Richard_S 06.07.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Witam! Czy Panstwo sie orientuja czy przy kredycie budowlano-hipotecznym, na rozbudowe dom, wnioskodawca (kredytpobiorca) jest zwolniony z oplaty za wpis do hipoteki??? Niektórzy mówa ze tak, niektórzy ze nie... i nie wiem juz jak jest... Dzikeuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 sam to przeszedłem, na dom jednorodzinny TYLKO znaczki skarbowe na odpis z KW wpisu hipoteki na rzecz banku, nie pamiętam 6 czy 12 zł. Wpisy hipoteki dokonywane są w pierwszej kolejności i trwa to stosunkowo krótko - zależy od regionu i sądu oczywiście. Opłata ( 1/5 lub 1/10 wpisu stosunkowego ) obowiązuje hipoteki dla budynów innych niż domy jednorodzinne np. budowa sklepu, warsztau itp.jak rowniez zabezpieczenie kredytów hipoteką na nieruchomości. Jakoś tak gdyż prawnikiem nie jestem, ale brałem kredyt. CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 06.07.2003 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Acha czyli jesli bralbym kredyt i jego zabezpieczeniem bylaby inna nieruchomosc to wtedy place sadowi, a jesli chodzi o rozbudowe domu , albo budowe domu jednorodzinnego to wpis do hipotegi TEGO WLASNIE DOMU nie jest platny... dobrze zrozumialem??? dzieki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2003 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 jeśli zechcesz wziąć kredyt na zakup samochodu, a zastawem będzie np. dom lub mieszkanie to prawdopodobnie tak, zapłacisz sądowi !. W moim przypadku, gdy zabezpieczeniem kredytu jest nieruchomość na której właśnie buduję to TYLKO znaczki za 6 zł. CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 06.07.2003 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Dzieki! Pocieszyles mnie! Pozdrooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts