Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

mbz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

agnieszkakusi drugi porod wcale nie musi być taki sam! Pierwszy z regóły jest najtrudniejszy...

Mam znajomą która też bardzo źle wspomina pierwszy poród ktory i tak koniec końcem zakończył się cesarką. Kilka lat zwlekała z kolejną ciążą ze względu na strach, drugiego dzidziusia urodzila niedawno, od razu zastrzegła cesarkę i miala to wpisane w kartę przez lekarza prowadzącego. Ale mieszka w niemczech i tam trochę inaczej to wszystko wygląda, tzn trudniej niż u nas miec cesarkę na ządanie. Musiala przejść szereg badań i wizyt u psychologa który decydował czy to faktycznie byl ból czy tylko jej wymysł :roll: :o

u nas jednak latwiej w tej kwestii... :roll: :lol:

A ja nie widziałem samego momentu urodzenia. Byłem przy żonie przez 12 godzin porodu ale w końcu skończyło się wszystko cesarką. Te pół godziny na korytarzu były straszne. Ale wszystko się dobrze skończyło i od prawie pół roku córcia jest z nami :D

a te pół roku to kiedy minie?

Bo moja też jest prawie półroczna... :D

I jeszcze jedna forumowa dziewczynka od wczoraj jest już pełnym półroczniakiem :wink: :lol:

u nas niedlugo przygotowania do roczku,ale to zlecialo.

bycie mama jest cudowne.

wczoraj ogladalam tu u nas w irlandii film o czarnobylu.zalapalam takiego dola,poryczalam sie i w ogole niepotrzebnie na to patrzalam.tytul:serce czarnobylu.reporterzy pojechali tam i pokazywali jak to po 16 latach tam jest.

te chore dzieci.ach.nie chce myslec o tym.Boze jaka jestem szczesliwa ze mam to co mam.

A ja nie widziałem samego momentu urodzenia. Byłem przy żonie przez 12 godzin porodu ale w końcu skończyło się wszystko cesarką. Te pół godziny na korytarzu były straszne. Ale wszystko się dobrze skończyło i od prawie pół roku córcia jest z nami :D

a te pół roku to kiedy minie?

Bo moja też jest prawie półroczna... :D

I jeszcze jedna forumowa dziewczynka od wczoraj jest już pełnym półroczniakiem :wink: :lol:

25 grudnia nasz Martusia skończy pół roku :D

witajcie

moja klunia ma dobre 4 miesiące, ale głównie mam pytanko jak rozszerzałyście dietę, bo w połowie stycznia czeka nas żłobek i niestety sama cycia nie wystarczy

nie wiem za bardzo jak to połączyć, bo chcę najpierw jabłuszko, a mleko jak najpóźniej i kiedy zacząć żeby zdążyć, chciałam ominąć etap butli na rzecz niekapka, da radę tak z mlekiem

pozdrawiam

Witajcie, jestem mamą Piotrusia (8l.), Kubusia (5) i Elizy urodzonej 7 czerwca tego roku.

Codo rozszerzania diety - mała odrzuciła cyca po ukończeniu 3 miesiąca, potem odrzuciła butlę. Karmimy się tylko łyżeczką idzie nam bardzo sprawnie, mała mało kiedy ubrudzona przy jedzeniu. Od 4 miesiąca zaczęłam podawać słoiczkowe zupki i deserki. Mała nie lubi mleka, zjada je tylko z kaszką.

Alex, w styczniu mała będzie miała skończone 5 miesięcy, więc spokojnie możesz jej dawać coś innego niż mleko. Polecam właśnie łyżeczkę.

Witam kochane :lol: :lol: :lol:

o jedzonku dla dzidzi :D :D :D

nio ja jeszcze troszkę muszę zaczekać :D

a ja sobie czekam na skurcze :) 6 grudnia miałam zdjęty pesar i wszyscy myśleli że to nastąpi już a tu masz , nic się nie dzieje :o a ja tak się boję że wyląduję w święta w szpitalu :-? :-? :-? a tak nie chcę :(

a co najgorsze nie mam wybranego imienia :(

Witam kochane :lol: :lol: :lol:

o jedzonku dla dzidzi :D :D :D

nio ja jeszcze troszkę muszę zaczekać :D

a ja sobie czekam na skurcze :) 6 grudnia miałam zdjęty pesar i wszyscy myśleli że to nastąpi już a tu masz , nic się nie dzieje :o a ja tak się boję że wyląduję w święta w szpitalu :-? :-? :-? a tak nie chcę :(

a co najgorsze nie mam wybranego imienia :(

Z tego wszystkiego spadłyśmy na 2 stronę, widać że mamy gotują na święta :D

Też z imieniem miałam problemy ale jakoś poszło, trzymamy kciuki za rozwiązanie

pierwsza próba z łyżeczki z jabłuszkiem za nami, ale średnio entuzjastyczna reakcja

Mam pytanko takie troszkę relaksowe:

czy w całej Polsce jest tak że dziewczynki na różowo a chłopcy na niebiesko??

pozdrowionka

Witam,

wiem że to nie miejsce na moje pytanie i mnóstwo jest na ten temat w internecie ale nie mam czasu przeglądac. Jestem młodą mamusia i miałam w przerwę w budowaniu. Czy możecie mi odpowiedziec na pytanie: Czy na materiały zakupuione po grudniu 2007 tez będzie można odliczy podatek vat?

Dziewczyny, podpowiedzcie mi co zrobić, bo ja z tym moim młodszym gnojkiem nie wytrzymam. :wink:

Ma dwa lata i dwa miesiące i nie chce siadać na nocnik. :x Leje w majty i już. Nie pomaga tetrowa pielucha, chodzi z mokrą. Jak go przekonać?

Nie wiem, jak ja to zrobiłam, ale moja Sara mając rok wołała na nocnik i nie robiła w majtki, a ten potwór nie chce.