monaliza06 22.06.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 to był drugi bank do którego się wybralismy z zapytaniem o ofertę bo mąż miał tam konto Pani zapewniala nas że góra formalności potrwają 2 tygodnie, to było 28.04 wstępną decyzję otrzymalismy 25.05. choć znajomi z pracy otrzegali mnie przed millenium mi w sumie byliśmy zadowoleni, miałam sen, który niestety okazał się proroczy "kłopoty w przedsięwzięciach" 28.05 podpisywalismy decyzję kredytową marża 0,95 po obniżeniu prowizja 0,8 po obniżeniu na 13 lat 310tys. jedno nam nie pasowało a mianowicie zapis potwiedzenie wniesienia wkładu własnego w wysokości 67 tys. dodam, iż był to kredyt hipoteczny na dokończenie budowy domu w dniu podpisywania wykonane 60% Pani w banku nie miała pojęcia o co chodzi i napisała maila do tzw. wirtualnego analistyka ten odpowiedział po tygodniu że chodzi o to że mamy mieć te pieniądze na koncie byliśmy zdziwieni bo pieniądze wszystkie ok 300tys. już wydaliśmy i dlatego chcemy wziąść kredyt napisaliśmy więc oświadczenie że posiadamy do upłynienia mieszkanie w wawa o wartości 400 tys. to trwało następny tydzień po czym ta sama Pani poinformowała że władze banku to uznały a po następnym tygodniu analityk wymyślił aneks do umowy w którym przed wypłatą II transzy wpisano to samo co w I wersji udało nam się zgromadzić te 67tys tak jak żądał bank na koncie po czym się znowu okazało że tym razem to nie chodziło o środki na koncie zdesperowani próbowalismy rozmów z kierownictwem ale kierownikiem okazała się Pani która obsługiwała nasz kredyt i nie była zbyt zorientowana chciałam złożyć skargę ale okazało się że władze banku są dostępne tylko wirtualnie a skargę można złożyć tylko na fax Pani na infolinii poinformowała że telefony w centrali są zastrzeżone a Panie na recepcji w Millenium Plaza znają tylko jeden numer do sekretariatu gdzie nikt przez 3 godziny się nie zgłasza mężowi udało się dodzwonić na jakąś infolinię i porozmwać z kimś z departamentu kredytów i choć Pan rzewnie przeprosił za błąd pracownika do dziś nic nie jest załatwione a budowa w toku właśnie kładą dach właściwie to nie ma co bo na pewno tego kredytu tam nie weźmiemy!!!!!!!!!!Stracilismy tylko mnóstwo czasu własnego i nerwów !!!!!!!!!!!!!!zatem ostrzegam wszystkich zwabionych promocją i pierwszym miłym kontaktem w tym banku zdecydowanie lepsze warunki okazały się w starym PKOBP i GE MOney Bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 24.06.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 A my dowiedzieliśmy się 14 czerwca, że warunki spełniliśmy i umowa będzie przygotowana w ciągu 2-3 dni i do tej pory jej nie ma, zobaczymy w poniedziałek bo 22 zrobilismy awanturę w oddziale (Łódź, Narutowicza) i obiecali umowę na 25. Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 24.06.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 A ja wlasnie bylem juz 4 razy w banku, za kazdym razem mowia mi co innego, raz ze faktury nie sa wymaga przy wyplacie transz, raz ze potrzeba sa na 50%, raz ze moge sobie zrefinansowac zakup dzialki (najlepsze rozwiazanie) ale musza sie tego dowiedziec, i oddzwonia do mnie (oczywiscie nie zadzwonili). Zloze u nich wniosek, ale na wszelki wypadek zloze wniosek w drugim banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monaliza06 25.06.2007 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 no tak jednak potwierdza się nasza przygoda z millenium radzę zadawać pytania pisemnie i żądać pisemnych wiążących odpowiedzi inaczej będziecie się bujać tygodniami pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 25.06.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Nas zwodził 5miesięcy, chcieli co chwila nowe dokumenty. Napisalismy odwołanie, to po dwóch tygodniach nikt nawet nie widział go na oczy. Zrezygnowalismy i poszlismy do pko. 2 tyg i jestesmy po podpisaniu umowy. Moze zorganizujemy ogólnopolski bojkot MILLENIUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 04.07.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Takie banki jak Mill. Lukas są wyłącznie dla finansowych kamikaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts