romek163 21.06.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam. Na składzie budowlanym zaoferowano mi POROTON niemieckiej firmy JUWO, strona producenta: http://www.juwoe.de/pl/index.php4Jest to podobno doskonały zamiennik Porothermu Wienerbergera czy porotonu Robena. Czy ktoś używał materiału tego producenta? Może macie jakieś doświadczenia z tym materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 16.09.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Podłączam się pod pytanie. Ponoć ma wytrzymałość 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 17.09.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Jeszcze raz proszę o doświadczenia i informacje związane z pustakiem ceramicznym JUWO POROTON 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 19.09.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Kurcze!We Wrocławiu jest dosyć popularny. Znam przynajmniej dwie hurtownie, które tym handlują. Nie chce mi się wierzyć, że nikt na tym forum nie zna tego produktu!!!Na metr kwadratowy wchodzi 8szt. Jeśli ktoś budował z tych pustaków, to proszę o komentarz. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 25.09.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Mam info od ich PH, że wszystkie ich produkty sa w klasie 15 w nomenklaturze PN EN 771-1 Wartośc na sciskanie wznosi 15 MPa a to daje 15N/mm2 Ponoć ich towar nawet te wartości przewyższa. A może jakieś inne komentarze wynikające z doświadczeń... pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 25.10.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Więc... mimo braku Waszych komentarzy... kupiłem to Juwo. Okazuje się, że na pustakach jest nadruk Thermoblok. Wiem, że ktoś na tym forum kupował właśnie Thermoblok i był zadowolony. Ja ze swoich pustaków jestem równiez bardzo zadowolony. Ekipa chwaliła, że równe i mocne i szybko się buduje (8szt/mkw). Wobec tego... gorąco polecam. Szukajcie ceny 70-75zł / mkw. Ja kupiłem po 74zł już z transportem, HDS'em i wstawieniem w obrys budynku. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 06.03.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam, Czy ktos jeszcze budowal z tego materialu i moze polecic lub odradzic go? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 06.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dodam, że jest to ten sam towar co Thermoblok. Takie logo jest wyciśnięte na moich pustakach. Dopiero folia na paletach była brendowana JUWO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike87 20.05.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Czy ktos ma jakies doświadczenie z tym pustakiem ? Dzisiaj w składzie zaproponowali mi za 10 pln z transportem i rozładunkiem, to dobra cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 26.05.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Cena ok. Wychodzi 80zł za mkwJa w ubiegłym roku kupowałem po ok.75zł za mkw - gdy Porotherm był nawet po 130zł/mkw. Hm.. więc może teraz da się ponegocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 26.05.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 ja w zeszłym roku za juwo 30 PW z transportem i rozładunkiem 9,30 brutto same miłe doświadczenia, na budowie prawie nie ma odpadu, równe i proste. Budowałem działówki z wienerbergera i w mojej opinii juwo jest bardziej wytrzymały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 26.05.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 I ja potwierdzam same miłe doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazlasu 16.12.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Odświeżam temat. Zamierzam budować dom systemem ściany jednowarstwowej, pustakiem ceramicznym szlifowanym 360mm na klej od Juwo. http://www.juwoe.de/pl/index.php4 Czy ktoś może miał doświadczenia z tym produktem? Producent podaje U=25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts