Mareko 05.07.2003 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Widzialem takie cudo w Makro za 60 zl. Powiedzcie czy to cos warte? W sumie fajnie jest jak sie kabel nie plata pod nogami ale czy to ma jakas moc z akumulatorka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 06.07.2003 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Takie tanie narzędzia mają zwykle bardzo małą trwałość.Prawdopodobnie w szybkim tempie wysiądzie akumulator, części miechaniczne.Ale jeżeli to ma służyć tylko jako "zabawka" do drobnych napraw w domu, to może nie warto wydawać kilka razy więcej na profesjonalne narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.07.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Oglądałem podobną zabawkę w Praktikerze. Podobne pytanie zadałem "facetowi" nadzorującemu dział elektronarzędzi. Ten, po obejrzeniu się czy ktoś z przełozonych nie jest w poblizu powiedział, że i owszem komputer to mógłbym sobie tym skręcić, ale nic ponadto Jako pewny polecił zdecydowanie droższy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 07.07.2003 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Ja kupiłem taka wkrętarkę ze Skila. Jeden z tańszych modeli za 230 pln, bateria na 14V. Jestem zdegustowany - jak bym miał kupowac teraz to wybrał bym coś droższego - np. Bosha lub Makitę. To co wg mnie jest ważne to precyzja mocowania wiertła/wkretaka - tak, żeby nie boło bić na boki, koniecznie dwie baterie - po rozładowaniu nie trzeba czekac aż ci się naładuje, waga wiertarki z baterią, precyzja "przycisku" - zwiększanie obrotów musi byc na prawdę płynne, nawet na maksymalnie naładowanej baterii (moja ma z tym problemy).Takie tanie modele za 60 pln to odradzałbym każdemu. Pozdr.ZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 07.07.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 MARECO ...zalezy co chcesz tym robić ...takie aku nie nadaje sie do wiercenia w betonie stali itd ale jako wkrętarka do np mocowania płyt GK sprawdzi się na pewno ...czy za cenę 60 zł co jest dobre ...napewno nie tylko z drugiej strony jak np ktoś wierci z 5 razy w ciagu roku to nie potrzebuje odrazu młota profesjonalnego ... tak jak pisałem zalezy co chcesz robić jesli narzędzie na całą budowe to proponuję cos bardziej profesjonalnego MAKITA, BOSH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.07.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Kochani. Jest jednak pewien powód by kupować te tanie narzędzia. Jak uświadomił mnie jeden z moich wykonawców gdy spytałem się go dlaczego ma tak mało profesjonalna wiertarkę z firmy TOPEX , oświadczył mi, że jest to najlepsza wiertarka na świecie gdyż po kilku tygodniach użytkowania gdy się spali to oddaje ją do hipermarketu w ramach rocznej gwarancji i od ręki otrzymuje nową. Jak twierdzi ta wiertarka która u niego widziałem to już była 3 w tym roku i za każdym razem ma nową roczna gwarancję. Ze swojej strony mogę potwierdzić to, że bez żadnych ceregieli dostałem w markecie w zamian za uszkodzone, nową ręczną heblarkę i pilarkę tarczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.07.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Mnie też przekonało do Topex'a to, że obsługa marketu używa tego do skręcania swoich regałów - poprosiłem ich o zademonstrowanie swojego sprzętu . Ok. 70PLN za 14,4V - amatorsko wystarcza, rzeczywiście dobrze jest mieć drugi akumulator. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 07.07.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Można kupić takie ustrojstwo. Najważniejsze jest napięcie zasilania. Nieopłaca się kupować urządzeń poniżej 10V gdyż moc takiego urządzenia jest zbyt mała. Polecam urzadzenia na napięcie 14.4 V najlepiej z zapasowym akumulatorem.Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 08.07.2003 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Ja kupiłem w Nomi jakiś akumulatorowy wynalazek za 150 zł z drugim akumulatorem. Co ciekawe ma 2 lata ( ! ) gwarancji, a więc pomyślałem, że jak ją styram na budowie i coś się stanie to zawsze mogę wymienić na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts