sylwia33 22.06.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam czy ktoś z was ma wysoki fundament?Od frontu 70 cm od tyłu nawet 150 cm tak wychodzi Piwnica odpada sa nie ciekawe warunki gruntowe .Czy ktos z was podnosił teren nie chodzi mi o te 150 cm ale chodz 50 cm?jak wyglada taki wysoki fundament bez piwnicy? Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof_b 22.06.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 U mnie ściany fundamentowe mają wraz z fundamentem 190 cm , a potem piwnica 156cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 22.06.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja mam tak mniej więcej jak Ty piszesz z przodu. Miałem niższy ale jest dość wysoka droga i jak zostanie jeszcze podniesiona i utwardzona to kierownik stwierdził, że przy opadach będę miał jezioro. Musiałem się więc podnieść. Ja mam stan zero więc wygląda to jak bunkier i jest mało ciekawe. Natomiast z przedu zniweluje teren (podsypie aby stopniowo do płotu dojśc do poziomu drogi). Do płotu ma 7 albo 8 matrów więc spadek będzie łagodny. Myślę tez o zróżnicowaniu terenu (tzn inaczej dla wyjazdu z garażu inaczej dla chodnika przed domem...pofantazjuje z żoną ). Bedzie taki spadek. Z drugiej strony także podsypię a z tarasu będą schodki. Z przodu zamiast 2 schodków jak w projekcie będę trzy lub cztery. Całego terenu nie będe podnosić ze względów finansowych i nie mam zamiaru podtapiać sasiada. Minusy takiego fundamentu to kasa. Po pierwsze musiałem dokupić dodatkowe 250 bloczków i 4 wywrotki piachu. Do zniwelowania terenu także pójdzie troche ziemi. Plusy - moim zdaniem wygląd. Mój znajomy ma tak wyniesiony dom (obsypany fundament dookoła) i sprawia wrażenie, że dom stoi na niewielkim zielonym (ma juz trawę) wzniesieniu. na pewno takiego fundamentu nie można zostawić nie obsypanego bo nie będzie to dobrze wyglądało chyba. Plusy - przy podwyższonej drodze nie będzie mnie zalewało. W moim przypadku podwyższenie wymogły warunki terenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 22.06.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Kurcze mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 22.06.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Mrio 1976 masz jakies zdjecia chciła bym to zobaczyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 22.06.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Mrio 1976 masz jakies zdjecia chciła bym to zobaczyc ? Zdjęć jeszcze nie mam. Znaczy mam ale w aparacie. Tylko na razie jest stan ZERO więc fotki sa mało ciekawe. A Ty już masz fundament/dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.06.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja mam dokłądnie tak samo. Zz przodu normalnie, ale z tyłu grubo ponad metr. Spowodowane spadkiem terenu. Dom już stoi. Teraz chcemy z tyłu podsypać ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 22.06.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Niestety fundament robimy dopiero w wrześniu mario z miła chęcią zobaczę Twój wysoki fundament Bardzo jestem ciekawa jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 23.06.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ja tez podnosiłam o 50 cm i bardzo jestem z tego powodu zadowolona, droga na razie polna więc na pewno domek nie będzie w przyszłości (niedalekiej) stał w dołku. A jak to wygląda widać w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 23.06.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Mrio 1976 masz jakies zdjecia chciła bym to zobaczyc ? mój fundament ma od 50 do 150cm, mogłabym podesłać Ci zdjęcia mojego stanu surowego, ale nie wiem jak załączyć zdjęcie do P.W. chyba że podasz jakiś E-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.06.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Hej sąsiad ! Myślałam ze ja tylko będe tak wysoko . Mój meil [email protected] Kurcze będe Ci bardzo wdzięczna napisz mi jeszcze ile Piachu ci tam weszło bo gdzieś zgubiłam twoja wcześniejszą wiadomośc ! Pozdrawiam Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.06.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Cześć Ja również mam podniesione, dom ma stać na "niby" skarpie. Zdjęcia u mnie w dzienniku, na razie ławy przed zalaniem, ale jest fota z naniesionym poziomem "zero" i widać jak będzie wyżej ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 23.06.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 fundamenty będziemy robić gdzieś za miesiąc (jak PnB będzie ). Na wiosnę jest tam fajne jezioro (tak się nawet zastanawialiśmy, że może zamiast domu jakąś hodowlę pstrąga założyć? ) Także na chwilę obecną planujemy podnieść fundamenty o jakieś 60-70 cm (w MPZP nawet jest, że poziom podłogi nie mniej niż 80 cm nad poziom 0 !). Też zastanawiamy się , czy nie zrobić tak trochę, jakby dom stał na górce. Lekki spadek, bo jak kiedyś wpadnę na pomysł postawienia jakiegoś stolika na trawniku, to nie chciałbym, żeby wszystko mi "zjechało" i się potłukło, zwłaszcza cenny "złoty" płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.06.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 fundamenty będziemy robić gdzieś za miesiąc (jak PnB będzie ). Na wiosnę jest tam fajne jezioro (tak się nawet zastanawialiśmy, że może zamiast domu jakąś hodowlę pstrąga założyć? ) Także na chwilę obecną planujemy podnieść fundamenty o jakieś 60-70 cm (w MPZP nawet jest, że poziom podłogi nie mniej niż 80 cm nad poziom 0 !). Też zastanawiamy się , czy nie zrobić tak trochę, jakby dom stał na górce. Lekki spadek, bo jak kiedyś wpadnę na pomysł postawienia jakiegoś stolika na trawniku, to nie chciałbym, żeby wszystko mi "zjechało" i się potłukło, zwłaszcza cenny "złoty" płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 25.06.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Hej sąsiad ! Myślałam ze ja tylko będe tak wysoko . Mój meil [email protected] Kurcze będe Ci bardzo wdzięczna napisz mi jeszcze ile Piachu ci tam weszło bo gdzieś zgubiłam twoja wcześniejszą wiadomośc ! Pozdrawiam Cię wysłałam pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 25.06.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ja podniosłam fundamenty w stosunku do projektu, mam jakieś 100 cm, na razie nic nie nawiozłam, bo nie mam kasy, ale planuję takie mini wzórze zielone, na razie ma drewniane schody i tyle..., wygląda fajowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 25.06.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ja podniosłam fundamenty w stosunku do projektu, mam jakieś 100 cm, na razie nic nie nawiozłam, bo nie mam kasy, ale planuję takie mini wzórze zielone, na razie ma drewniane schody i tyle..., wygląda fajowo A podeslesz mi fote jak to wygląda ? też podniosłem i ostatnio jeżdzę po wioskach i szukam tak podniesionego domu :[email protected] Bedę Ci dźwięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.06.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 |Myślałam ze tylko ja szukam do domów z podniesionym fundamentem.Szukam i patrzę w jaki sposób maja zrobione tarasy (raczej balkony bo u mnie bedzie gdzies 150cm nad ziemia )Pod tarasem bedzie najwyzej .Mam fotke musze znależ gdzies w kompie .Właściciel domu na zdjeciu ma wysypaną taka górkę pod taras .Znajdę fote to wkleję Pozdrawima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela 26.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 to czekamy na te fotke....u mnie to wyjdzie z przodu ze 100cm a tyłu już ok 130cm........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 26.06.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 |Myślałam ze tylko ja szukam do domów z podniesionym fundamentem.Szukam i patrzę w jaki sposób maja zrobione tarasy (raczej balkony bo u mnie bedzie gdzies 150cm nad ziemia )Pod tarasem bedzie najwyzej .Mam fotke musze znależ gdzies w kompie .Właściciel domu na zdjeciu ma wysypaną taka górkę pod taras .Znajdę fote to wkleję Pozdrawima To czekam Ja co chwilę coś podpatruję. Jezdzę pomiędzy działkam, zaglądam ludziom do domów, garazy i i patrzą na mnie jak na złodzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts