kris.m 22.06.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 TPSA chce przenieść słup telefoniczny na teren mojej posesji (tak więc będzie na mojej działce, "wewnątrz" mojego ogrodzenia).Pewnie będzie stał najbliższe kilkadziesiąt a może i setek lat ...Jakie realne zadośćuczynienie mógłbym uzyskać za zgodę na postawienie słupa?Na razie trwają przepychanki, zapronowałem, żeby w zamian za to nie musiał płacić abonamentu telefonicznego, pani z TPSA zaczęła się zasłaniać się tym, że oni są z innego pionu itd i nie można...Czy ktoś przerabiał taką sytuację i dostał jakieś odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 24.06.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 A, czy ziemią nie byłoby lepiej, słup to ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 24.06.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 50 zł/mies za dzierżawę 1/16 m kw. działki to raczej na to nie pójdą . A swój telefon też masz z tego słupa? Moim zdaniem realne jest jakieś jednorazowe odszkodowanie i tyle. Chyba że potyczki prawne to twoje hobby - można bawić się tym latami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 24.06.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 jeśli się zgodzisz, to powinni zaakceptować jakieś odszkodowanie....możesz przecież w ogóle się nie zgodzić na ich pomysł...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris.m 25.06.2007 04:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Nie zamierzam bawić się w potyczki prawne!Najwyżej się nie zgodzę, jeśli ich oferta nie będzie mi odpowiadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 04.07.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Raczej nie możesz się nie zgodzić - art. 140 PT.Musisz negocjować. Jakie są stawki tego aktualnie nie wiem. Po prostu określ sobie kwotę jaka Ci pasuje i się jej trzymaj. De facto najlep-iej będzie jeżeli będziesz oczekiwał usług za free, czyli abonamentu i połączeń w ramach grupy TP. Jeżeli TPSA się nie zgodzi to pozostanie jej wystąpić do Prezesa UKE o mediację.Jest jeden kruczek - jeżeli złożyłeś wniosek o zainstalowanie telefonu do TPSA to umarł w butach - TPSA stawia Ci słup bez żadnych opłat.Polecam lekturę prawa telekomunikacyjnego - powinno sporo wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Notoco 04.07.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Podciagne sie z moim pytaniem w tym poscie. Co zrobic gdy tpsa postawila slup bez pytania sie o zgode ... nigdy takiego zapytania nie dostalem. Najciekawsze ze slup stoi dokladnie w srodku pasa ziemi, który ma byc udostepniony do "przejazdu i przepedu bydla" hehe jest to cytat z wypisu z ksiag wieczystych. Pozwac ich czy zglosic do urzedu budowlanego o nielegalna budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 04.07.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 nie zgadzaj się w żadnym wypadku, jeżeli się zgodzisz nie dość że będzie stał słup na Twoim terenie to jeszcze będziesz musiał "dopuszczać" do słupa monterów w razie jakiegoś uszkodzenia i będą się pałętać po działce.TP nie ma prawa ( żadnego ) bez zgody właściciela terenu, bez uzgodnień i wytyczenia przez geodetę na ustawienie nowego lub przestawienie istniejącego słupa. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts