Anna Wiśniewska 22.06.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witajcie! Ja też się zapisuję Paweł za 3 dni kończy 1 rok i 4 miesiące. Ja jestem na urlopie wychowawczym, który zamierzam wykorzystać w całości. Po jego zakończeniu szukam nowej pracy, bo do starej wrócić mi się nie da Ale już przebolałam temat, nie narzekam tylko cieszę się, że w sumie życie zdecydowało za mnie Pozdrawiam wszystkie mamuśki i serdecznie gratuluję tym przyszłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 22.06.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witaj moja imienniczko. Jak nic nie znajdę to też będę na przedłuzonym wychowawczym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.06.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ullerowa, Przedłużony wychowawczy ma swoje niezaprzeczalne zalety Choć czasem Pawła chętnie sprzedałabym na allegro , to jednak cieszę się, że mogę być dla niego opoką i przewodniczką w jakże trudnym i fascynującym 2 roku życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.06.2007 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Gratulacje dla przyszlych Mamus Jak macie pytania o szpital, porod, to, co potem itp. to smialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.06.2007 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 No i oczywiscie ja tez, bo jakos zapomnialam : synek - 2 latka, 2 miesiace i 22 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioczek 22.06.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witajcie, to i my się dopiszemy: córeczka Maja - 15 miesięcy i 8 dni Do pracy wróciłam gdy Maja miała skończone 6 miesięcy (macierzyński + urlop wypoczynkowy + zaległy ) Przyznam się, że powoli miałam dosyć siedzenia w domu - po dłuuugim L4 tęskniłam do ludzi i do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 22.06.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja po urodzeniu Malwinki wróciłam do pracy jak mała miała 3,5 miesiąca... Cóż, musiałam, takie życie Mam nadzieję, że z następnym maleństwem przesiedzę cały macierzyński, a może jeszcze jakis urlopik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 22.06.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 No to ja tez sie wpisuje Jestem mamusia Martynki lat 4 Po zakonczeniu budowy zabieramy sie do "pracy" o nastepnego malucha Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle mamuski A do pracy wrocilam jak Martynka miala roczek..... tylko dlatego ze mezus stracil prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik_76 22.06.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 To i ja, i ja! Kacperek 2 latka i 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.06.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja po urodzeniu Malwinki wróciłam do pracy jak mała miała 3,5 miesiąca... Cóż, musiałam, takie życie Mam nadzieję, że z następnym maleństwem przesiedzę cały macierzyński, a może jeszcze jakis urlopik a maluszkiem kto się zajął, jakaś babcia, niania czy złobek ja co prawda posiedzieć mam zamiar cały macierzynski i urlopik ale nie wiem ile tego będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.06.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Łooooooooooo, ale tu nas jest No to wam się pochwalę, że syn zdał do drugiej klasy Strasznie jest dumny z tego świadectwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.06.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 No tutaj mnie jeszcze nie było http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/wink.gif Moje dziecię ma na imię Zuzia i ma teraz 1 rok i 9 m-cy i jest diabełkiem w anielskiej skórze http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/doh.gif Czasami brak mi sił żeby za nią zdażyć. Ale i tak szczęście mnie rozpiera. Teraz "odpoczywam" na wychowawczym, wzięłam 2 lata, ale wezmę jeszcze 1 rok. Wybiorę kompletnie wszystko co się mojemu dziecku należy. W lipcu moja mama zabiera ją na 2 tyg wakacji nad morze, boszeee jak ja to przeżyję? http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/cry.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 22.06.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja po urodzeniu Malwinki wróciłam do pracy jak mała miała 3,5 miesiąca... Cóż, musiałam, takie życie Mam nadzieję, że z następnym maleństwem przesiedzę cały macierzyński, a może jeszcze jakis urlopik a maluszkiem kto się zajął, jakaś babcia, niania czy złobek ja co prawda posiedzieć mam zamiar cały macierzynski i urlopik ale nie wiem ile tego będzie?? Do ponad roku zajmował się nią.... dziadek... A potem żłobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.06.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja po urodzeniu Malwinki wróciłam do pracy jak mała miała 3,5 miesiąca... Cóż, musiałam, takie życie Mam nadzieję, że z następnym maleństwem przesiedzę cały macierzyński, a może jeszcze jakis urlopik a maluszkiem kto się zajął, jakaś babcia, niania czy złobek ja co prawda posiedzieć mam zamiar cały macierzynski i urlopik ale nie wiem ile tego będzie?? Do ponad roku zajmował się nią.... dziadek... A potem żłobek u nas gdzies około od pol roczku czeka nas zlobek, zobaczymy jak to będzie tylko niech na swiat przyjdzie :D na razie rozpacz potrzebnych zakupów, a tak w ogole to brzucho, dlugo dlugo nic a potem ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 22.06.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Wiesz, żlobek ma plusy i minusy. Najwiekszym minusem złobka są choroby. Plusem inne dzieci, możliwość nauczenia sie zabawy z innymi, tego, że trzeba dzielic sie zabawkami, ze jest grupa, a nie jedno dziecko, które ma wszystko na zawołanie. Dziecko szybciej uczy sie samodzielności, zna wiele wierszyków, piosenek i zabaw Tylko, ze 6 mies dziecko w żłobku, to maleństwo Najgorsza jest ta rozłąka z mamą.... Nie raz łzy kręciły mi się w oczach jak zostawiałam tam Malwinkę, która płakała, że ona zostaje, ja idę Tłumaczyłam sobie, że inaczej nie mogę. Taka zresztą była prawda Chodziła do żłobka rok. Teraz wiem, że złobek przyczynił sie do ogromnej samodzielności mojej córki. Chociaż ja jestem z tych mam co to wymagają od dziecka tej samodzielnosci, nie robię nic za nią co wiem, że sama da radę Moja córka w wieku 2 lat potrafiła sie sama ubrac i rozebrać Teraz ma 4 i potrafi zawiazać buty Jestem z niej dumna jak diabli Żłobek napewno tez wpłynał na moją córke, ze jest bardzo odważna. Gdyby nie te choroby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.06.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 To ja też się zapisuję Moja córcia ma 10 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.06.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Wiesz, żlobek ma plusy i minusy. Najwiekszym minusem złobka są choroby. ............... Gdyby nie te choroby.... To się zgadza jestem jak najbardziej za wszystkimi plusami, nieco sytuacja zmusza, witam premiumpremium robi sie ciekawie, opiszesz swoje przezycia zwiazane z porodem, albo jakies niezbedne porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.06.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Wiesz, żlobek ma plusy i minusy. Najwiekszym minusem złobka są choroby. ............... Gdyby nie te choroby.... To się zgadza jestem jak najbardziej za wszystkimi plusami, nieco sytuacja zmusza, witam premiumpremium robi sie ciekawie, opiszesz swoje przezycia zwiazane z porodem, albo jakies niezbedne porady O porodzie już zapomniałam, więc przeżyciami dzielić się nie będę - do lżejszych nie należał. Porady.... Chyba jeszcze nie, co ja mogę powiedzieć jako mama z 10-dniowym stażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 22.06.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witajcie też się przyłączę Zuzia 6 lat Bartek 4 lata Ania 1 rok i 3 miesiące i nieustanny stan ciążowo-macierzyńsko-wychowawczy, ale jest mi z tym bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 22.06.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 To sięteż dołączę Stan posiadania dzieciów: Wiktor lat 6 od wrzesnia zerówka Witek 16 msc od wrzesnia żlobek Na razie jestem domu ale od października pewnie wroce do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts