Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

mbz

Recommended Posts

Witajcie!

Ja też się zapisuję :lol:

Paweł za 3 dni kończy 1 rok i 4 miesiące.

Ja jestem na urlopie wychowawczym, który zamierzam wykorzystać w całości. Po jego zakończeniu szukam nowej pracy, bo do starej wrócić mi się nie da :evil:

Ale już przebolałam temat, nie narzekam tylko cieszę się, że w sumie życie zdecydowało za mnie :lol:

Pozdrawiam wszystkie mamuśki i serdecznie gratuluję tym przyszłym :lol:

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja po urodzeniu Malwinki wróciłam do pracy jak mała miała 3,5 miesiąca... Cóż, musiałam, takie życie :-? Mam nadzieję, że z następnym maleństwem przesiedzę cały macierzyński, a może jeszcze jakis urlopik :wink:

a maluszkiem kto się zajął, jakaś babcia, niania czy złobek

ja co prawda posiedzieć mam zamiar cały macierzynski i urlopik ale nie wiem ile tego będzie??

No tutaj mnie jeszcze nie było http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/wink.gif

Moje dziecię ma na imię Zuzia i ma teraz 1 rok i 9 m-cy i jest diabełkiem w anielskiej skórze http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/doh.gif Czasami brak mi sił żeby za nią zdażyć. Ale i tak szczęście mnie rozpiera.

Teraz "odpoczywam" na wychowawczym, wzięłam 2 lata, ale wezmę jeszcze 1 rok. Wybiorę kompletnie wszystko co się mojemu dziecku należy. :lol:

W lipcu moja mama zabiera ją na 2 tyg wakacji nad morze, boszeee jak ja to przeżyję? http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/cry.gif

Ja po urodzeniu Malwinki wróciłam do pracy jak mała miała 3,5 miesiąca... Cóż, musiałam, takie życie :-? Mam nadzieję, że z następnym maleństwem przesiedzę cały macierzyński, a może jeszcze jakis urlopik :wink:

ja co prawda posiedzieć mam zamiar cały macierzynski i urlopik ale nie wiem ile tego będzie??

Do ponad roku zajmował się nią.... dziadek... A potem żłobek :roll:

Do ponad roku zajmował się nią.... dziadek... A potem żłobek :roll:

u nas gdzies około od pol roczku czeka nas zlobek, zobaczymy jak to będzie tylko niech na swiat przyjdzie :D :D

na razie rozpacz potrzebnych zakupów, a tak w ogole to brzucho, dlugo dlugo nic a potem ja :lol: :lol:

Wiesz, żlobek ma plusy i minusy. Najwiekszym minusem złobka są choroby.

Plusem inne dzieci, możliwość nauczenia sie zabawy z innymi, tego, że trzeba dzielic sie zabawkami, ze jest grupa, a nie jedno dziecko, które ma wszystko na zawołanie. Dziecko szybciej uczy sie samodzielności, zna wiele wierszyków, piosenek i zabaw :D Tylko, ze 6 mies dziecko w żłobku, to maleństwo :( Najgorsza jest ta rozłąka z mamą.... Nie raz łzy kręciły mi się w oczach jak zostawiałam tam Malwinkę, która płakała, że ona zostaje, ja idę :cry: Tłumaczyłam sobie, że inaczej nie mogę. Taka zresztą była prawda :-? Chodziła do żłobka rok. Teraz wiem, że złobek przyczynił sie do ogromnej samodzielności mojej córki. Chociaż ja jestem z tych mam co to wymagają od dziecka tej samodzielnosci, nie robię nic za nią co wiem, że sama da radę :) Moja córka w wieku 2 lat potrafiła sie sama ubrac i rozebrać :D Teraz ma 4 i potrafi zawiazać buty :D Jestem z niej dumna jak diabli :wink: Żłobek napewno tez wpłynał na moją córke, ze jest bardzo odważna. Gdyby nie te choroby....

...............

Gdyby nie te choroby....

To się zgadza jestem jak najbardziej za wszystkimi plusami, nieco sytuacja zmusza,

witam premiumpremium robi sie ciekawie, opiszesz swoje przezycia zwiazane z porodem, albo jakies niezbedne porady :)

...............

Gdyby nie te choroby....

To się zgadza jestem jak najbardziej za wszystkimi plusami, nieco sytuacja zmusza,

witam premiumpremium robi sie ciekawie, opiszesz swoje przezycia zwiazane z porodem, albo jakies niezbedne porady :)

O porodzie już zapomniałam, więc przeżyciami dzielić się nie będę - do lżejszych nie należał. Porady.... Chyba jeszcze nie, co ja mogę powiedzieć jako mama z 10-dniowym stażem? :) :roll: :wink: