Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

mbz

Recommended Posts

Moja córcia zamieniła się wczoraj w wyjca....

I to zostało jej do dziś :roll:

PP, jak jest tak kiepsko i nie wiadomo co to polecam takie czopeczki Viburcol N

to są specjalne dla takich maluszków w takich sytuacjach gdzie nie wiadomo co jest, dzialaja lekko przeciwbólowo, wyciszająco i uspokajająco. Jesli dobrze pamiętam to nawet są one homeopatyczne.

Poleciła mi je kiedyś bardzo dobra pediatra, stosowałam na moim synku (dawały wielką ulgę) i również polecam z pełną odpowiedzialnością.

Kilka dni temu była u nas połozna i tez o nich wspominała- ze jakby co to podać.

Możesz też spróbować kropelki esputicon lub espumisan. Też dobre... tylko one mają dzialanie typowo na brzuszek. Ale u nas przy płaczu z niewiadomej przyczyny pomagają.

Viburcol rulez 8)

bezkonkurencyjny :D

Dziewczyny, jak często te czopki można podawać?

Jak wy je stosowałyście??

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba muszę strzelić aktualną fotkę moim dziołchom :wink: :)

Olka dasz radę i będzie parka :)

A propo płci ostatnio u mnie w pracy zrobiło się ciążowo i sprawdzamy taki kalendarzyk - tym co mają dzieci się sprawdziło, czekamy teraz na te co mają się urodzić :)

A może i Wy się pobawicie 8)

Wklejam link :)

http://jolmys.webpark.pl/#.

Dodam że mi się sprawdziło :)

Chyba muszę strzelić aktualną fotkę moim dziołchom :wink: :)

Olka dasz radę i będzie parka :)

A propo płci ostatnio u mnie w pracy zrobiło się ciążowo i sprawdzamy taki kalendarzyk - tym co mają dzieci się sprawdziło, czekamy teraz na te co mają się urodzić :)

A może i Wy się pobawicie 8)

Wklejam link :)

http://jolmys.webpark.pl/#.

Dodam że mi się sprawdziło :)

no mi się sprawdziło już:) i koleżance też, niesamowite, jak to działa, ale wiek trzeba wpisąć jaki się miało jak się zasżło w ciąże, chyba, no nie? :wink:

U mnie z Pawłem się nie sprawdziło.

Ale z hipotetycznego następnego wychodzi, że córeczka będzie :lol: :lol:

Ja właśnie wyprawiłam smyka do babci i mam luzik do wieczorka :lol: Miałam sprzątać i popracować trochę, ale chyba to pierwsze sobie odpuszczę :roll: :wink:

PS. czy Wy też tak macie, że jak oddajecie dziecko do babci to na początku cieszycie się z "wolności", ale już po chwili stajecie się z lekka poddenerwowane i cały czas się zastanawiacie czy u dziecka wszystko ok i tak już do samego jego powrotu? :-? Bez sensu... :roll: :wink:

Aniu a czy Paweł to coś już mówi?....i jak z nocnikiem? są jakieś próby?

ps. ale ma zębów :o , mój ma 8 :roll:

a i właśnie...jak zwykle :evil: :evil: :evil: zrobił kupę do czystego pampersa :evil: , norma :evil: :wink:

Miko

Zębów ma 16 :lol: Już od dawna, ale od dawna też strasznie się ślini jakby mu te piątki już też chciały iść. Wkurza mnie to bo taki wielki chłop a ze śliniakiem ciągle :-?

Nocnik, taaa...

Próby są, nawet lubi na nim siadać w ubraniu i przeglądać gazetę :oops: :wink:

Ale siadanie bez pieluchy jego organizm oprotestowuje i zmienia godziny robienia kupy tak, żeby nie dać się złapać :roll:

Co do mówienia - właśnie parę dni temu straszliwie zacząl gdakać, gada bez przerwy, po swojemu bardziej, ale czasem coś mu wyjdzie. Ładnie mówi mama gdy dzieje mu się jakaś krzywda :wink: , baba, tata, dziadzia, gdacze na kury i koguty. Ale - co mnie zdumiewa - bez problemu można się z nim dogadać, on rozumie wszystko i my rozumiemy to co on chce przekazać.

A jak u Was z mówieniem i nocnikiem?

co do zębów to bardzo późno mu pierwsze wyszły bo przed rokiem :roll: ,

Z nocnikiem jest tak, że stoi na środku pokoju i Oluś siada sobie na niego , bije brawo i schodzi :roll: , próbowałam mu założyć same majtki, żeby jak się zsiusia wiedział, że jest mokro...ale to tylko moje nadzieje, tak jak i pierwszemu , tak i temu nie przeszkadza, że ma mokro...więc musimy jeszcze poczekać :-?

A z mówieniem ...uuuuu to jak nakręcony od pierwszego roku (oczywiście po swojemu) , tak moduluje głosem, zmienia intonacje, tłumaczy a i przy tym gestykuluje rękami, że wszyscy na około padają ze śmiechu. Mało ...odpowiada na pytanie :D , radocha z nim :lol: . A ze słów to mama, tata, na Mikołaja mówi oii :lol: , woła koty , mówi sii , naśladuje psy :lol: :lol: :lol:

tak moduluje głosem, zmienia intonacje, tłumaczy a i przy tym gestykuluje rękami, że wszyscy na około padają ze śmiechu. Mało ...odpowiada na pytanie :D

Taaa, skąd ja to znam? :lol:

I jeszcze ten wyciągnięty cały czas palec wskazujący w roli wskaźnika :lol: :lol: :lol:

I te kłopoty pokazywane rączkami przy główce, i masowanie się po brzuszku gdy coś smakuje :lol:

Ubaw po pachy jest codziennie z takim brzącem :lol: