aga1401 29.08.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 poradzcie kobitki co zrobic. malemu wyszla jakas wysypka. tylko na brzuszku i pleckach. nie sa to pecherzyki. takie plamki czerwone roznej wielkosci. na karku tez jest kilka. ma to caly dzien. myslalam ze zejdzie. dzwonilam do lekarza, jutro ma szczepienie i jutro go lekarz obejrzy. kazal nie panikowac skoro ogolnie czuje sie dobrze. irole mnie wykoncza!!!!!!!co to jest???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 29.08.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam, dopiero teraz znalazłam ten wątek i od razu z problemem kciuków. Moja, obecnie czteroletnia córka od urodzenia karmiona była wyłącznie piersią do 4 miesiąca. Od urodzenia nie chciała ssać smoka i pić z butli. Później musiałam drastycznie odzwyczaić ją od mojego cyca, gdyż miałam problemy z zatkanymi kanalikami mlekowymi i groził mi szpital. Przestawianie dziecka na butlę to był istny koszmar. Nie potrafiła pić, nie chciała, strasznie płakała i chudła. Znalazła ukojenie w ssaniu paluszków. Nie były to kciuki, ale wskazujący i serdeczny wpakowane razem do buziulki. Trwało to dość długo. Na początku nie reagowaliśmy, bo mała się uspakajała i zasypiała, ale stwierdziliśmy, że to już zbyt długo trwa i za kazdym razem wyjmowaliśmy paluszki z buzi. W dzień było OK, nocą tak ciągnęła, że odgłos ssania slychać było w drugim pokoju. Pojawiły sie problemy z seplenieniem i oczywiście logopeda ( z mizernymi efektami), a paluszki na noc zaklejaliśmy plasterkami. Wystarczyły dwa tygodnie i odzwyczaiła się. Minął juz rok od terapii plasterkowej, ale seplenienie pozostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Może zmieniłaś proszek lub inne środki higieniczne, a może mały się przegrzał ???Może coś nowego w diecie ???A swędzi go to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 29.08.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Skoro plamki są czerwone, w pierwszej kolejności obstawiałabym przegrzanie. Ale z takimi maluchami nigdy nic nie wiadomo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dosia13 29.08.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 poradzcie kobitki co zrobic. malemu wyszla jakas wysypka. tylko na brzuszku i pleckach. nie sa to pecherzyki. takie plamki czerwone roznej wielkosci. na karku tez jest kilka. ma to caly dzien. myslalam ze zejdzie. dzwonilam do lekarza, jutro ma szczepienie i jutro go lekarz obejrzy. kazal nie panikowac skoro ogolnie czuje sie dobrze. irole mnie wykoncza!!!!!!!co to jest???? a ile pociecha ma lat ??? może to być "gorączka trzydniowa", mój Piotruś właśnie był pokryty takimi czerwonymi krostkami w postaci plam, po kilku dniach minęło samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 29.08.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 nie swedzi go. dieta moja jest faktycznie roznoraka tez to bralam pod uwage, nektaryn sie najadlam ale nie wiem. moze i przegrzanie. jak tesciowa go umunduruje to zwykle caly mokry wraca ze spaceru. jak go tak nie ubieralam cieplo. no ale jutro i tak bede u lekarza. oby to nic groznego.dzieki za podpowiedzi dziewczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 29.08.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 maly ma 7 miesiecy. mial raz temperature. lekarz stwierdzil ze na zeby. ja tez tak myslalam. fakt o trzydniowce nie pomyslalam. jutro 3 dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Myślę Aga że małemu nic poważnego nie dolega, jak widać wysypka może być spowodowana wszytskimi powodami jakie wymieniłysmy powyżej a jeśli tak jest to naprawdę nie ma się czym martwić. Co do przegrzewania wytłumacz teściowej delikatnie że to niezdrowe Dużo zdrówka dla małego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 29.08.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 strasznie mocno dziekuje. maly to oczko w mojej glowie i pewnie przesadzam ale co tam. tesciowej nic nie chce tlumaczyc bo ona mi wyjezdza z tekstami wychowalam dwoje dzieci...itd. zreszta jest tu na prozbe mego meza wiec niech on z nia gada. mowilam jej jak ja robilam i miala sie stosowac. ale mam juz inny pomysl. jutro jej powiem ze lekarz powiedzial ze maly zostal przegrzany. dam jej do zrozumienia z czyjej winy hahahahhah. ale jestem okropna synowa. booo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 29.08.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ale mam juz inny pomysl. jutro jej powiem ze lekarz powiedzial ze maly zostal przegrzany. dam jej do zrozumienia z czyjej winy hahahahhah. ale jestem okropna synowa. booo Też bym tak zrobiła, skoro inaczej nie dociera Moja teściowa też na początku próbowała się trochę wtrącać, ale stawiliśmy z mężem skuteczny opór I wychowujemy dziecko po swojemu, a nie tak jak babcie zarządzą... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 29.08.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Bardzo spodobał mi się pomysł z rękawiczką i tego chyba dzis spróbuję i pociągnę kilka nocy i zobaczymy czy coś to da. Kciuka póki co ssie tylko kiedy spi na brzuszku, głównie w nocy, w dzień sporo "latamy" więc spi w wózku, samochodzie, czasami leżaczku i wtedy zaden paluch jej nie kusi. Dzis podałam jej smoczka niedlugo po nakarmieniu i nie chciała, wypluwala. Natomiast paluszek był ok. Zauważylam, ze kiedy jest najedzona nie lubi juz powisieć sobie na piersi tak dla zabawy choćby i zaspokojenia ssania. Naje się i koniec, moze faktycznie jest niedossana? Nie wiem jak ew praktykować smoczka kiedy spi na brzuchu bo to raczej dla niej niewygodne. Da się tak, praktykowałyście? Też myslę, ze z dwojga zlego już lepszy ten smoczek... w koncu ile dzieci się z nim wychowało i wyszlo na ludzi mocca, moja Weronika też ostatnio zaczęła "wcinać" piąstki. Przy cycku uwielbia leżeć. Czasem się naje i ma dość, a czasem chwilę muszę ją przy nim potrzymać Jeśli chodzi o piąstki, to ładuje je do buzi b. często. Położna powiedziała, ze ma ona po prostu potrzebę ssania. Smoczka nie chce, więc jej nie daję, bo wypluwa i zaczyna płakać przy kolejnej próbie zaprzyjaźniania się z nim. Taki urok, śmiejemy się, ze "zjada sobie rączki" A to właśnie moja córcia http://images28.fotosik.pl/61/d69be93ee2e42d0bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 29.08.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 poradzcie kobitki co zrobic. malemu wyszla jakas wysypka. tylko na brzuszku i pleckach. nie sa to pecherzyki. takie plamki czerwone roznej wielkosci. na karku tez jest kilka. ma to caly dzien. myslalam ze zejdzie. dzwonilam do lekarza, jutro ma szczepienie i jutro go lekarz obejrzy. kazal nie panikowac skoro ogolnie czuje sie dobrze. irole mnie wykoncza!!!!!!!co to jest???? Może to tzw. potóweczki, mogły się pojawić po podrażnieniu skóry przez ubranko, może od przegrzania... Posmaruj Linomagiem, nam pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Co do babć to najważniejsze się nie dać, w końcu to nasze dzieci Aga nie przejmuj się każda mamuśka ma bzika na punkcie swoich dzieci, zawsze trzeba jednak włączyć rozsądek choć to jest trudna sztuka PP ale ta Twoja córcia już duża dużo zdrówka dla niej i całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.08.2007 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam wszystkie Mamy Te zadomowione i te, ktore dolaczaja Alex - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam wszystkie Mamy Te zadomowione i te, ktore dolaczaja Alex - gratulacje Witaj matko wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.08.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witaj matko wątku A jak pieknie mi dziecie rosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witaj matko wątku A jak pieknie mi dziecie rosnie To tylko się cieszyć i życzyć dużo zdrówka Jak byś nam jeszcze pokazała jak rośnie byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.08.2007 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witaj matko wątku A jak pieknie mi dziecie rosnie To tylko się cieszyć i życzyć dużo zdrówka Jak byś nam jeszcze pokazała jak rośnie byłoby super Mnie chodzilo o to moje dziecie forumowe, sama mnie nazwalas wszak matka watku, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 29.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Bardzo spodobał mi się pomysł z rękawiczką i tego chyba dzis spróbuję i pociągnę kilka nocy i zobaczymy czy coś to da. Kciuka póki co ssie tylko kiedy spi na brzuszku, głównie w nocy, w dzień sporo "latamy" więc spi w wózku, samochodzie, czasami leżaczku i wtedy zaden paluch jej nie kusi. Dzis podałam jej smoczka niedlugo po nakarmieniu i nie chciała, wypluwala. Natomiast paluszek był ok. Zauważylam, ze kiedy jest najedzona nie lubi juz powisieć sobie na piersi tak dla zabawy choćby i zaspokojenia ssania. Naje się i koniec, moze faktycznie jest niedossana? Nie wiem jak ew praktykować smoczka kiedy spi na brzuchu bo to raczej dla niej niewygodne. Da się tak, praktykowałyście? Też myslę, ze z dwojga zlego już lepszy ten smoczek... w koncu ile dzieci się z nim wychowało i wyszlo na ludzi mocca, moja Weronika też ostatnio zaczęła "wcinać" piąstki. Przy cycku uwielbia leżeć. Czasem się naje i ma dość, a czasem chwilę muszę ją przy nim potrzymać Jeśli chodzi o piąstki, to ładuje je do buzi b. często. Położna powiedziała, ze ma ona po prostu potrzebę ssania. Smoczka nie chce, więc jej nie daję, bo wypluwa i zaczyna płakać przy kolejnej próbie zaprzyjaźniania się z nim. Taki urok, śmiejemy się, ze "zjada sobie rączki" A to właśnie moja córcia http://images28.fotosik.pl/61/d69be93ee2e42d0bm.jpg PP i się w koncu spotkalysmy Twoja dziewczyna jest duza! i ma wielkie włosy hihi w ogóle taka "dorosla" nie wygląda na taką coby mamie dawała popalić przez kolki postaram sie jutro wstawić jakies foto mojej niuńki dziś spędzałyśmy dzień ze smoczkiem, było nieźle, tylko muszę zmienić na jakis mniejszy... ciągnie go i spi z nim. Kiedy wypadnie szuka kciuka... dzis będzie spać w rękawiczce. Moze to być wesoła noc Moja starsza córka też absolutnie nie chciała slyszeć o smoczku, na synku nawet nie próbowałam a ta mi taki numer wywinęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 29.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 dziecko mi pozwoliło więc wklejam aktualną fotke mojego_słoneczka ps. PP, jak wypatrzysz gdzieś w PT trojkołowca z takim zieloniastym fotelikiem to bez watpliwości będziemy to my w sobotę się tam wybieram, ostatnio co weekend jeździmy na tzw "grube smieci" w miejscu dawnego stadionu, połazić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts