krzycha16a 27.06.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Hmm, moze powinnam zmienic nazwe naszego Klubu? Klub Mam Mlodych i Wyrodnych Czyli te "starsze" znowu odpadają ale na pocieszenie zostaje Rada Starszych Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 27.06.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 zamawiam ja nie jestem wyrodna szczepie:)no i wózek dla singla phi......... wiecie co ja przezyłam szukajac 3,5 roku temu wózka dla twinsów uh......... nic na polskim rynku nie było nic!!! a nie wiem co robia matki trojaków i wiecej.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.06.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 zamawiam ja nie jestem wyrodna szczepie:) no i wózek dla singla phi......... wiecie co ja przezyłam szukajac 3,5 roku temu wózka dla twinsów uh......... nic na polskim rynku nie było nic!!! a nie wiem co robia matki trojaków i wiecej.............. wcale nie mówie, że nie ma tylko te ceny z kosmosu , teraz dla twinsów nawet jest wybór, ale każde więcej to nie mam pojęcia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 27.06.2007 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 1. Wszystkie Mamy wiecznie mlode Przypominam pierwszy punkt Statutu, wiec prosze mi tu nie wyjezdzac ze starymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.06.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 u mojej Sylwi w grupie są trojaczki. W jakim tempie ich mama doszła do wagi sprzed ciąży - ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 27.06.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Kiedy Wasze dzieci zaczęły ssać smoczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 27.06.2007 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Kiedy Wasze dzieci zaczęły ssać smoczek? A co chcesz Weronisi dac? Jak ona nie ma takiej potrzeby, to sie ciesz i nie dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.06.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Kiedy Wasze dzieci zaczęły ssać smoczek? moje to się chyba ze smoczkiem urodziły od początku ssały, była potrzeba to dostawały ale wiesz, ja z tych wyrodnych jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 27.06.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 moje nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 27.06.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 moje nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 27.06.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Moja Julka jakoś przed skończeniem pierwszego miesiaca. Się narozmyślałam czy dawać, czy nie, ale w końcu dałam - co to za różnica czy miesiąc później czy wcześniej - i tak będzie ssać Julka nadal na noc dostaje, albo jak jest wyjątkowo marudna np po szczepieniu albo jak jej ząbki szły. No i do żłoba kazali też kupić - tam pewnie non stop ze smokiem lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.06.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 To ja też do tych wyrodnych i jeszcze do rady starszych I może keidyś nawet do młodych się załapię Co do szczepień jak moje dziewczyny były małe to szczepionki były tylko obowiążkowe. Potem pojawiła się szczepionka p/grypie więc szczepiliśmy się kilka razy Pozatym niczym więcej ich nie szczepię. Oczywiście o pneumo i menigo jest bardzo głośnio i tak jak już ktoś napisał są zwolennicy i przeciwnicy jak zawsze Widziałam dziecko z odczynem poszczepiennym i bbbrrrr. Moje dziewczyny są już duże więc nie mam dylematów PP co do smoczka to wszytsko zależy od dziecka moje dziewczyny od początku ze smoczkiem, ale takie miały potrzeby ( choć był plan wychowywania bez smoczka ) ale jak w buźce lądowały piąstki to wybraliśmy smoczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 27.06.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 No u mnie jest albo cycek, albo piąstki albo płacz. Położna radzi, zeby przyzwyczaić do smoka, bo mała ma potrzebę ssania, a ja nie mogę z nią leżeć godzinami I tak się zastanawiam, jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 27.06.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Moim na siłe próbowano wpychac smoki bo lezeli w szpitalach i to w 2 róznych wiec nie mogłam byc z nimi cały czas , no nie rozdwoje sie. Tez nam wmawiano ,że synek ma silny instynkt ssania ale jakos smoczki sie nie przyjeły. Mamły jak miał 4 dni został odwieziony na operacje do innego szpitala niz my z Isia lezałysmy i juz wtedy wpychano mu smoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 27.06.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Moim na siłe próbowano wpychac smoki bo lezeli w szpitalach i to w 2 róznych wiec nie mogłam byc z nimi cały czas , no nie rozdwoje sie. Tez nam wmawiano ,że synek ma silny instynkt ssania ale jakos smoczki sie nie przyjeły. Mamły jak miał 4 dni został odwieziony na operacje do innego szpitala niz my z Isia lezałysmy i juz wtedy wpychano mu smoka. Moja smoczka nie toleruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 27.06.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 pp - no wlaśnie u mnie było tak, ze Julcia miała duzą potrzebę ssania bo ja czesto sciagałam pokarm do butelki i karmiłam ja przez butlę - Jak miałam spedzać pół dnia na karmieniu to wolałam odciagać, przeważnie przy cycu były cyrki, bo to albo za dużo leciało, albo za mało, albo nie mogła dobrze chwycić Dlatego dostała smoczka i dossała sobie co jej brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.06.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Moje dziewczyny poprostu potrzebowały ssać, cycek to było jedzenie a do spania potrzebny był smoczek. Nie wiem może dlatego że z jedno leciało a z drugiego nie Jakoś nie widzę żeby im to w czymś zaszkodziło. A ominął nas problem odzwyczajania od ssania kciuka, smoczek łatwiej odrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 27.06.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 No właśnie - dzięki smoczkowi (chyba) nas tez ominął problem ssania kciuka w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 27.06.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 eeeeeeeeee moje po prostu nigdy nic nie ssały poza butelka i persia. Kciuka nigdy smoczka tez nie chiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 27.06.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 pp - no wlaśnie u mnie było tak, ze Julcia miała duzą potrzebę ssania bo ja czesto sciagałam pokarm do butelki i karmiłam ja przez butlę - Jak miałam spedzać pół dnia na karmieniu to wolałam odciagać, przeważnie przy cycu były cyrki, bo to albo za dużo leciało, albo za mało, albo nie mogła dobrze chwycić Dlatego dostała smoczka i dossała sobie co jej brakowało Ja karmię piersią, nie mam na szczęście problemów typu pogryzienia, krwawienie, ból itp. Mała się najada, ale niekiedy marudzi i przy cycku musi zasnąć. Czasem taka sesja trwa 10 minut, a niekiedy 2 godziny.... Chyba muszę się uzbroić w cierpliwość Ale do smoka chciałabym jednak przyzwyczaić. Jak nie teraz, to za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts