Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

mbz

Recommended Posts

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :D

faktycznie, powinien siedzieć po lewej stronie w ławce

co do urlopów macierzyńskich i wychowawczych to nie wiem jak to jest teraz bo ja ten problem miałam prawie 7 lat temu ale widzę że nie wiele się zmieniło, ja też gdy poinformowałam w firmie o mojej ciąży powiedziano mi że nie mam możliwości powrotu do firmy więc byłam świadoma od początku że muszę szukać czegoś nowego, jedyne co mi się trafiło to że miałam urlop macierzyński 6 miesięcy i to było dobre tyle że wprowadzili to na bardzo krótko

nie ukrywam tez że na urlopie wychowawczym finansowo było ciężko i musiałam przerwać urlop, opiekunkę miałam tylko jeden dzień, Piotruś nie zaakceptował obcej Pani i cały dzień płakał więc zrezygnowałam z tego pomysłu i zostawał z moją mamą ale tylko jakiś czas i oddałam go do prywatnego przedszkola które sama osobiście polecam, rewelacja jak na mój gust a raczej gust Piotrusia :)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jedyne co mi się trafiło to że miałam urlop macierzyński 6 miesięcy i to było dobre tyle że wprowadzili to na bardzo krótko

Ja też bardzo mile wspominam te 6 miesięcy urlopu macierzyńskiego :D i pamiętam, że szybko to zabrali. Jak urodziłam bliźniaki (2,5 roku później) to już niestety był "jakiś" krótki urlop, chyba 6 miesięcy należało się tylko dla mam bliźniaków.

Pozdrawiam :D

żona Krzycha

mam synka Piotrusia 6,5 roku, w tym roku idzie do szkoły no i mama jest chyba tym bardziej zestresowana niż sam zainteresowany :wink:

Witaj Dosia13

Moja córka od września idzie do pierwszej klasy......podobnie jak Ty przeżywam "stresy" :roll: .........a córcia.........bardzo się cieszy i wcale nie widać aby była tym bardzo przejęta :roll: :wink:

Pozdrawiam

żona Krzycha

mój też idzie :-?

ciekawe jak to będzie :roll:

Mikopiko myślę ...i wiem, że będzie dobrze...musi być dobrze :D

Pozdrawiam

żona Krzycha

Dziewczyny, czy możliwe jest, żeby dziecko po pogryzieniach przez komary dostało gorączkę? Przedwczoraj mała po południu dostała 39 gorączki(ma kilka ukąszeń), zwymiotowała i było ok. Myslałam, że to coś od żółądka. Podałam jej nurofen, wypiła herbatę miętową i przespała spokojnie całą noc. W ciągu dnia kompletnie nic się z nią nie działo więc nawet nie rejestrowałam jej do lekarza. Wieczorem znowu ją pokąsały, dostała ketotifen(po telefonicznym kontakcie z naszą p. doktor) i wapno. W nocy przyszła do nas do łóżka i miała 38,5. Dałam jej nurofen, teraz jest ok...już sama nie wiem...

agniesiu mala musi byc bardzo wrazliwa na ukaszenia, u takich osob przyczyna ukaszen moze byc zle samopoczucie i stan goraczkowy (tez tak mialam jak bylam mala)

miejsca ukaszen smaruj Fenistilem , zapobiegniesz tym troszke drapanie

wapno tez jest ok

dobrze , ze zadzwonilas do lekarza

musisz chronic mala przed tymi gadzinami jakims srodkiem przeciwkomarowym

Frosch, środków przeciw komarom mam całą szafkę w przedpokoju. Mała wychodząc na dwór sama przynosi butelkę, żeby ją psikać. :roll: Smaruję fenistilem, bo octem nawet nie da się dotknąć. Lekarka poleciła mi również jakiś żel (nowość) po ukąszeniach, ale nazwę mam w torebce (nie chce mi się wstać i sprawdzić, ooo... :wink: ). Po pracy pojadę kupić. Chcę też kupić do pokoi takie raidy czy jakoś tak, co wtyka się w gniazdko elektryczne i to podobno odstrasza komary, ale czy to pomaga? Mnie dziś w nocy też nieźle pogryzły.

U nas sprawdził się płyn Raid - urządzenie z buteleczką umieszcza się w gniazdku elektrycznym, parujący płyn zabija wszystkie komary znajdujące się w pomieszczeniu i odstrasza wszystkie, które mają ochotę przylecieć. Co prawda my nie mieszkamy jeszcze w domku tylko w bloku i u nas Raid sprawdził się. Aha! Podczas używania tego urządzenia powinny być otwarte okna. My mamy trójkę dzieci - śpią z uchylonymi oknami. Na opakowaniu są także inne ostrzeżenia, które warto przeczytać.

Pozdrawiam i życzę wszystkim nocek bez komarów :D

żona Krzycha

Agnieszko a może ona ma tzw 3dniowke, przez 3 dni goraczka a potem lekka wysypka. a może to cos bardziej niezaleznego -jakis wirus, podawaj jej pgoraczkowe jak nic innego sie nie dzieje i gardlo ma w miare przyzoite- nie super czerwone to bedzie dobrze- jak widac migdały to kuknij czy nie ma nalotóów anginowych, w taka pogode mozliwe że angina, ale ja tu stawiam na zwykłego wirusa. :)

No to też świetny wynik. Miałaś cukrzycę?? Pewnie nie.

Na pocieszenie powiem ci, że następne dziecko ma szansę być wieksze 8) 8)

Budzi się coś ta moja bidulka :(

A ze spraw budowlanych to "siedzę" w przebudowach i remontach :)

Cukrzycy nie miałam, nie wiem skąd taki wynik.

Co do drugiego dziecka, to wiem :lol: I vice versa :lol: :lol: :lol:

Biedulka :(

Tak, tak, ja wiem, że vive versa :lol: :lol:

Niedawno babeczka urodziła czwarte dziecko o wadze ponad 7 kilo (było dosć głośno w TV)... Ale ona startowała z 4,5 kilo pierwsze dziecko. Jeszcze sie okaże, że i my będziemy w wiadomościach :lol: :lol: :lol: :lol:

Siedzę sobie, piwko popijam (aż mi z tym dziwnie, bo jeszcze 3 tyg. temu karmiłam) i nie mam siły tyłka ruszyć.... Trzebaby iść spać......