krwawyjepetto 21.06.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam jutro zaczynają się prace na mojej działce.Ekipa zaczyna kopać studnie. Studnia lana (nie z kręgów)Szukałem pomp ręcznych ale znalazłem jedynie abisyńskie takie na 8m.U mnie woda znajduje sie na głębokości 10-12 metrów.zna ktoś jakąś pompę ręczną która wyciągnie wodę z głębokości 12 metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.06.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Praw fizyki pan nie zmienisz i .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krwawyjepetto 21.06.2007 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.06.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Nie znasz cd...? Było się fizyki uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krwawyjepetto 21.06.2007 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Fakt w knigach fizyki odpowiedz znajdę genialne.To może normalnie? bo narazie na pytanie odpowiadasz pan pytaniem.Ja odpowiedz chciałem a nie mędrkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.06.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Chcieć możesz, czemu nie.Od myślenia cię to nie zwalnia.A wykładać Ci fizyki nie będę, bo mi się nie chce.Wystarczyło w gogle wpisać, pierwszy linkhttp://omnigena.pl.yellowpages.pl/p21267.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 21.06.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Taką która wyciągnie to nie znajdziesz, chyba, że na księżycu masz działkę, ale taką która wypchnie na 12m to spokojnie. Powyżej 8m woda pod własnym ciężarem się 'urwie" Pozdrawiam Patos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krwawyjepetto 21.06.2007 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 No spoko ale pisze że maksymalna głębokość ssania 7mja mam 12m. Mam tylko pytanie Czym rożni sięMaksymalna głębokość ssania od Maksymalnej wysokość podnoszenia Co do Google jakbym znalazł tam odpowiedz nie rejestrowałbym się na forum. //EDIT: Kurcze wyciągnie, wypchnie z fizycznego punktu widzenia może i jest różnica. Ale mi chodzi o link do konkretnej pompy bo już szukam i szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.06.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 No spoko ale pisze że maksymalna głębokość ssania 7m ja mam 12m. Mam tylko pytanie Czym rożni się Maksymalna głębokość ssania od Maksymalnej wysokość podnoszenia Co do Google jakbym znalazł tam odpowiedz nie rejestrowałbym się na forum. //EDIT: Kurcze wyciągnie, wypchnie z fizycznego punktu widzenia może i jest różnica. Ale mi chodzi o link do konkretnej pompy bo już szukam i szukam No przecież podałem. Z tłokiem wpuszczanym do odwiertu. Maks. wys podnoszenia 20 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 21.06.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Mam tylko pytanie Czym rożni się Maksymalna głębokość ssania od Maksymalnej wysokość podnoszenia To tak jak z sankami, albo pchasz, albo ciągniesz. Wysokość podnoszenia to jest zdolność na jaką wysokość może wypchnąć wodę, a ta jest o wiele większa od zdolności pomp, które zasysają wodę. W twoim wypadku lepsza jest pompa głębinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krwawyjepetto 21.06.2007 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Mirek_LewandowskiOK a jak to będzie wyglądać w praktyce?W muratorze chyba czytałem że powyżej 8m to już głębinową powinno sie zakładać. Nie będzie z tym problemów? W końcu pompa z linka to Abisyńska //EDIT: Patos masz na myśli jakąś konkretną głębinówke ręczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 21.06.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Mirek_Lewandowski OK a jak to będzie wyglądać w praktyce? W muratorze chyba czytałem że powyżej 8m to już głębinową powinno sie zakładać. Nie będzie z tym problemów? W końcu pompa z linka to Abisyńska //EDIT: Patos masz na myśli jakąś konkretną głębinówke ręczna? Po co chcesz kupować ręczną pompę jak i tak będziesz musiał kupić pompę głębinową elektryczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krwawyjepetto 21.06.2007 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 mam działkę 35 arów.Dużo małych drzewek. Potrzebna i tyle.dużo jeszcze by wymieniać potrzeb dla których mam zamiar założyć ręczna pompę. Co do głebinówek prosiłbym o konkretny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 21.06.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 1. Czy na tej działce planujesz budowę domu, jeżeli tak to za jaki czas?2. Czy masz na działce prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krwawyjepetto 21.06.2007 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dom w stanie surowym już jest.Prąd już jest (ale nie używam)Za domem jest sad wyciąłem dużo starych drzew zasadziłem noweNawiozłem ziemie aby zrobić równy płaski trawnik (wcześniej były leje)Zasadziłem trawę. Z boku jest jeszcze mały ogródek warzywny. Marchewki ziemniaki, truskawki, kukurydza, pietruszka i inne. Pompa ręczną bardzo mi sie przyda. Znacie jakieś ręczne ale głębinówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 21.06.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Strasznie uparłeś się na tą ręczną pompę, nie pozostaje mi nic innego jak powołać się na post Mirek_Lewandowskihttp://omnigena.pl.yellowpages.pl/p21267.html Ale czy masz dużo czasu zdrowia i siły by to wszystko podlewać ręcznie? Wyjaśnij tylko skąd będziesz miał wodę w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krwawyjepetto 21.06.2007 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Woda w domu z tej samej studni. Hydroforem chyba czy jakoś tak to już ojciec sie tym zajmie (zadeklarował sie). A ja chcę mieć dodatkowo jeszcze ręczną na wieku studni.Żeby prądu tak nie żarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 21.06.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Acha !!! najedź strzałką na ten czerwony napis i kliknij, to zobaczysz tą pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 21.06.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Woda w domu z tej samej studni. Hydroforem chyba czy jakoś tak to już ojciec sie tym zajmie (zadeklarował sie). A ja chcę mieć dodatkowo jeszcze ręczną na wieku studni. Żeby prądu tak nie żarło Czy ojciec ma jakieś znajomości z panem "grawitacją" bo inaczej to czarno widzę wodę w twoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krwawyjepetto 21.06.2007 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Oki to dzięki wielki forumowiczą. Głownie za wytłumaczenie pojęć teoretycznych zwłaszcza Patosowi. Nie mogłem zaczaić o co chodzi w ssaniu a wysokości max. A więc wygląda na to ze abisynka będzie miała zaszczytne miejsce na wieku studni //EDIT: Patos dlaczego pytasz? sąsiedzi tez mają na 12 metrach i nie narzekają. Ja chce mieć dodatkowo z reczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts