edyryt 23.08.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Hej MAMUŚKI ! Mam prośbę moze ma któras z Was jakąs sukienkę dla 5-cio latki ,potrzebuje na wesele ,córeczka idzie za druchne ....może Ty YREQ, masz córeczkę w podobnym wieku ...nadodatek też Juleczkę ...przeglądałam na allegro ale nie ma nic specjalnego,dla mojej księżniczki Jest taka firma mininiebo http://www.mininiebo.pl/ może znajdziesz coś fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 23.08.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Dlaczego nie mogę zainstalować suwaczka Generujesz suwaczek na stronie na której próbowałaś czyli np: http://www.ślub-wesele.pl po wpisaniu wszystkich danych generują Ci się 3 ramki z kodami: musisz skopiować tą zaczynającą się te pozostałe zaczynające się Powinno działać tu przykład : http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20071001010113.png Dzięki no to spróbuję http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20071227274353.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.08.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 no to spróbuję http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20071227274353.png Działa :) tylko wklej ten cały "kod" do Twojego profilu w miejscu "podpis" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 23.08.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 witam znowu po przerwie przelecialam strone i widzę temat wózkowo- wyprawkowy a ze na swiezo jestem to się wtrącę Kupowalam wózek ok 2 mieś temu po wieeelkich zastanawianiach i niespanych nocach bardzo trudno było mi się zdecydować w koncu mąż kliknął za mnie. Najpierw zdecydowalam ze ma byc trojkolowiec w miarę lekki bo mieszkam na 2 piętrze bez windy. Wazne było też by na stelazu montować fotelik- jest to bardzo przydatne na zakupach. I podstawa- w miarę duże pompowane koła, nie jakieś pianki (taki już mialam). Długo myslałam czy warto kupić wersję głęboką bo lato i sporo osób korzysta z samego fotelika samochodowego a później spacerówki. Ale wydawało mi się że w upały dziecku wygodniej będzie w obszerniejszej gondoli niż scisniete w foteliku. No i lezy na płasko a nie półleząco a to dość istotne w pierwszych miesiącach zycia. Trafilam na swietną promocję i kupiłam cały zestaw w rewelacyjnej cenie (polecam allegro), wybralam quinny speedi. Wózek jest przesliczny i jestem z niego bardzo zadowolona, wart jest swojej ceny. Jest bardzo zwrotny, prowadzi się lekko jedną ręką, łatwy w skladaniu i rozkładaniu (wszystko klik-klak), ten zakup to traf w 10 Jesli chodzi o regał kąpielowy to też rozważalam zakup ale ze większość tygodnia spedzam sama z dziecmi muszę radzić sobie sama takze z kapielą. Wada tego regału jest to ze przewijak naklada się na wanienkę a co w tym czasie z dzieckiem? Chyba muszą kąpac 2 osoby i jedna trzyma dziecko druga naklada przewijak bo jedna sobie raczej nie poradzi trzymając mokre dziecko w ręku Ale nie mam takiego więc moze sie mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.08.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Jeśli chodzi o wózek to najważniejesze są warunki, w jakich będzie się go używało. Ten, który my obecnie mamy jest owszem - ciężki, ale bardzo stabilny, wygodny, z dużymi kieszeniami. Składa się jedną ręką i jest bardzo łatwy do transportowania. Żadnych tam skrętnych kółek, cztery, grube, wielkie opony Używam go głównie do spacerowania po wiejskich i polnych drogach, nie mam tu zadnych krawężników, do miasta też sama z nim nie jeżdżę więc cieżar nie ma dla mnie znaczenia. Na szczeście na rynku jest teraz taki wybór, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja tylko chciałam podkreślić, że różne wózki nadają się do używania w różnych warunkach. I należy dobrze się zastanowić, co z ty,m wózkiem będzie się robiło Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.08.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Karolka suwaczek już jest, teraz zdradź nam co było na badaniach Co do wózków to rzeczywiście zależy co komu potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 23.08.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Jeśli chodzi o wózek to najważniejesze są warunki, w jakich będzie się go używało. Na szczeście na rynku jest teraz taki wybór, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja tylko chciałam podkreślić, że różne wózki nadają się do używania w różnych warunkach. I należy dobrze się zastanowić, co z ty,m wózkiem będzie się robiło Pozdrawiam! masz 100 % racji. chcialam tylko dodać ze np problem wagi wózka mieszkając w bloku można rozwiązać trzymając wózek w bagazniku samochodu- ja wlasnie tak zrobiłam, w mieszkaniu wózek do niczego nie jest mi potrzebny. Dodam jeszcze, ze moj wózeczek jest na tyle uniwersalny, ze skretne przednie koło pozwala zawrócić w miejscu bez jakiegokolwiek wysiłku (nie trzeba unosić przodu do góry) jest to super w marketach. Jednym kółkiem też latwiej podjezdza się pod krawężniki i inne polskie chodniki... Mozna to kółko też zablokować i wtedy swietnie się prowadzi po polnych i leśnych drogach i innych wertepach (np moim zaoranym i porośniętym podwórku na wsi ) ale w tym wypadku ważne są wlasnie duze pompowane koła. chwale ten wózeczek bo naprawdę jestem w nim zakochana ale ma też wadę, to niestandardowy rozstaw tylnych kółek (nie pasuje do większosci podjazdów dla wózków, albo to podjazdy są niestandardowe... albo mieszkam w niestandardowym mieście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 24.08.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Jako że też jestem młodą mamą (synek ma 10 miesięcy) i z różnymi sprzętami niemowlęcymi jestem dość na bieżaco, postaram się też nieco pomóc Karolka -> tego stojaka kąpielowego broń Boże nie kupuj! Daliśmy się namówić na coś podobnego (ze względu na przewijak, który mi się podobał, wanienka to tak raczej przy okazji). Argumenty przeciw: 1. Tak jak już któraś wyżej pisała, trzeba kąpać dziecko w 2 osoby, samemu jest strasznie trudno z mokrym dzieckiem na rękach spuścić przewijak na wanienkę i jeszcze rozłożyć na tym ręcznik. 2. Wanienka jest malutka, wystarczy na 2, góra 3 miesiące. A co później? 3. W naszym komplecie odpływ wody był nieszczelny i musieliśmy go zakleić silikonem akwarystycznym (jak to dobrze mieć w domu takie wynalazki... ) 4. Dzieci się wiercą, nie ufałabym takim małym kółeczkom, nawet jeżeli miałyby blokadę. Zastanów się, jak będziesz kąpać i przewijać dziecko. W łazience czy pokoju? JEżeli masz wystarczająco miejsca, lepiej kupić taką wanienkę dziecięcą plastikową (nie daj się namówić na jakieś profilowane, zwykła będzie lepsza). Nie kupuj też najmniejszej, dzieci rosną, a skoro nie masz wanny, wanienka powinna posłużyć Ci do czasu, kiedy dziecko będzie pewnie stało. Umiejscowienie takiej wanienki zależy od warunków mieszkaniowych, możesz stawiać ją na komodzie, podłodze, łóżku albo można dokupić do niej stelaż - super wygodne, nie trzeba się schylać i plecy nie bolą Nastęna sprawa, gdzieś musisz dziecko po kąpieli położyć. JEżeli kąpiesz w pokoju, możesz rozłożyć ręcznik na łóżku/przewijaku zakładanym na łóżeczko dziecka/ przewijaku na stojaku/ komodzie.... W łazience przydałby Ci się osobny stojak z przewijakiem, ewentualnie jakaś pralka/kawałek blatu Przeanalizuj swoje warunki mieszkaniowe i wybierz sobie którąś opcję U nas sprawdził się stojak z przewijakiem i osobno wanienka na drugim stojaku, w łazience wszystko się zmieściło. Teraz problem mniejszy, synek kąpię się już w dużej wannie, z małej nie korzystamy. Teraz wózek Tu znowu wszystko "zależy".... 1. JEżeli musisz nosić wózek po schodach, zwróć uwagę ile waży. 2. Kolor: Jeżeli mieszkasz/masz zamiar spacerować po polach, odradzam wózki z motywami pomarańczowymi, żółtymi (nie wiem jak jaskrawo zielone) - wiosną i latem zlatują się chmary robactwa 3. JEżeli dziecko ma być jesienno-zimowe (czytaj w tym czasie będzie korzystało z głębokiego wózka), warto zwrócić uwagę na wielkość gondoli. 4-5 miesięczne dziecko ubrane w kombinezoniki i śpiworki może mieć w małej gondolce ciasno. Mój synek jeżdził w głębokim wózku około 5-6 miesięcy, pod koniec zimy ledwo się w nim mieścił, mimo że kupiłam wózek z dość dużą gondolą. 4. Wspomniana wcześniej możliwość obrócenia spacerówki przodem lub tyłem do kierunku jazdy - bardzo przydatne. 5. Możliwość zdjęcia wszystkich części "materiałowych" i wyprania ich w pralce - w spacerówce moim zdaniem konieczne. 6. Możliwość zamontowania fotelika samochodowego na stelażu wózka - wygodne zwłaszcza na krótkich zakupach. 7. Stabilność wózka - priorytet, zwłaszcza, jeżeli masz dużego ciekawskiego psa lub styczność z małymi dzieciaczkami Ufff rozpisałam się Ale mam nadzieję, że choć trochę pomogłam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.08.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 O jakie cenne rady Jeśli chodzi kąpanie u nas sparwdzała się dośc duża wanienka plastikowa i przewijak zamontowany na łóżeczku. Ale to zawsze zależy od wielkości mieszkania, choć przewijak na łóżeczku jest zawsze wygodny, nie tylko przy kapieli ale przy wszystkich czynnościach higienicznych - a oszczędzamy przy tym swój krękosłup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dosia13 25.08.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Ja Piotrusia początkowo kąpałam w kuchni bo można było ją porządnie nagrzać (Piotruś jest z końca grudnia). Przewijak i wanienka na porządnym stole (wszystko było bardzo masywne, nic się nie "telepało" a i nachlapać można było (bo łatwo zetrzeć). Ponadto na stole mieściły się wszystkie dodatkowe akcesoria kąpielowe i pokąpielowe. Też jestem za zwykłym dużym przewijakiem i zwykłą dużą wanienką (dziecko rośnie w dosyć sporym tempie a ponadto ma dużo ciałka bo jeszcze nie chodzi) . Gdy Piotruś miał pół roku tak mocno chlapał że przeniosłam go do łazienki do brodzika (wybierałam do mieszkania brodzik głęboki właśnie z tego powodu bo na wannę nie ma miejsca) i dzisiaj pomimo prawie 7 lat kąpie się na siedząco w głębokim brodziku Może nie jest mu już tak wygodnie jak był malutki ale dajemy radę Myślę że jeszcze troszkę się przemęczymy i będziemy się kąpać w dużej wannie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Najważniejsze żeby było wygodnie całej rodzince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 25.08.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Ale macie fajne dzieciaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 25.08.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Ale macie fajne dzieciaczki Twoja córcia tez cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 25.08.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Ale macie fajne dzieciaczki Twoja córcia tez cudna Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.08.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witajcie po długim czasie (niestety wieś i Internet to ciężka sprawa) ale w dniu 5 sierpnia na świat drogami natury przyszła nasza Dagmara, 3970g i 55cm, chociaż nie było łatwo, ale ten dzień można uznać za najpiękniejszy w życiu, z powodu tego co go uwieńczyło :D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 26.08.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witajcie po długim czasie (niestety wieś i Internet to ciężka sprawa) ale w dniu 5 sierpnia na świat drogami natury przyszła nasza Dagmara, 3970g i 55cm, chociaż nie było łatwo, ale ten dzień można uznać za najpiękniejszy w życiu, z powodu tego co go uwieńczyło :D pozdrawiam Ogromniaste Gratulacje i Buziaki dla malutkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witajcie po długim czasie (niestety wieś i Internet to ciężka sprawa) ale w dniu 5 sierpnia na świat drogami natury przyszła nasza Dagmara, 3970g i 55cm, chociaż nie było łatwo, ale ten dzień można uznać za najpiękniejszy w życiu, z powodu tego co go uwieńczyło :D pozdrawiam Ogromne gratulki i duzo zdrówak dla Was obu, przesyłam również całuski dla Dagmary http://calineczka.pl/sklep/images/1_2_karuzela_playgro.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 26.08.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Hej MAMUŚKI ! Mam prośbę moze ma któras z Was jakąs sukienkę dla 5-cio latki ,potrzebuje na wesele ,córeczka idzie za druchne ....może Ty YREQ, masz córeczkę w podobnym wieku ...nadodatek też Juleczkę ...przeglądałam na allegro ale nie ma nic specjalnego,dla mojej księżniczki Witaj i przepraszam, że tak późno oodpowiadam...... nie wiem czy wesele już było, ale i tak nic to nie zmieni, bo ja swojego bzika w suknie typowo balowe, na takie okazje nie ubierałam.....także nie mogłabym poratować. Pozdrowienia dla Julci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 26.08.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 alex gratulacje a u Tomka dziś pierwszy zębol się pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.08.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 alex gratulacje a u Tomka dziś pierwszy zębol się pojawił Gratulajce!!! Kto pierwszy go zauważył??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts