Karolka 03.03.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 z mojego doswiadczenia dzieci w czasie biegunki na początku mają serkowate kupki a potem jest już prawie sama woda Jeśli maluch jest na piersi to rota wirusa przechodzi dośc łagodnie i po 1 dobie ma go za sobą przy luźnych kupach podaję zwykle probiotyki czyli np lacidofil no i zapierająco marchew i ryż a o szczepieniu słyszalam że trzeba piewszą dawką zaszczepić najpoźniej do 6 miesiąca a koszt 300 PLN za dawkę (są dwie dawki) Alex a może to nie rota ? Pozdrawiam i zdrówka życzę (wlaśnie z moim 9 miesięcznym Jeremim przechodzimy trzydniówkę ) no jest jeszcze opcja że ząbek ale trzeba poobserwować a jeszcze ma pytanie o tego rota jak nie ma wymiotów to też to? rota jest z wymiotami lub bez ale biegunka nie oznacza automatycznie rota wirusa najwazniejsze jest dopajanie by nie doszło do odwodnienie ale to pewnie wiesz gdy mały mial 5 miesięcy chorowaliśmy na rota on raz zwymiotował i na tym zakończyła się jego choroba a może wprowadziłaś do diety maluszka coś nowego lub w większej ilości niż dotychczas jesli masz obawy skonsultuj się z pediatrą No pediatra jest w drodze na wizytę domową, a mała dzisiaj głownie śpi zmiana diety to nie jest na pewno a żeby sprawdzić czy to rota to chyba trzeba badania krwi zrobić, bo inaczej skąd wiadomo?? przyjedzie pediatra to się wszystkiego wypytaj ale badań z krwi to chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 03.03.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 z mojego doswiadczenia dzieci w czasie biegunki na początku mają serkowate kupki a potem jest już prawie sama woda Jeśli maluch jest na piersi to rota wirusa przechodzi dośc łagodnie i po 1 dobie ma go za sobą przy luźnych kupach podaję zwykle probiotyki czyli np lacidofil no i zapierająco marchew i ryż a o szczepieniu słyszalam że trzeba piewszą dawką zaszczepić najpoźniej do 6 miesiąca a koszt 300 PLN za dawkę (są dwie dawki) Alex a może to nie rota ? Pozdrawiam i zdrówka życzę (wlaśnie z moim 9 miesięcznym Jeremim przechodzimy trzydniówkę ) my Karolka zaszczepiliśmy , pierwszą dawkę dostał jak skończył 6 tyg. a koszt to 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.03.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 przyjedzie pediatra to się wszystkiego wypytaj ale badań z krwi to chyba nie no po wizycie lekarka nie podejrzewa rota, mogą być ząbki, a na mocz dostaliśmy skierowanie no i jeszcze coś z uchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 03.03.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 przyjedzie pediatra to się wszystkiego wypytaj ale badań z krwi to chyba nie no po wizycie lekarka nie podejrzewa rota, mogą być ząbki, a na mocz dostaliśmy skierowanie no i jeszcze coś z uchem z uchem ?????? czyli co ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.03.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 przyjedzie pediatra to się wszystkiego wypytaj ale badań z krwi to chyba nie no po wizycie lekarka nie podejrzewa rota, mogą być ząbki, a na mocz dostaliśmy skierowanie no i jeszcze coś z uchem z uchem ?????? czyli co ????? sądzę że jakieś zapalenie, ja obstawiam na rota bez wymiotów, jak się nie poprawi to do szpitala p.doktor odrzuciła rota bo nie ma wymiotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 03.03.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 przyjedzie pediatra to się wszystkiego wypytaj ale badań z krwi to chyba nie no po wizycie lekarka nie podejrzewa rota, mogą być ząbki, a na mocz dostaliśmy skierowanie no i jeszcze coś z uchem z uchem ?????? czyli co ????? sądzę że jakieś zapalenie, ja obstawiam na rota bez wymiotów, jak się nie poprawi to do szpitala p.doktor odrzuciła rota bo nie ma wymiotów o rany lepiej żeby nie szybkiego powrotu do zdrówka dla maluszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.03.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 sądzę że jakieś zapalenie, ja obstawiam na rota bez wymiotów, jak się nie poprawi to do szpitala p.doktor odrzuciła rota bo nie ma wymiotów Hmm, a dlaczego nie wierzysz swojej lekarce? A ile razy mala sie zalatwila? Mnie to wyglada na zabki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.03.2008 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 sebo8877 - gratulacje :D:D I nie martw sie na zapas - wszystko bedzie dobrze - sciskam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.03.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 sądzę że jakieś zapalenie, ja obstawiam na rota bez wymiotów, jak się nie poprawi to do szpitala p.doktor odrzuciła rota bo nie ma wymiotów Hmm, a dlaczego nie wierzysz swojej lekarce? A ile razy mala sie zalatwila? Mnie to wyglada na zabki. Generalnie jej wierzę, ale kluska była na obserwacji w szpitalu, a tam szalała jakaś biegunka, dlatego tak mi nie pasi, bo ząbków nie widać ale ostatnia nocka była przespana, także może światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 04.03.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 ZDRÓWKA DLA DAGMARKI ŻYCZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 05.03.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ZDRÓWKA DLA DAGMARKI ŻYCZĘ Dziękujemyyyyyy............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 05.03.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A jak Dagmarka ????? Czy już lepiej ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.03.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam wszystkie mamy Dzieciaczkom chorujacym życzę zdrowia - mamom wytrwałości - a z placu boju z moim Filipem wszystko gra jak oragny w kościele - butla kupa spanie- butla spanie pampers- kupa - butla - i tak dalej - ogólnie jest pięknie:) Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 05.03.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 to milo u nas bylo tak samo ale zamiast butli cyc a malemu zeszly te kropki jutro mam nadzieje ze go zaszczepia.lekarz oczywiscie kazal czekac jak poszlam z tymi kropkami,nie mial pjecia co to jest.a na slowo wapn otworzyl oczy jak bym powiedziala cos nie z tej ziemi irlandia-dziwni ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 06.03.2008 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam mamuśki widzę, że vicek się udziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.03.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 A jak Dagmarka ????? Czy już lepiej ????? Zrobiliśmy badanie moczu, krew miała kilka dni wcześniej i po ogólnym zachowaniu doszliśmy do wniosku z lekarką, że to jednak ząbki z tymże to jest przypadek inny i najpierw się pchają górne apetytu brak, marudność sinusoidalna, lekkie rozwolniątko a temp. już w normie, ciekawe kiedy się pojawią te zęby i jak cycek to wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.03.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 alex super że badania są w porzadku cuc do żąbków się przyzwyczaja chyba że Dagusia będzie chciała zagryść nieco więc nie jest to przyjemne Na moje dzieci zawsze działała moja silna reakcja czyli one do mnie z zębami a ja glośno mowię auuuuuu z obolałą miną one zwykle w płacz ale za trzecim razem kojarzyły że przygryzanie unieszczęśliwia karmicielkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.03.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 alex super że badania są w porzadku cuc do żąbków się przyzwyczaja chyba że Dagusia będzie chciała zagryść nieco więc nie jest to przyjemne Na moje dzieci zawsze działała moja silna reakcja czyli one do mnie z zębami a ja glośno mowię auuuuuu z obolałą miną one zwykle w płacz ale za trzecim razem kojarzyły że przygryzanie unieszczęśliwia karmicielkę no to moja córka to jest udany egzemplarz, bo już dziąsłami próbowała zagryzać, że czułam że boli i robiłam to samo czyli auuuuu, a ona co oczy duże, rozluźniała cyca i uśmiech na twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.03.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam mamuśki widzę, że vicek się udziela cześć jea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.03.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 alex super że badania są w porzadku cuc do żąbków się przyzwyczaja chyba że Dagusia będzie chciała zagryść nieco więc nie jest to przyjemne Na moje dzieci zawsze działała moja silna reakcja czyli one do mnie z zębami a ja glośno mowię auuuuuu z obolałą miną one zwykle w płacz ale za trzecim razem kojarzyły że przygryzanie unieszczęśliwia karmicielkę no to moja córka to jest udany egzemplarz, bo już dziąsłami próbowała zagryzać, że czułam że boli i robiłam to samo czyli auuuuu, a ona co oczy duże, rozluźniała cyca i uśmiech na twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts