jos 21.06.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam, Mam problem z deweloperem, który wybudowal mi segment. Pomimo zgloszenia usterek i bledow wykonawczych nie usuwa ich , a te ktore staral sie usunac zrobil tak samo zle, albo nawet gorzej. Czy prawo obliguje dewelopera do jakiegos maksymalnego terminu na usuniecie usterek ? Jaka mam szanse na wygranie odszkodowania na drodze prawnej i co powinienem zrobic zeby wystapic do sadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 22.06.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Zadzwoń do rzecznika praw konsumenta, powinni ci wszystko wyjaśnić. Wg mojej wiedzy piszesz pismo z reklamacją, na odpowiedź mają 14 dni. Potem piszesz ponownie, dajesz im dodatkowy termin i ostrzegasz że bez powiadamiania skierujesz sprawę do sądu, a do kosztów postępowania dołączysz koszty napraw, które zlecisz innej firmie. Oczywiście wszystko listem ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru.Na roboty budowlane jest (a przynajmniej była) gwarancja 3 lata, sprawdź u rzecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jos 22.06.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 dzięki, czy rzecznik praw konsumenta jest w kazdym miescie czy to jedna instytucja na caly kraj ? przepraszam, moze to glupie pytanie ale nigdy nie korzystalem :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 23.06.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Rzecznik jest w każdym mieście, powiecie chyba też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts