Magdzia 19.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witajcie kobietki Przez miesiąc nie mieliśmy netu w domu, Bosszzz... co ja przeżyłam No ale juz jestem. Poczytałam sobie stare posty, pisałyście o stulejce. Mój synek tez ma, ale nic nie robię, nie majstruję mu przy siusiaku. Dla zainteresowanych BARDZO polecam lekturę: http://forum.muratordom.pl/search.php?mode=results trzeba wejść w "Stulejka - trudny męski problem", i o dzieciach jest napisane w akapicie pt "Profilaktyka i wczesne rozpoznanie". I w "Stulejka u dzieci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 27.05.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 pozdrawiam.my juz na wyspie.maly ma kolejnego zabka.mial w polsce alergie na pylki.szok.ale juz jest ok.dom sie buduje.niedlugo bedzie dach.a tu cos baaardzo cichutko...pewnie piekna pogoda i nikt nie siedzi przed komp. tylko na dworze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 28.05.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Dzień dobry Mamusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 28.05.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 oooo, Ania cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.05.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam,a u nas ostatnio ospa byla . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Czołem Mamusie! Coś nisko upadłyśmy Mam pytanie i proszę o radę. Jak oduczyć prawie dwu i pół latka zasypiania ze smoczkiem? A może nie oduczać na siłę i poczekać aż sam z tego "przyjaciela" zrezygnuje? Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.06.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Dawid ma niespelna 18 miesiecy.i budzi sie czasem w nocy z placzem.wtedy smoczek i spi do rana.zasypia tez z nim.nie wiem co by sie dzialo bez smoczka.wstaje rano z mezem do pracy.na razie nie mam sil go oduczac.mzoe zle robie ale tez chetnie poczytam co inne mamy radza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.06.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 aga 18 miesięcy to jeszcze maluszek, smoczek chyba jeszcze mu "przysługuje", ale 28 miesięcy to już chyba za dużo na takie przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 21.06.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Hmm, nie wiem, co Wam doradzic, moj synek sam zostawil smoczka, jak mial rok i miesiac, a i wczesniej bral go tylko do samego zasniecia - potem wypluwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.07.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 witam i ja jestem mamą prawie 5 latka chcemy się tak wybudować, by synek poszedł do szkoły, która jest blisko naszej obecnie jeszcze działki, w przyszłosci domu mamy wiec 2 lata by się tam wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.07.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 I ja chyba mogę do Was dołączyć. Jestem mamą 6 letniej Dominiki, 4 letniej Patrycji i maluszka w brzuszku, który jak się okazało na USG też jest dziewczynką. Także mój mąż będzie miał niezły babiniec. A tak bardzo chciałam mieć synka... więc do ... czterech razy sztuka !? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.07.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Cześć dziewczyny Doradźcie. Chcę powoli odzwyczaić Weronikę od piersi. A co za tym idzie - muszę zacząć podawać jej mleko. I nie wiem, czy ma być modyfikowane, czy zwykłe. Część osób doradza jedno, część drugie... A ja jestem w kropce Jak to u Was wyglądało? Jeśli przeszłyście na mleko modyfikowane, to jakiej firmy? Będę wdzieczna za wszelkie sugestie ja od razu (nawet po akceptacji lekarki prowadzącej) dałam mleko z kartonu, z marketu Mały miał wtedy 6 miesiecy, ja poszłam do pracy - Mały nie cierpiał mleka modyfikowanego i kaszek nie jadł też jedzenia ze słoiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.07.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Mamuśki drogie co myślicie o kukurydzianych chrupkach kontra biszkopty, bo mnie raczej te drugie przekonują bardziej pozdr jak był mały, dawałam rozdrobnine do mleka ewentualnie same w rączce trzymał - tylko zawsze ktoś był obok - żeby dziecko za dużo do buzi nie wzięło naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 02.07.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 malemu chyba wychodza tzw. zeby oczne-kly czy jak je zwa, trojki.placze dwa dni z malymi przerwami.spi kiepsko.ma apetyt ale nie moze nic do buzi wziac tak go boli.nawet smoka niechce o dziwo.ogolnie daje rade nawet spiac godzine-dwie dziennie.ale martwie sie czy to na pewno zeby i jak dlugo to potrwa.tu ci lekarze i tak dadza mu nurofen wiec nawet nie ide.ale jak sie nic nie zmieni to bede musiala.daje mu panadol dla dzieci,zelem mu dziasla smaruje.ale na razie jest obolaly i smutny....napiszcie czy macie jakies doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 02.07.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 przestanie boleć, gdy ząbki się przebijau nas pomagał nurofen, masaż dziąsełek maścią z apteki - taką zwykłą, nie pamiętam nazwyewentualmnie gryzak zimny życzę, by ząbki szybko się wybiły u nas na ząbki był zawsze katarnie było gorączki, biegunki, prawie bez bólu - z tym, ze Małemu zawsze wychodziły ząbki hurtem - 2 bądź 4 na raztylko ciagle by mintosił coś w buzi dziasełkamipomagała twarda skórka chleba - piętka - ale trzeba było być obok dziecka, by tej miękiej części nie połknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 02.07.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 wlasnie te 11 zebow tak mu jakos wyszlo fajnie,zawsze cos pomietosil,pogryzl.teraz pierwszy raz widze ze sie slini, placze,goraczkuje nie je nie spi i nawet nie da dziaselek czasem dotknac.ach te zeby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didaii 03.07.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 U nas są już wszystkie jedynki, dwójki, trójki i czwórki I cieszę się ogromnie, że na razie spokój i już nic nowego nie wyłazi. Wreszcie wyspać się mogę Najbardziej pomagał nam dentinox i ciepłe mleczko w nocy W sumie najgorzej było przy czwórkach. A teraz siedzimy do września sami w domku, bo mąż wyjechał do Niemiec do pracy i okropnie nam smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 04.07.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 a wiec u nas to nie bylo przez zabki.maly ma virusa- tzw. dlonie-stopy-usta.dlatego goraczkowal.ma takie plamki na raczkach i stopach.i pewnie w buzi ale ciezko dojrzec.lekarz powiedzial ze to potrwa ok. tygodnia.dostal antybiotyk.odpukac juz wczoraj zaczal jesc i pic.a dzis rano wstal pelen usmiechu.wiec jednak warto bylo pojsc do lekarza.tak cos czulam ze to nie zabki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 04.07.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 zdrówka życzę a co oznacza tzw. dlonie-stopy-usta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.07.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Ja też nigdy o dłoniach-stopach-ustach nie słyszałam. Aga, co to? U nas przepuklina pępkowa Tomcio zaplastrowany, kładę go często na brzuszku, co ślicznie łagodzi nam też kolki Mam nadzieję, że szybko minie. Macie jakiś doświadczenia z taką przepukliną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts