kopjan 21.06.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Właśnie skończyłem układać piaskowiec na podmurówce i chciałbym go zabezpieczyć przed wpływami atmosferycznymi, mchami itp. Jakiego środka powinienem użyć? Zaznaczam że chciałbym,żeby kamień zachował swój naturalny wygląd.Czekam na porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.06.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 chemia zawierająca żywice silikonowe sopro, starwax i inne tańsze - dostaniesz w kjażdym markecie sieciowymnphttp://www.lakma.com/bud/index.php?c=produkt_wysyp&pg=84&pr=58 wpisz w google " impregnat silikonowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopjan 21.06.2007 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dzięki za podpowiedż, obawiam się jednak,że te impregnaty silikonowe sprawią że kamień nabierze niepożądanego połysku.Może sie mylę. Co wy na to ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.06.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dzięki za podpowiedż, obawiam się jednak,że te impregnaty silikonowe sprawią że kamień nabierze niepożądanego połysku.Może sie mylę. Co wy na to ? Pozdrawiam! niekoniecznie, ceresit ma impregnat fasadowy CT 13 - na pewno nie wyświeca pow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopjan 22.06.2007 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 mpoplaw, właśnie zrobiłem te fotki i problem jest taki, że nie wiem jak je wystawić na forum. Czekam więc na instrukcje. Kostki z piaskowca też są fajne, ale ja poszedłem w kamyki o bardzo nieregularnym kształcie. Ludziom sie podoba.Pozdrawiam. A jeśli chodzi o te fotki,to jak sie nie uda na forum, to może jakiś mail ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 22.06.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 mpoplaw, właśnie zrobiłem te fotki i problem jest taki, że nie wiem jak je wystawić na forum. Czekam więc na instrukcje. Kostki z piaskowca też są fajne, ale ja poszedłem w kamyki o bardzo nieregularnym kształcie. Ludziom sie podoba. Pozdrawiam. A jeśli chodzi o te fotki,to jak sie nie uda na forum, to może jakiś mail ? Ojojoj niełądnie... Najczęściej zadawanae pytania na forum wiszą u góry.....o fotkach też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 23.07.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 jaki to mniej więcej koszt impregnacji kamienia?na m2?zastanawiam się nad łupkiem.. i jego ceną końcową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 23.07.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ostatnio impregnowali mi piaskowiec na kominku za pomocą impregnatu o nazwie BF1. Po wyschnięciu zrobiłem próbę wodną. Wylałem pół szklanki wody. Woda stała przez pół godziny i nie została żadna mokra plama na piaskowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.07.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 chemia zawierająca żywice silikonowe sopro, starwax i inne tańsze - dostaniesz w kjażdym markecie sieciowym np http://www.lakma.com/bud/index.php?c=produkt_wysyp&pg=84&pr=58 wpisz w google " impregnat silikonowy" Drobna korekta, jest to silikon, ale nie jest to żywica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 23.07.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Właśnie skończyłem układać piaskowiec na podmurówce i chciałbym go zabezpieczyć przed wpływami atmosferycznymi, mchami itp. Jakiego środka powinienem użyć? Zaznaczam że chciałbym,żeby kamień zachował swój naturalny wygląd.Czekam na porady. Poszukaj sobie w necie informacji i produktach z grupy "Sarsil" produkowanych przez SILIKONY POLSKIE Sp. z o.o. Zakład Chemiczny - Nowa Sarzyna. Specjalizują się w takich rzeczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sklep 26.12.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Bardzo dobrym rozwiązaniem są impregnaty typowo kamieniarskie takie jak Lithofin lub Hmk. Zabezpieczają piaskowiec przed plamami, zabrudzeniem i nie porastają mchem a przy tym co najważniejsze są paroprzepuszczalne co jest ważne przy elewacjach.Występują w różnych możliwościach-bez zmiany barwy kamienia-z wyciągnięciem koloru-bez połysku i z połyskiemJedne z najlepszych na rynku oczywiście moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.12.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Jest też impregnat z firmy HG do naturalnego kamienia między innymi: http://www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/Itemid,78/catid,2/id,9/grupa,plytki-ceramiczne/produkt,hg-impregnat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts