aniaplam 21.06.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Czy ktoś doprowadzał na działkę prąd, gaz, wodę. Ile to trwa? czy trzeba podpisać umowy przed pozwoleniem na budowę? We wnioskach trzeba uzupelnić:1.Zapotrzebowanie wody z wodociągu miejskiego (w m3/d)2.ilość ścieków odprowadzanych do koanalizacji miejskiej3.przewidywany maksymalny roczny odbiór paliwa gazowegoCzy ktoś może mi podać chociaż w przybliżeniu jakieś liczby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 22.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Trwa to niestety długo-napewno w Gliwicach.Jak chcesz wszystko mieć szybko to złóż wnioski jak najwcześniej.Na prąd czekałem 2 miesiące na gaz już czekam 3 miesiące i może to jeszcze potrwać.Z wodą było stosunkowo szybko- 1miesiąc. Jeśli chodzi o podanie zapotrzebowania to pogadaj z elektrykiem który ci doradzi ile KW bedziesz potrzebował -ja mam 11KW. W gazowni podajesz jakie odbiorniki bedziesz miał i powiedzą ile w pisać, tak samo jest z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocorocos 22.06.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 a moze podac ktos orientacyjne koszty przylaczy bezposrednio od drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia30 24.07.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam Tez jestem ciekawa ile może kosztować podłączenie przyłączy na działca? Słup stoi mi na działce,mam też wodociąg na działce z gazem nie bedzie problemu ponieważ go nie zakładam Proszę o odpowiedż Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 25.07.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 witam-ja za doprowadzenie 30 m wody i kanalizacji wraz z materiałem zapłaciłam ok 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia30 25.07.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 witam-ja za doprowadzenie 30 m wody i kanalizacji wraz z materiałem zapłaciłam ok 2000 A dzięki wielkie za odpowiedź a co z prądem jak tutaj wyglądają koszta jak słup stoi na działce???? Proszę o odpowiedź Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 25.07.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Jedyne przyłącze jakie obecnie posiadam to przyłącze energetyczne, ponad 250m wykopu. Zbudowane przed 25 laty i jak na razie innych przyłączy chyba nie będzie, bo gmina nie ruchawa. Niby za projekt wodociągu wzięli pieniądze, ale nic się nie dzieje. Przy gazociągu, który mógłbym do siebie pociągnąć, otrzymałem cenę zaporową. Ciągnął bym go z sąsiedniej ulicy przez dwie działki, zgodę na piśmie od jednej mam druga się waha, a mniej zapłaciłem za wybudowanie domu niż musiałbym zapłacić za gazociąg. Dlatego zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia30 25.07.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 no to pięknie Chyba sie porywam z siekierką na słonko jęzeli chodzi o stawianie domu Same utrudnienia czytając Wasze dzienniki Jeszcze nie mam złożonych papierów w starostwie o pnb Szczerze mówiąc nie wiem jak sie do tego zabrać,jakie są wymagane dokumenty? kiedy załatwiać z przyłączami prądu i wody czy musze już mieć zezwolenie czy nie? Proszę o dopowiedź Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 25.07.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 jeżeli jesteś kompletnie zielona i nie poradzisz sobie sama zatrudnij kogoś u nas taka usługa kosztuje 1600 zł a Ty o nic wtedy się nie martwisz tylko podpisujesz papierki-oczywiscie w tą cene jest wlicona adaptacja projektu,za projekty podłaczy musisz dodatkowo zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia30 25.07.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 jeżeli jesteś kompletnie zielona i nie poradzisz sobie sama zatrudnij kogoś u nas taka usługa kosztuje 1600 zł a Ty o nic wtedy się nie martwisz tylko podpisujesz papierki-oczywiscie w tą cene jest wlicona adaptacja projektu,za projekty podłaczy musisz dodatkowo zapłacić Dzięki wielkie za podpowiedź To z kim w takim razie mam rozmawiać w sprawie ,,wyręczenia" mnie w papierkowych sprawach tym bardziej że mieszkam jakieś 120 km od działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 25.07.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Musisz sobie wybrać projekt i z nim udać się do kierownika budowy, którego ci ktoś z nas poleci, a on często załatwi resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia30 25.07.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Musisz sobie wybrać projekt i z nim udać się do kierownika budowy, którego ci ktoś z nas poleci, a on często załatwi resztę. Jeszcze raz wielkie dzięki.Działkę kupiłam w MilówceJeżeli macie jakiegoś fajnego Pana kierownika to będę wdzięczna Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 25.07.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Gosiu,Musisz podac choc wojewodztwo w ktorym bedziesz budowac, bo kierownik musi byc z sasiedztwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia30 26.07.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Gosiu, Musisz podac choc wojewodztwo w ktorym bedziesz budowac, bo kierownik musi byc z sasiedztwa. Witam Kiedyś to ja głowę strace i tyle Oczywiście śląsk a Milówka leży 15 Km od Żywca Może teraz mi ktoś pomoże Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 26.07.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Sprobuj to pytanie zawrzeć w temacie postu (kierownika ze Śłąska, pomóżcie)no i w opisie że ma być pewny i solidny itd.Ale może zanim napiszesz nowy temat poszukaj tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia30 26.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Sprobuj to pytanie zawrzeć w temacie postu (kierownika ze Śłąska, pomóżcie) no i w opisie że ma być pewny i solidny itd. Ale może zanim napiszesz nowy temat poszukaj tutaj Wielkie dzięki juz dałam ogłoszenie zobaczymy na odzew Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajochna 21.11.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam, mam pytanie ile wyniesie doprowadzenie wody i kanalizacji na dzialke w odleglosci 100-150 metrow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 25.11.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam, mam pytanie ile wyniesie doprowadzenie wody i kanalizacji na dzialke w odleglosci 100-150 metrow? ciao u mnie policzyli tak: 400 wcinka 850 mapka - to chyba projekt i 70zł/mb przyłącza to ceny już z podatkiem i materiałami - ja tylko składam"zamówienie" i nic mnie nie obchodzi. Od rurociągu mam ok. 30 metrów do domu więc w sumie wyjdzie ca. 3350zł Cena z mazowieckiego Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 25.11.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Energia...6 miesięcy. Ogólnie droga przez mękę... Jak już myślałam, że nic mnie nie zaskoczy...okazało się, że woda miejska to naprawdę wyczyn ! ...Czekamy od lutego i jeszcze jej nie mamy... Z gazu zrezygnowaliśmy...Jeśli załatwienie go trwałoby równie "szybko" to już byłoby ponad moje nerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlom 09.12.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam, ja jestem w trakcie wykonywania przyłącza energetycznego, właściwie to czekam już na podłączenie licznika. Po pierwsze - na realizację przyłącza czekałem 4,5 miesiąca, wszystko przez te przetargi - które wg. mnie i tak jest to ściema, z góry wiadomo kto będzie robił przyłącze, czeka się tylko kiedy firma będzie miała wolny termin. Jak znajdzie się jakaś konkurencyjna firma i da niższą cenę to nie jest dopuszczona do przetargu lub nie wygrywa go (nie wiadomo dlaczego, przecież jest tańsza). Po drugie - trzeba naprawdę patrzyć na ręce co wyrysują w energetyce, gdzie umiejscowią skrzynkę ze złączem. Ja mam ok. 10 m przyłącza kablowego i skrzynkę umiejscowili na granicy działki, dokładnie na drodze dojazdowej do sąsiada (dowiedziałem się o tym dopiero jak przyszła firma robić przyłącze). Po wizycie w energetyce przesunięto skrzynkę do ogrodzenia - dodatkowy koszt ok. 1000 PLN. Po trzecie - koszt całego przyłącza wyniósł ok. 4000 PLN (za dużo), prąd mam praktycznie już w domu bez późniejszych przeróbek. Naprawdę uważam że trzeba wszystko z każdym przyłączem samemu dopilnować, dokładnie przyjżeć się mapkom itd. Ja już się zraziłem, a to dopiero pierwsze przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts