 przepraszam, ze tak długo nie zaglądałam ale zapomniałam a powiadomienia mi nie przychodziły zadne wracając do tematu wodniaczka, wciąż niew wybralam się do poradni chirurgicznej... ale za to jutro odwiedzamy dentyste mbz, Ty chyba pytałaś o wiek- moj synek ma prawie 5 lat (sierpniak) co do wprowadzania nowych pokarmów, mleka itp- jestem na podobnym etapie jak aniawmuratorze. Przy kolejnym dziecku mniej już zwracam uwagę na książkowe terminy. Obecnej namłodszej zaczęłam wprowadzać kaszki mleczno-ryzowe (owocowe) ale szybko okazało się, ze ma skazę, więc przeszłam na kaszki ryżowe robione na bebilon pepti i jest OK. U nas trochę dziwna sprawa bo starsza córka i najmłodsza mają podobnie- skaza wychodzi po spozyciu czystego mleka, natomiast po serkach, jogurtach i innych mlecznych produktach nie ma śladu. Amela zjada co dwa- trzy dni 1- 2 danonki i nic się nie dzieje. Inna sprawa to taka, ze Amelka bardzo lubi podjadać nam z talerza czego ja jej nie załuję- próbuje wszystko na co ma ochotę, jak jej smakuje to wcina, jak nie odpowiada- nie daję. Potrafi wciągnąć michę pomidorowej z ryżem zaciągniętej lekką smietanką, w ogóle wszystkie nasze zupy lubi, ziemnakami z sosem lub makaronami różnymi też nie pogardzi. Oczywiście unikam podawania cieżkich smazonych potraw (choc frytka ze 2 razy zjadla) i bardziej przyprawionych też nie daję... Wychodzę z zalożenia, ze jak dziecko ma ochotę próbować- trzeba to wykorzystać bo jest szansa, ze nauczy się jeść wszystkiego. Moje bratanice miały ksiązkowe wprowadzanie i wyrosły na niejadki, trudno im dogodzić bo jako nastolatki mają bardzo ograniczone menu... natomiast moje dzieciaki nie odgarniaja z knajpie surowek na bok i nie robią bolesnej miny na ich widok Aha, my się wciąż karmimy piersią i choc czasami czuję się tym zmęczona pociągnę jeszcze trochę... poprzednie były rozpieszczane po 1.5 roku to i tej nie będę odmawiać myślę, ze to za wcześnie a troszkę starsze dziecko łatwiej odzwyczaić. Zresztą ku mojemu zaskoczeniu (po przebojach z odstawianiem starszej) moj syn sam z siebie zrezygnował z piersi jak miał 15 mies pozdrawiam mamuśki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.04.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 mocca a jeśli mogę to chciałabym się podpytać a jak z ząbkami u Amelkino Dagmara też dostaje do spróbowania ziemniaczki z sosem, zupki, ale jest zupełnie bezzębna, dostaje normalną kaszkę ryżową z mlekiem takie owocowe i jest ok, to może pomyślę o danonkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 16.04.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 alex_ ząbki mamy 2, dolne jedynki, wyszły naraz w 7 mies i od tej pory cisza. Patrząc na dziąsła to predzej widzę dolne dwojeczki niż jedyneczki na górze... ale póki co nic sie nie przebija i nie ma oznak by to nastąpiło na dniach. co do pokarmów to wybieram jej wszystko co nie wymaga gryzienia, ew miękkie kawałki (warzywa) do zmielenia językiem i dziąsłami. danonki możesz już spokojnie podawać tylko wczoraj zwróciła mi uwagę PP, ze znowu jej pediatra zwróciła uwage ze w danonkach jest wit D3 którą nalezy dokladnie dawkować by nie przedobrzyc, co oczywiście jest racją a ja o tym nie pomyslałam, zresztą... ciągle zapominam o kropelkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 16.04.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A ja próbuję oduczyć mojego maluszka sikania w pieluchy. Skutek mizerny. Poczekam chyba jak sie ociepli i w tedy nie będę zakładała mu pieluchy.. zobaczymy co z tego wyjdzie.. w czerwcu skończy trzy latka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.04.2008 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 alex_ ząbki mamy 2, dolne jedynki, wyszły naraz w 7 mies i od tej pory cisza. Patrząc na dziąsła to predzej widzę dolne dwojeczki niż jedyneczki na górze... ale póki co nic sie nie przebija i nie ma oznak by to nastąpiło na dniach. co do pokarmów to wybieram jej wszystko co nie wymaga gryzienia, ew miękkie kawałki (warzywa) do zmielenia językiem i dziąsłami. danonki możesz już spokojnie podawać tylko wczoraj zwróciła mi uwagę PP, ze znowu jej pediatra zwróciła uwage ze w danonkach jest wit D3 którą nalezy dokladnie dawkować by nie przedobrzyc, co oczywiście jest racją a ja o tym nie pomyslałam, zresztą... ciągle zapominam o kropelkach... hejka wczoraj nie wytrzymałam i podałam jej troszkę danonka, ale małej jakoś nie bardzo zasmakował, po dwoch łyżeczkach nie była zainteresowana kontynuacją, lepiej jest zainteresowana ziemniaczkami z sosikiem i mięskiem pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.05.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Hej mamusie - czyzby wiosna w pelni tak podzialala, ze wszystkie na spacerkach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.05.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 niee nam się udąło trochę pojeździć po kraju i jestem dumna ze swojej córeczki, bo zniosła to rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 17.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 http://forum.muratordom.pl/post2515181.htm#2515181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts