Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

mbz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A propos spania - czy to źle, ze Weronika śpi ze mną w jednym łóżku? :) :lol:

Pepe

Paweł spał z nami do momentu, kiedy skończył 3 miesiące. Wtedy zaczęłąm go odkładać do łóżeczka. Nie robił wtedy żadnego problemu :lol:

Myślę, że to, że jeszcze śpisz z Weroniką nie jest złe, byle mała w odpowiednim momencie przyzwyczaiła się, że ma swoje łóżeczko i tam trzeba spać.

moj szkrab sypia w lozeczku,ale czesto jak go karmie to zasypia u nas w lozku, z racji tego ze nadal piers zajada to zasypia wtulony we mnie.

a jak zasypia sam w lozeczku to tez sa spiewy, tance jeszcze nie bo maly, ale na zcworakach a jakze, wstaje po szczebelkach palcami potrafi 30 minut stukac, a tylko zaglada czy jedst ktos z nim w pokoju, bo jak nie to placz, i wiem ze powinnam wyjsc, ale i tak nie mam co robic to sobie patrze. taki slodki jest. i zaczal mowic mamama. narazie na pewno tak chaotycznie, ale juz cos, oprocz bababa i papapa teraz jest mama.

Myslę że wszystko zalezy od dziecka. Kiedy mój syn miał roczek, półtora sam zasypiał, w nocy wypijał butelkę mleka, pustą odstawiła na komodę i zasypiał ponownie. Wtedy myślałam że jesteśmy bardzo mądrymi rodzicami, przecież tak dobrze ułożyliśmy nasze dziecko. Dzisiaj już staram się nie wypowiadać w kwesti wychowywania dzieci. Moja córeczka ma rok i osiem miesięcy i budzi sie w nocy po dwa, trzy razy. A od kiedy wróciłam na stałe do pracy, praktycznie sypia z nami.

Kiedy dziecko zaczyna wstawać o ludzkich porach? Mam na myśli godziny po ósmej. JAk ja tęsknię za obudzeniem się z własnej woli :roll: :lol: .

Moje dziecko wstaje o 6 rano więc ode mnie pocieszenia nie usłyszysz :roll:

Ma półtora roku :roll: i ja też tęsknię za obudzeniem się z własnej woli :wink:

Ponoć na bank dziecko chce spać dłużej jak do szkoły na 8 rano musi iść :lol: Ale na to jeszcze obie musimy troszkę poczekać :wink:

a my jesteśmy skowronkami i wszyscy wstajemy 5-6 rano :lol:

więc mi odpowiada :lol:

u nas nadal walka z sikaniem w majtki 2,2 latka Wedelka :evil: i weź bądź mądry

co do mojego rozpęknięcia się to KTG dzisiaj nic niewykazało ale tętno dzidzi zanikało z powodu palących!!!! położnych bo było siwo w gabinecie wrrrrrrrrrrr :evil: lekarz stwierdził że jeszcze parę dni wytrzymam choć niegwarantuje że za godzinę się nierozpęknę :roll:

u nas w nocy 3 pobudki i rano koniec spania 7-8. nie jest zle, ale tez sie nie wysypiam, praca, i teraz przeziebienie, tak mi daja w kosc, ze marze o tym urlopie jak o niczym innym na razie. wiem ze to dopiero 7 miesiecy dla niektorych ale dla mnie juz 7.

trzymam kciuki za rozpekniete.....to lada moment.....

niby tesknie za takim noworodkiem, ale z dwojka teraz to bym spala na stojaco.

poczekam jeszcze troszku...

Emems ty jeszcze tu? :) :) :)

A ja to chyba los na loterii wygrałam. :lol:

Moje dziewczynki bardzo szybko przesypiały całe noce i budziły się 9 rano. :o

Starsza to nawet napędziła mi swojego czasu wielkiego stracha. Pierwszą noc przespała mając 1,5 m-ca, a ja razem z nią. Kiedy obudziłam się po 8, biegiem leciałam, aby sprawdzić czy dziecko oddycha :oops: A ona spała jak aniołeczek.

I tak jest do dziś, uwielbiają spać, tyle tylko, że do szkoły ciężko wstawać. :lol:

Młodsza pierwszy raz do szkoły będzie chodzić codziennie na 8.00. Stwierdziła, że chyba tego nie wytrzyma. :-? :wink:

Pozdrawiam wszystkie niewyspane mamy. :)

aga

Współczuję tych 3 pobudek w nocy :roll: Dla mnie to było straszne, doskonale pamiętam :roll: Na szczęście Paweł odkąd skończył 8 albo 9 miesięcy przestał jeść w nocy i tym samym przestał się w nocy budzić. Tylko to wstawanie o 6 :roll: Ja rannym ptaszkiem nie jestem, mój mąż też nie więc cierpimy bardzo.

Choć odpukać, był i taki miment, kiedy Paweł wstawał 4.30 - 5 i trzeba było z nim na dwór od razu iść :-? Kurna tak mu się poranki na wsi podobały :roll:

o jakby tak pzrestal sie budzic w okolicach tego 9 mies. to bym byla happppy. ale nie wierze. mysle ze poki cyc bedzie to on sie bedzie miziolil w nocy. probuje smoczkiem go oszukac, ale nic z tego, a butla jest beeeee.

i wola mamamama.

a poki nie robilam to mialam w nosie, w ciagu dnia duzo sobie odpoczelam. ale teraz praca. komputer, faktury. padam przed monitorem, ale musze sie poswiecic, musimy ten domek zbudowac i juz.

co do mojego rozpęknięcia się to KTG dzisiaj nic niewykazało ale tętno dzidzi zanikało z powodu palących!!!! położnych bo było siwo w gabinecie wrrrrrrrrrrr :evil: lekarz stwierdził że jeszcze parę dni wytrzymam choć niegwarantuje że za godzinę się nierozpęknę :roll:

Palacych połoznych???????????????????

To gdzie Ty będziesz rodzić???? :roll:

Z tym KTG bywa różnie. Ja w poniedziałek rano wg badania nie miałam nawet najmniejszego skurcza, a wieczorem jechałam na porodówkę :lol: :p

ja tez nie narzekalam. ale teraz tak. jesli sypiam po 4 - 6 godzin na dobe to niestety nie bede sie smiac z tego powodu. a pracuje od 9 do 18. potem nacieszyc sie malym, kapanko, usypianko. i reszta domowych zajec. pranie prasowanie sprzatanie itd. gotuje maz na szczescie. pomaga bardzo, ale tez do wieczora pracuje.

ale ja nie placze. silna osoba jestem i dam rade. co ja pierszwa czy co,

uwielbiam byc mama, a te niedogodnosci mina. i bedzie super :D

Kiedy dziecko zaczyna wstawać o ludzkich porach? Mam na myśli godziny po ósmej. JAk ja tęsknię za obudzeniem się z własnej woli :roll: :lol: .

Moje dziecko wstaje o 6 rano więc ode mnie pocieszenia nie usłyszysz :roll:

Ma półtora roku :roll: i ja też tęsknię za obudzeniem się z własnej woli :wink:

Ponoć na bank dziecko chce spać dłużej jak do szkoły na 8 rano musi iść :lol: Ale na to jeszcze obie musimy troszkę poczekać :wink:

a moje śpi do 9.30 :D a chodzi spać tak przed 22 :roll:

premium.. u nas wszystko w przebudowie i remontach.. więc jedna wielka prowizorka na porodówce.. rozumiesz ;) ale ekipa wspaniała... mimo dymu :) na izbie przyjęć

w sumie kobieta budująca jestem.... i rodzić będę na (prze)budowie...... szpitala :lol: :lol: :lol:

Haha :)

Ja zdążyłam urodzić przed remontem swojego szpitala.

Zbieg okolicznosci? ;) :roll: :D