monka 01.12.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Magdzia u nas z żółtaczką w sumie to samo tzn taka sama przyczyna ale my wylądowałyśmy w szpitalu może ze względu na to że córka jest wcześniakiem tam podawali małej glukozę i naświetlali ją i wykonali szereg badań żeby wykluczyć infekcje i zakażenia bo one mogą być także przyczyną przedłużającej się żółtaczki. Już wiem że walkę z żółtaczką mamy za sobą po 2,5 miesiąca morfologia niby też w normie, mamy monitorować co jakiś czas. Mała na razie nie dostała żelaza. Jedyne co mnie martwi a nie dopytałam o to w szpitalu bo zauważyłam po czasie, to podwyższony poziom płytek krwi. W tym tygodniu bedę u pediatry to wypytam się co o tym sądzi. Magdzia trzymam kciuki za Twoje maleństwo, będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 10.12.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 pozdrawiam wszystkie mamy maluchów - moja co prawda ma juz 4,5lat ale do 18-stki jeszcze jej daleko czy któraś z was miała problemy z "wybuchami" złości w tym wieku u swoich dzieci? Moja od kilku tygodni- jak tylko coś idzie nie po jej mysli, to zaczyna wariować,krzyczeć, wydzirać się. Nie kładzie sie na podłogę i nie wali rękami- bo chyba też tak bywa u niekórych dzieci- ale jej zachowanie jest totalnie odmienne od tego, które miałam przyjemnośc oglądać. ogólnie jest bardzo spokojna, niestety tłąmsi w sobie nerwy- i moze teraz to wyszło?! a moze za mało z nią czasu sie bawie? albo za duzo siedzi prze kompem.qrcze- nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 10.12.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Drogie Mamy Mamy z Krzysiem(2 miesiące) mały problem. KUPA . Potrafi nie robić jej tydzień. Wiem, wiem,że to normalne u dzieci karmionych piersią, ale czujemy się z tym mało komfortowo tj. po 5 dniach nierobienia jest prężenie, wyginanie przy karmieniu, marudzenie, szarpanie się z podajnikiem mleka . Aby wygonić intruza zastosowałam metody inwazyjne , ale ile można. Zatwardzenie to nie jest po kupa nie twarda. Piłam rumianek, podawałam Krzysiowi koper włoski poprawy żadnej. Słyszałam,że napar z kminku czyni cuda. Będę próbować. Macie jakieś inne sposoby walki z intruzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 11.12.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 my też mielismy problemy z intruzem (moi znajomi również, moi drudzy znajmoi też) inwazyjnie na początek - i byłam przerażona- no bo ile można. Potem sie samo unormowało. chyba z tą gliceryną nie mozna za długo. Przeczekać- samo sie naprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 27.01.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Halo Mamusie - czyzbyscie zapadly w sen zimowy? Nie wierze - przy dzieciach sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 27.01.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 ja jestem.a reszta hmmm....u nas nic nowego.na poczatku lutego idziemy do okolisty poniewaz na powiece mial niby jeczmien niby gradowke.fakt peklo tak jak lekarz mowil pierwotnie, ale widze ze sie odnowilo.czasem jest bardziej widoczne i czerwone czasem mniej.ma tez kropeczke na poliku, ktora po masci z antybiotykiem sie zmniejszyla, ale nie zniknela zupelnie.jakies dziwne te wypryski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.01.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Chyba czas żebym tu wróciła, teraz będę młoda mama nie tylko duchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 28.01.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Aga trzymamy kciukasy za szczesliwe i bezbolesne rozwiazanie jak samopoczucie i jak przygotowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.01.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Chyba czas żebym tu wróciła, teraz będę młoda mama nie tylko duchem Gratulacje!!! trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.01.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 dzieki dziewczyny Cóż samopoczucie raz lepsze raz gorsze,musimy duzo leżeć, prowadzić oszczędny tryb życia i mieć nadzieję że dotrwamy choć do 36 t.c. Ale zawsze mogło być gorzej np. całkowity zxakaz wychodzenia, i leżenie non stop. Przygotowania w toku, powolutku i do przodu mam nadzieje że zdążymy ze wszystkim na czas a dziecnie bedzie sie spieszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Aga musi być dobrze, cały czas kciuki trzymam Ja też musiałam leżeć i strasznie na to narzekałam A było tak fajnie, mąż koło mnie skakał ja tylko paluszkiem pokazywałam co trzeba zrobić Teraz by się poleżało a nie ma jak U nas się poprawiło morfologia jest lepsza. Może nie cudowna ale nie na dolnych granicach. Także na razie nie ma powodu do podawania preparatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 29.01.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 ja mialam bardzo ciezki pierwszy porod.minely dwa lata.chcemy znow zaczac starania, ale po ostatniej wizycie u gina mam milion obaw.powiedziala mi ze w przyszlosci czeka mnie zabieg plastyczny poniewaz obnizaja mi narzady.dokladnie jej nie zrozumialam.duuuuzo mi mowila ze sie nie oszczedzalam po pierwszym porodzie itp. mowila ze spokojnie mozemy juz starac sie o kolejne dziecie, i ze raczej bedzie wszystko ok.ale ja mam juz wizje ze strace i w ogole.tak sie zablokowalam ze nie wiem co robic.czy moze ma ktoras z mam doswiadczenia jak moje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.01.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 aga ja takich doświadczeń nie mam ale myślę że nie ma co się od razu źle nastawiać. Każda ciąża jest inna i to że poprzednia była ciężka wcale nie musi onaczać że ta też taka będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.01.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam mamusie Wczoraj widziałem na usg moje dwie córeczki. Leci im 26 tydzień. Mam nadzieję że nie będą się zbytnio spieszyć na ten świat i jescze trochę wytrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 29.01.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam mamusie Wczoraj widziałem na usg moje dwie córeczki. Leci im 26 tydzień. Mam nadzieję że nie będą się zbytnio spieszyć na ten świat i jescze trochę wytrzymają Romuś ...musisz swoje forum założyć.... ten temat to : klub młodych mam... a Ty Romuś ani nie mama ani nie młoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.01.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam mamusie Wczoraj widziałem na usg moje dwie córeczki. Leci im 26 tydzień. Mam nadzieję że nie będą się zbytnio spieszyć na ten świat i jescze trochę wytrzymają Romuś ...musisz swoje forum założyć.... ten temat to : klub młodych mam... a Ty Romuś ani nie mama ani nie młoda No i od razu mnie wywala ale nie znalazłem klubu tatusiów A za to "ani nie młoda" to nie wiem co Ci zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.01.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam mamusie Wczoraj widziałem na usg moje dwie córeczki. Leci im 26 tydzień. Mam nadzieję że nie będą się zbytnio spieszyć na ten świat i jescze trochę wytrzymają Romuś ...musisz swoje forum założyć.... ten temat to : klub młodych mam... a Ty Romuś ani nie mama ani nie młoda No i od razu mnie wywala ale nie znalazłem klubu tatusiów A za to "ani nie młoda" to nie wiem co Ci zrobie hmmmm, może weźmiesz mnie na osobistą rozmowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.01.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 kiepsko możesz po takiej rozmowie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.01.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 kiepsko możesz po takiej rozmowie wyglądać hmmmm...zaryzykuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 30.01.2009 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam mamusie Wczoraj widziałem na usg moje dwie córeczki. Leci im 26 tydzień. Mam nadzieję że nie będą się zbytnio spieszyć na ten świat i jescze trochę wytrzymają Romuś ...musisz swoje forum założyć.... ten temat to : klub młodych mam... a Ty Romuś ani nie mama ani nie młoda No i od razu mnie wywala ale nie znalazłem klubu tatusiów A za to "ani nie młoda" to nie wiem co Ci zrobie Jako Matka Zalozycielka - mam tu glos decydujacy ( moge jeszcze Prezesa i Wiceprezesa honorowych zapytac) - mozesz zostac - gratuluje i trzymam kciuki za coreczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts