madzialenka 07.03.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witajcie Mamusie Pozwolicie sie przylaczyc? Jestem mama prawie 5-letniego Antosia i 9-miesiecznego Jasia. Szczerze mowiac milo mi, ze nie tylko moj szkrab bojkotuje wszystko poza cycusiem mamusi. No nie wszystko, dobre sa jeszcze wszelkie owoce, marchewka i ziemniaczki gotowane na parze. Ale kaszka to juz gryzie w zeby. A Tosiek tak ladnie po niej spal. A tak ma pobudke mniej wiecej co 2 godziny. I do tego jeszcze wychodza nam zabki, a jak juz wychodza to hurtowo - w styczniu wyszly 4. No to co, pasuje do Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.03.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witajcie Mamusie Pozwolicie sie przylaczyc? Jestem mama prawie 5-letniego Antosia i 9-miesiecznego Jasia. Szczerze mowiac milo mi, ze nie tylko moj szkrab bojkotuje wszystko poza cycusiem mamusi. No nie wszystko, dobre sa jeszcze wszelkie owoce, marchewka i ziemniaczki gotowane na parze. Ale kaszka to juz gryzie w zeby. A Tosiek tak ladnie po niej spal. A tak ma pobudke mniej wiecej co 2 godziny. I do tego jeszcze wychodza nam zabki, a jak juz wychodza to hurtowo - w styczniu wyszly 4. No to co, pasuje do Was? Jak dla mnie idealnie :D , jeszcze tylko opinia szefów potrzebna :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didaii 07.03.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 To może i ja tak nieśmiało się podłączę? Mam takiego małego smyka w domu - Mikołajka. Właśnie niedawno skończył rok (28.02). Ma całe 9 zębów - i dwa następne w drodze Nie chodzi, nie raczkuje (bo mu się nie chce ). Tzn. przemieszcza się na swój sposób - "jeździ pupą" na siedząco Hmm, co tu jeszcze.... Je już praktycznie wszystko (w granicach rozsądku oczywiście ), ostatnio nawet cierpi na jakiś mlekowstręt, żadnych kaszek itd.nie chce , no chyba,że serek jakiś mu wcisnę- zdecydowanie preferuje mięso. Jesienią zaczynamy budowę domku, bo nam trochę ciasno - a na razie rozpoczęliśmy batalię z przepisem działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 07.03.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witam Ja jestem za a reszta wypowie się za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Moja Dagmara chyba doszła do siebie, piszę "chyba" co by nie zapeszyć a tak serio to znalazłam na nią sposób ma tak od urodzenia i to się sprawdza jak ją pochwalic to na drugi dzień jest niegrzeczna i odwrotnie jak po narzekam to staje się taki słodziak niezłe co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.03.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam nowe mamy u nas choroby za płotem tylko pojawił się problem z napletkiem u synka 10 m cy jest zaczerwieniony i pojawił się chyba często poruszany temat na forach dziecięcych jak pielęgnować małego faceta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 10.03.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 My regularnie po kąpieli manipulujemy przy sprzęcie Tomka. Jest duża poprawa bo do niedawna nie dało się tego napletka zsunąć i czekałby go zabieg. MAm pytanko: zauważyłam u Tomka niepokojący objaw: czerwone policzki , ciężko mi było stwierdzić na co może byc to alergią, ale chyba juz wiem mleko - dostał dziś rano 2 łyżki jogurtu naturalnego i po 3 godzinach poliki zapłonęły. Czy ten problem jest komuś nieobcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.03.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 My regularnie po kąpieli manipulujemy przy sprzęcie Tomka. Jest duża poprawa bo do niedawna nie dało się tego napletka zsunąć i czekałby go zabieg. MAm pytanko: zauważyłam u Tomka niepokojący objaw: czerwone policzki , ciężko mi było stwierdzić na co może byc to alergią, ale chyba juz wiem mleko - dostał dziś rano 2 łyżki jogurtu naturalnego i po 3 godzinach poliki zapłonęły. Czy ten problem jest komuś nieobcy? czy polega to na lekkim odsuwaniu napletka ? mnie obraz czerwonych polików nie jest obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 10.03.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 tak zsuwamy napletek i przykładamy gazik nasączony 3% roztworem kwasu bornego (nie można go stosować jeśli są jakieś ranki) a powiedz coś więcej na temat tych czerwonych policzków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didaii 10.03.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 My regularnie po kąpieli manipulujemy przy sprzęcie Tomka. Jest duża poprawa bo do niedawna nie dało się tego napletka zsunąć i czekałby go zabieg. U nas też manipulacje ale jest tak samo jak było (czyli nie da się zsunąć) a Mikołaj ma już rok. A nie Wiesz może w jakim wieku przeprowadza się taki zabieg? Bo ja już zaczynam się trochę tym niepokoić... Niby małemu (tzn dziecku ) to w niczym nie przeszkadza - póki co Tylko jak sika to mu się taki balonik robi... A szorstkie policzki to chyba najczęściej właśnie po krowim mleku. My nie mieliśmy tego problemu, ale siotrzenica tak do 1,5 roku reagowała w ten sposób na mleko, jogurty i sery. Ale to chyba z wiekiem przechodzi - teraz ma 4 latka, pije mleko litrami dosłownie i nic się jej nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 10.03.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Tomek ma 13 miesięcy i na ostatniej wizycie pediatra pytał czy się polepszyło bo jeśli nie to zrobiłby zabieg. Wywnioskowałam,że miało by to być na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 10.03.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 I ja chyba mogę do Was dołączyć. Jestem mamą 6 letniej Dominiki, 4 letniej Patrycji i maluszka w brzuszku, który jak się okazało na USG też jest dziewczynką. Także mój mąż będzie miał niezły babiniec. A tak bardzo chciałam mieć synka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.03.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Tomek ma 13 miesięcy i na ostatniej wizycie pediatra pytał czy się polepszyło bo jeśli nie to zrobiłby zabieg. Wywnioskowałam,że miało by to być na dniach. Ola, spokojnie, jak schodzi to będzie good A mój małż zawsze powtarza, że w okolicach dorastania jakoś tak sobie chłopcy radzą z tym problemem sami, że nie potrzeba chirurga tez się o to martwiłam, ale już mi przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 10.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 tez się o to martwiłam, ale już mi przeszło też to miałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.03.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 I ja chyba mogę do Was dołączyć. Jestem mamą 6 letniej Dominiki, 4 letniej Patrycji i maluszka w brzuszku, który jak się okazało na USG też jest dziewczynką. Także mój mąż będzie miał niezły babiniec. A tak bardzo chciałam mieć synka... Witaj dominka czwarty będzie syn wiem co mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.03.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Tomek ma 13 miesięcy i na ostatniej wizycie pediatra pytał czy się polepszyło bo jeśli nie to zrobiłby zabieg. Wywnioskowałam,że miało by to być na dniach. czytałam że ok 9 roku życia tu czytałam http://smigielski.net/index.php?cms=pytania&kategoria=35&strona=2 i tu http://gorniak.strefa.pl/stulejka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.03.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Tomek ma 13 miesięcy i na ostatniej wizycie pediatra pytał czy się polepszyło bo jeśli nie to zrobiłby zabieg. Wywnioskowałam,że miało by to być na dniach. Ola, spokojnie, jak schodzi to będzie good A mój małż zawsze powtarza, że w okolicach dorastania jakoś tak sobie chłopcy radzą z tym problemem sami, że nie potrzeba chirurga tez się o to martwiłam, ale już mi przeszło nie ma to jak obcykany mąż mój tylko tak patrzy i nic nie wie dobrze że Was mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.03.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 tez się o to martwiłam, ale już mi przeszło też to miałaś? heheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didaii 11.03.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 http://www.kolobok.us/smiles/standart/yahoo.gif Tadam, a moje dziecię wczoraj stanęło wreszcie o własnych siłach http://www.kolobok.us/smiles/standart/yahoo.gif Hehe, w sumie to żaden wyczyn w wieku 12 m-cy , ale i tak się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.03.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 http://www.kolobok.us/smiles/standart/yahoo.gif Tadam, a moje dziecię wczoraj stanęło wreszcie o własnych siłach http://www.kolobok.us/smiles/standart/yahoo.gif Hehe, w sumie to żaden wyczyn w wieku 12 m-cy , ale i tak się cieszę No to wielki buziak dla Mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts