Szerkan 22.06.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Bardzo prosta sprawa Z tym poradnikiem możecie bez problemu sami go zamontować kosztuje gorsze i wysyłany jest na maila, więc nie ma kosztów przesyłki http://www.allegro.pl/item207994573_poradnik_alarmowy_sam_zaloz_alarm_alarmy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 26.06.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Nic nie płacąc - wystarczy czytać instrukcje które są dołączone do poszczególnych części składowych alarmu - sam założyłem alarm Satel'a - i działa nic z dymem nie poszło - to był mój pierwszy raz:czego się trzeba trzymać:kabla: biały i niebieski kabelek: do kontaktronów i czujek, czerwony i czarny - zasilanie (+ i - ), brązowy - zegar (CLK), zielony - dane (data)wszystkie połączenia lutujemy i izolujemy (np rurki termokurczliwe)dajemy sobie czas na założenie kontaktronów - precyzja bardzo wskazanaciągniemy kable - dużo kabli - opisując je na obu końcachdodajemy kable na zapasszafka w której będzie wisieć płyta od alarmu - montaż w miejscu chronionym, płytę montujemy przed powieszeniem szafki.zawieszamy syrenkę zewn. taką którą będzie widać i dodajemy gdzieś taką której łatwo się nie zlokalizuje)odpalamy zgodnie z instrukcją i po chwili zaczynamy programować. nie taki diabeł straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miru 03.08.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Koleś "Szerkan" chce się po prostu zareklamować i sprzedać trochę tych instrukcji. Troszkę tu napisałem:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=108063 Jestem całkowitym amatorem i uważam, że każdy kto ma instrukcję od producenta alarmu, odróżnia plus od minusa w "elektryce" da sobie radę z montażem i uruchomieniem alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B 31.08.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 A można liczyć na zniżki w ubezpieczeniu po samodzielnym montażu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 02.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 A można liczyć na zniżki w ubezpieczeniu po samodzielnym montażu?? jak masz własną firmę ubezpieczeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 05.10.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 czesc jak juz macie doswiadczenia z alarmami to poradzie jaki do domku parterowego z uzytkowym poddaszem ja sypialnie mam na dole a szanowna tesciowa na poddaszu wiec strefy nocne i dzienne sa dwie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 05.10.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 czesc jak juz macie doswiadczenia z alarmami to poradzie jaki do domku parterowego z uzytkowym poddaszem ja sypialnie mam na dole a szanowna tesciowa na poddaszu wiec strefy nocne i dzienne sa dwie pozdrawiam czujki ruchu tak, ale załączane jak nikogo nie ma w domu. (nie dot.garażu) Na strefę nocną w tym przypadku czujki magnetyczne w oknach - załączane na noc + drzwi zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaczuch 05.10.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 WitamTak jak napisał radomik, tylko czujniki w oknach i drzwiach. W drzwiach kontraktony czy jakoś tak zwane, a w uproszczeniu magnes na części ruchomej {np. skrzydło drzwi}, styki kontaktronu na ościeżnicy. Do okien to raczej czujka wibracyjna, zadziała w czasie wybijania szyby, a także manipulowanie przy oknie ją uruchomi. Czujnik magnetyczny zadziała tylko w wypadku otworzenia okna. Jeżeli czujniki ruchu to ew. piwnica i zapamiętać żeby nie schodzić po załączeniu alarmu albo system załączany po opuszczeniu pomieszczeń przez wszystkich, łącznie ze zwierzakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 05.10.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 dzieki narazie zbieram informacjie co i jak i z czym i najwazneiejsze jaki ten alarm ma byc ale wszystko sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts