Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

mbz

Recommended Posts

Aniu to nie bystre dziewczyny to matka furiatka :wink: :)

Teraz wystarczy że zaczynam podnoscić głos to już wiadomo że cierpliwośc się skończyła 8)

A młoda bardzo często przekracza próg moich możliwości :o :roll: i do dziś się nie nauczyła że w zyciu są zasady :-? nic ćiwczymy dalej :)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu to nie bystre dziewczyny to matka furiatka :wink: :)

Teraz wystarczy że zaczynam podnoscić głos to już wiadomo że cierpliwośc się skończyła 8)

A młoda bardzo często przekracza próg moich możliwości :o :roll: i do dziś się nie nauczyła że w zyciu są zasady :-? nic ćiwczymy dalej :)

Ma jeszcze całe życie na naukę :wink:

Oczywiście żartuję :lol:

Aga

Ale może jesteś mamą przyszłej wielkiej artystki? :wink:

PS. Bo ja to "tylko" kaskadera :roll:

Aniu ja to mam artystke i kaskaderkę w jednym to dopiero miesznka wybuchowa :o :roll:

Choc na nasze szczęście w szpitalu lądowaliśmy tylko raz 8) do tej pory :-?

Będzie gwiazdą kina akcji? :lol:

moje dziecię wczoraj urządziło histerię w przedszkolu, że ona nie chce iśc do domu, nie lubi domu, chce zostać z dziećmi i bawić się "na terenie" (placu zabaw). Długo nie mogłam jej uspokoić...

Dziś obudziła się z zaropiałymi oczkami i kaszlem...dałam jej syropki, przemyłam oczka i poszła do przedszkola. Zadzwonię w ciągu dnia co z nią jest, żeby w razie czego zarejestrować ją do lekarza.

a propos buntu i takich różnych zachowań naszych latorośli - mój Piotruś już nachodził sie do szkoły :roll:

oznajmił mi, że szkoła jest nudna, że on nie chce rano wstawać do szkoły (rano w domu jest bardzo gęsta atmosfera bo mojego dziecka wtedy interesuje wszystko tylko nie szykowanie sie do szkoły :evil: ) a poza tym to "głupio wymyślone jest że trzeba odrabiać lekcje" (cytat) :evil:, siedzę nad nim i zmuszam go do przykładania się bo gdy odrabia sam to zajmuje mu to najwyżej 5 minut (po prostu byle jak byle szybko :evil: )

no cóż, myślałam że zachwyt szkołą będzie trwał odrobinę dłużej :(

a do tego zaczynają się pyskówki, negocjacje i jakby ogłuchł nagle, nie trafia do niego co mówię :evil:

cierpliwość potrzebna jest na każdym etapie wychowawczym :-?

a propos buntu i takich różnych zachowań naszych latorośli - mój Piotruś już nachodził sie do szkoły :roll:

oznajmił mi, że szkoła jest nudna, że on nie chce rano wstawać do szkoły (rano w domu jest bardzo gęsta atmosfera bo mojego dziecka wtedy interesuje wszystko tylko nie szykowanie sie do szkoły :evil: ) a poza tym to "głupio wymyślone jest że trzeba odrabiać lekcje" (cytat) :evil:, siedzę nad nim i zmuszam go do przykładania się bo gdy odrabia sam to zajmuje mu to najwyżej 5 minut (po prostu byle jak byle szybko :evil: )

no cóż, myślałam że zachwyt szkołą będzie trwał odrobinę dłużej :(

a do tego zaczynają się pyskówki, negocjacje i jakby ogłuchł nagle, nie trafia do niego co mówię :evil:

cierpliwość potrzebna jest na każdym etapie wychowawczym :-?

mój też chodzi do pierwszej klasy i z odrabianiem to masakra :evil:

tylko, że on robi bardzo powoli :-? a to się podrapie, a to pod stół spadnie dla zabawy, a to w okno popatrzy :roll: ciągle wyciera jak nie wyjdzie tak jak powinno :roll:

tylko, że on robi bardzo powoli :-? a to się podrapie, a to pod stół spadnie dla zabawy, a to w okno popatrzy :roll: ciągle wyciera jak nie wyjdzie tak jak powinno :roll:

no widzisz - Twój się stara a mój wszytko na odwal byle szybko a co z tego że trochę krzywo, jemu to "wafel" i tyle :evil:

Moja jak odrabia sama to może siedzieć do wieczora zadanie nie odrobione a ona robi np teatrzyk z kredek :o :roll:

Sylvia moja starsza wchodzi w wiek dojrzewania ale i tak przy młodej to pikuś 8)

Co do cierpliwości nasza się włąsnie skończyła i młoda została pozbawiona zabawek z pokoju.

Nareszcie pokój garażowy się na cos przydał - został bawialnią :wink: :)

Dosia moja lubi chodzić do szoły bo ona jest bardzo towarzyska, w tym roku na naszą prośbe siedzi sama i w szkole jest już w miarę dobrze bo w tamtym roku zamiast pracować na lekcjach to ciągle gadał :o :roll:

no widzisz - Twój się stara a mój wszytko na odwal byle szybko a co z tego że trochę krzywo, jemu to "wafel" i tyle :evil:

spoko....jak dojdzie , że tak szybciej ...znając moje dziecko będzie też tak robił :-? .

Jedną książkę skończyli :D , zostało jeszcze 9 :roll: i 9 miesięcy...wybuchów, płaczu, krzyków :evil: ...ja chce już wakacje :lol: :lol: :lol:

Dosia moja lubi chodzić do szoły bo ona jest bardzo towarzyska, w tym roku na naszą prośbe siedzi sama i w szkole jest już w miarę dobrze bo w tamtym roku zamiast pracować na lekcjach to ciągle gadał :o :roll:

mój też jest bardzo towarzyski, uwielbia inne dzieci tyle że do szkoły to kłopot jest w wstawaniu i ubieraniu się rano (bo wcześniej to sobie pospał) ale jak juz trafi do szkoły to jest wszystko ok :roll:

mój tez rozpoczął w sumie rok szkolny pod tablicą bo zaczepiał dzieci na lekcji :-?

muszę jednak trochę zrehabilitować mojego Piotrka bo rozmawiałam dzisiaj z Panią wychowawczynią i powiedziała, że Piotruś pracuje na lekcjach całkiem ładnie, nawet raz nie chciał iść na przerwę bo coś tam poprawiał :o

powiedziała że nie odbiega z niczym od innych dzieci a że sie spieszy to ponoć u chłopców normalka :roll:

więc może nie jest tak źle z tym moim szkrabem :wink:

po ostatnich moich przemyśleniach i poważnej rozmowie rodzinnej wszystko jakby nabiera kolorów :wink:

Piotruś chodzi spać o 21.00 co mnie po prostu zadziwia :o

wstaje ładnie, ubiera sie bez awantur i wychodzimy, po prostu szok :o

jednak jak widać da się wszystko opanować i poukładać, nawet mój mężuś teraz sprawdza się w roli wychowawczej - dziecko nasze ostatnio próbowało nas przegadać :-? różnego rodzaju pyskówki, jakieś głupie teksty, przedziwne negocjacje ale mój maż jest dobry w te klocki i świetnie sobie z nim radzi :)

więc jak na razie to rodzice są górą w sposób dyplomatyczny (mamy jeden argument na niego, taki as w rękawie, zawsze działa) :D

w szkole okazało się że nie jest wcale źle, daje sobie ze wszystkim radę a że nie pisze "elegancko" to ponoć chłopcy ogólnie mniej się do tego przykładają niż np dziewczynki a do tego jest leworęczny więc mam być ponoć spokojna i cierpliwa, wszystko w swoim czasie :roll:

więc tym optymistycznym akcentem zaczynam tydzień :D to chyba dobrze, nie ? :D