Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

mbz

Recommended Posts

z mojego doswiadczenia dzieci w czasie biegunki na początku mają serkowate kupki a potem jest już prawie sama woda

Jeśli maluch jest na piersi to rota wirusa przechodzi dośc łagodnie i po 1 dobie ma go za sobą

przy luźnych kupach podaję zwykle probiotyki czyli np lacidofil no i zapierająco marchew i ryż

a o szczepieniu słyszalam że trzeba piewszą dawką zaszczepić najpoźniej do 6 miesiąca a koszt 300 PLN za dawkę (są dwie dawki)

Alex a może to nie rota ?

Pozdrawiam :lol: i zdrówka życzę :D (wlaśnie z moim 9 miesięcznym Jeremim przechodzimy trzydniówkę :roll: )

no jest jeszcze opcja że ząbek

ale trzeba poobserwować

a jeszcze ma pytanie o tego rota jak nie ma wymiotów to też to?

rota jest z wymiotami lub bez

ale biegunka nie oznacza automatycznie rota wirusa

najwazniejsze jest dopajanie by nie doszło do odwodnienie ale to pewnie wiesz

gdy mały mial 5 miesięcy chorowaliśmy na rota on raz zwymiotował i na tym zakończyła się jego choroba :D

a może wprowadziłaś do diety maluszka coś nowego lub w większej ilości niż dotychczas

jesli masz obawy skonsultuj się z pediatrą

No pediatra jest w drodze na wizytę domową, a mała dzisiaj głownie śpi

zmiana diety to nie jest na pewno

a żeby sprawdzić czy to rota to chyba trzeba badania krwi zrobić, bo inaczej skąd wiadomo??

przyjedzie pediatra to się wszystkiego wypytaj :wink:

ale badań z krwi to chyba nie :)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z mojego doswiadczenia dzieci w czasie biegunki na początku mają serkowate kupki a potem jest już prawie sama woda

Jeśli maluch jest na piersi to rota wirusa przechodzi dośc łagodnie i po 1 dobie ma go za sobą

przy luźnych kupach podaję zwykle probiotyki czyli np lacidofil no i zapierająco marchew i ryż

a o szczepieniu słyszalam że trzeba piewszą dawką zaszczepić najpoźniej do 6 miesiąca a koszt 300 PLN za dawkę (są dwie dawki)

Alex a może to nie rota ?

Pozdrawiam :lol: i zdrówka życzę :D (wlaśnie z moim 9 miesięcznym Jeremim przechodzimy trzydniówkę :roll: )

my Karolka zaszczepiliśmy , pierwszą dawkę dostał jak skończył 6 tyg. :lol:

a koszt to 400 zł :roll:

no po wizycie lekarka nie podejrzewa rota, mogą być ząbki, a na mocz dostaliśmy skierowanie no i jeszcze coś z uchem

z uchem ?????? czyli co ?????

sądzę że jakieś zapalenie,

ja obstawiam na rota bez wymiotów, jak się nie poprawi to do szpitala

p.doktor odrzuciła rota bo nie ma wymiotów

no po wizycie lekarka nie podejrzewa rota, mogą być ząbki, a na mocz dostaliśmy skierowanie no i jeszcze coś z uchem

z uchem ?????? czyli co ?????

o rany :( lepiej żeby nie :(

szybkiego powrotu do zdrówka dla maluszka :D

Hmm, a dlaczego nie wierzysz swojej lekarce?

A ile razy mala sie zalatwila?

Mnie to wyglada na zabki.

Hmm, a dlaczego nie wierzysz swojej lekarce?

A ile razy mala sie zalatwila?

Mnie to wyglada na zabki.

Generalnie jej wierzę, ale kluska była na obserwacji w szpitalu, a tam szalała jakaś biegunka, dlatego tak mi nie pasi, bo ząbków nie widać

ale ostatnia nocka była przespana, także może światełko w tunelu

A jak Dagmarka ????? Czy już lepiej ?????

Zrobiliśmy badanie moczu, krew miała kilka dni wcześniej

i po ogólnym zachowaniu doszliśmy do wniosku z lekarką, że to jednak ząbki

z tymże to jest przypadek inny i najpierw się pchają górne

apetytu brak, marudność sinusoidalna, lekkie rozwolniątko a temp. już w normie, ciekawe kiedy się pojawią te zęby i jak cycek to wytrzyma :D

alex super że badania są w porzadku :lol:

cuc do żąbków się przyzwyczaja chyba że Dagusia będzie chciała zagryść nieco :-? więc nie jest to przyjemne

Na moje dzieci zawsze działała moja silna reakcja czyli one do mnie z zębami a ja glośno mowię auuuuuu z obolałą miną :D one zwykle w płacz ale za trzecim razem kojarzyły że przygryzanie unieszczęśliwia karmicielkę :D

cuc do żąbków się przyzwyczaja chyba że Dagusia będzie chciała zagryść nieco :-? więc nie jest to przyjemne

Na moje dzieci zawsze działała moja silna reakcja czyli one do mnie z zębami a ja glośno mowię auuuuuu z obolałą miną :D one zwykle w płacz ale za trzecim razem kojarzyły że przygryzanie unieszczęśliwia karmicielkę :D

no to moja córka to jest udany egzemplarz, bo już dziąsłami próbowała zagryzać, że czułam że boli

i robiłam to samo czyli auuuuu, a ona co oczy duże, rozluźniała cyca i uśmiech na twarzy :lol: :lol: :lol:

no to moja córka to jest udany egzemplarz, bo już dziąsłami próbowała zagryzać, że czułam że boli

i robiłam to samo czyli auuuuu, a ona co oczy duże, rozluźniała cyca i uśmiech na twarzy :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: