Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Impregnacja piaskowca.

Recommended Posts

Właśnie skończyłem układać piaskowiec na podmurówce i chciałbym go zabezpieczyć przed wpływami atmosferycznymi, mchami itp. Jakiego środka powinienem użyć? Zaznaczam że chciałbym,żeby kamień zachował swój naturalny wygląd.Czekam na porady.

mpoplaw, właśnie zrobiłem te fotki i problem jest taki, że nie wiem jak je wystawić na forum. Czekam więc na instrukcje. Kostki z piaskowca też są fajne, ale ja poszedłem w kamyki o bardzo nieregularnym kształcie. Ludziom sie podoba.

Pozdrawiam. A jeśli chodzi o te fotki,to jak sie nie uda na forum, to może jakiś mail ?

mpoplaw, właśnie zrobiłem te fotki i problem jest taki, że nie wiem jak je wystawić na forum. Czekam więc na instrukcje. Kostki z piaskowca też są fajne, ale ja poszedłem w kamyki o bardzo nieregularnym kształcie. Ludziom sie podoba.

Pozdrawiam. A jeśli chodzi o te fotki,to jak sie nie uda na forum, to może jakiś mail ?

Ojojoj niełądnie...

Najczęściej zadawanae pytania na forum wiszą u góry.....o fotkach też.

• 1 month później...
chemia zawierająca żywice silikonowe

sopro, starwax i inne tańsze - dostaniesz w kjażdym markecie sieciowym

np

http://www.lakma.com/bud/index.php?c=produkt_wysyp&pg=84&pr=58

wpisz w google " impregnat silikonowy"

Drobna korekta, jest to silikon, ale nie jest to żywica

Właśnie skończyłem układać piaskowiec na podmurówce i chciałbym go zabezpieczyć przed wpływami atmosferycznymi, mchami itp. Jakiego środka powinienem użyć? Zaznaczam że chciałbym,żeby kamień zachował swój naturalny wygląd.Czekam na porady.

Poszukaj sobie w necie informacji i produktach z grupy "Sarsil" produkowanych przez SILIKONY POLSKIE Sp. z o.o. Zakład Chemiczny - Nowa Sarzyna. Specjalizują się w takich rzeczach.

• 1 year później...

Bardzo dobrym rozwiązaniem są impregnaty typowo kamieniarskie takie jak Lithofin lub Hmk. Zabezpieczają piaskowiec przed plamami, zabrudzeniem i nie porastają mchem a przy tym co najważniejsze są paroprzepuszczalne co jest ważne przy elewacjach.

Występują w różnych możliwościach

-bez zmiany barwy kamienia

-z wyciągnięciem koloru

-bez połysku i z połyskiem

Jedne z najlepszych na rynku oczywiście moim zdaniem.