Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

mbz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja poprosze o dobre rady na podróż samochodem ok. 7 godzin. Planujemy wyjechać bardzo wcześnie żeby córcia (1 rok) część trasy przespała, a jak Wasze maluszki znosiły tak długie podróże?

Ja jeździłam mniej więcej tez tyle. I pierwszy raz starszego syna wziełam na taką podtóz jak miał 6 miesięcy. Też się bałam ale większośc czasu przespał. To było 5 lat temu, a w tym roku z dwójką wybieramy się nad morze ok. 9 godzin i mam nadzieje że wytrzymamy wszyscy.

Małego karmiłam piersia i jak nie spał to często robiliśmy przerwy.

Jak podrósł to miał z tyłu kilka ulubionych zabawek i wymyślaliśmy rózne zabawy albo śpiewaliśmy razem z nim. Raz jechała z nami moja mama i do dzisiaj wspomina wystepy wnuka. Można tez puszczać muzykę albo bajki z CD albo kaset. Wtedy szybciej podróz mija.

Najgorzej będzie jak traficie na upał wtedy to lepiej jechać albo wieczorem albo wcześnie z rana.

A z reguły dzieci lubią jazdę samochodem.

To ja poprosze o dobre rady na podróż samochodem ok. 7 godzin. Planujemy wyjechać bardzo wcześnie żeby córcia (1 rok) część trasy przespała, a jak Wasze maluszki znosiły tak długie podróże?

Olenka, my niedawno mieliśmy przyjemność odbyć długą podróż z naszym dzieckiem. Dokładnie 14 godzin. Myślałam, że nie damy rady, ale było lepiej niż myślałam. Wyjechaliśmy na noc i nasze dziecko spało jak aniołek. A na co dzień to diabełek wcielony, z aniołka nic nie ma :lol: Zuzia ma teraz 1 rok i 9 m-cy. Myślę, że Twój roczny szkrabek spokojnie da radę.

a co do nocnikowania moja Isieczka w wieku 2 lat latem definitywnie oduczyła sie sikac wołała pieknie a potem przyszedł wrzesien zrobiło sie zimno babcia załozyła jej pieluszke na plac zabaw bo a nuz wpadka sie zdarzy i co wtedy. i koniec! Dziecko przestało całkiem wołac. Olewka potrafiła zsikac sie i zrobic kupe i łazic z tym w gatkach az ktos nie wyniuchał i tak cała zime. załamka! Wszelkie przekupstwa , grozby karakne nic nie skutkowała i znów przyszło lato i Iska znów pieknie woła/ Juz miałam stracha bo do przedszkola ida a tam z pieluchami nie ma czego szukac.

A jak wesoło mam z synkiem on duzi chłopak sika na stojąco i trzyma tego małego siusiczka i rozglada sie na wszystkie strony przy okazji:):)

Tak wiec wycieranie kafelków/scian/pralki /kibelka murowane:) ale co tam duziego chłopaka mam:)

Jak to jest z oduczaniem od pampersa?

Ja to właśnie przechodzę. Generealnie Kacpro załapał o co chodzi - szczególnie jak nie ma pampa i mu się leje po nogach :lol:

U nas na razie działa tylko wtedy, jak nie ma tego pampa. Jak tylko go założę to Kacpro uznaje, że jest O.K. i można po staremu. :-?

A nie mogę sobie pozwolić żeby przez dłuższy czas mu go nie zakladać, bo codziennie jeździmy dość dużo samochodem i nie chcę ryzykować obsikania fotelika.. :roll:

Z utęsknieniem czekam na urlop i wtedy mam nadzieję go całkowicie odzwyczaić. Chociaż ta nocka bez pampa mnie przeraża :-?

Witaj Asik_76 :D ! Nie dość, że ja też Asik, tzn. Asia, to do tego dzieciaki w podobnym wieku, miejsce na ziemi też podobne wybrałyśmy (Wrocław) i do tego problem jakby zupełnie ten sam.

Jak nie mam pampersa to mi leci po nogach i przeszkadza (zdarza się, że przyjdzie już po fakcie bo nie zdąży, ale to sporadycznie), ale jak ubiorą to już nie wołam, bo i czasu szkoda na przerywanie zabawy :-?

ej łapie sie? mam 3 letnie blizniaki i 34 lata na karku:):):) młoda jestem łapie:)

Przeszkadzajka, może utworzymy Grupę Bliźniaków :wink: (myślę o dzieciach a nie domach :wink: ) Z tego co czytałam - sporo bliźniaków (a właściwie rodziców bliźniaków) jest tu na forum. Moje bliźniaki od września idą już do trzeciej grupy przedszkolnej, alee...to zleciało, a pamiętam jak z płaczem szły do pierwszej.

Pozdrawiam :D

żona Krzycha

Ja własnie jestem w ciezkiej panice bo Maciek i Weronika startuja od wrzesnia do tego sa dosc niesmiali oboje, muszą sie troszke obyc zanim zaszaleja. tak wiec mam czarna wizje przedszkola. Do kolekcji Maciek ma obciazony zdrowotnie dosc mocno wywiad jest po kilku operacjach wiec licze sie z chorobami:( Zapowiadam w robocie ,ze od wrzesnia siedze na zwolneniu non stop a zwylece z roboty hehe.

Oczywisice do podgrupy rodzice twinsów chetnie dołacze:) a omały włos mielibysmy trojaczki hehe:)

A co do pampersa moje przestały sikac jak im calkowicie odstawilismy pieluchy jak miały zakaldane okazjonalnie to sikały.

Iska juz wogóle jest bez Mackowi zakładamy na noc. Wpadki zaliczaja jeszcze choc zadko bardzo ale oboje.Acha Maciek NIGDY nie usiadł na nocniku sikał ze 2 tyg na nakładce na kibelek a potem jak duzi męcizna:) Nocnik jest be i juz.

Ja własnie jestem w ciezkiej panice bo Maciek i Weronika startuja od wrzesnia

Będzie dobrze..zobaczysz..

Moje bardzo mało chorowały. W tym roku opuściły tylko dwa tygodnie, miały Rotawirus-a

A propo trojaków - to ja mam jeszcze straszą córkę. Bliźniaki to moja druga ciąża - jak najbardziej planowana. Troszkę nas zaskoczyła zmiana modelu rodziny z 2+1 na 2+3 Ale jesteśmy szczęśliwi, że tak się "zrobiło"

Pozdrawiam :D

żona Krzycha