Wciornastek 14.06.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Gdzies obiło mi sie o uszy ze kora podczas rozkladania obsorbuje azot z gleby i trzeba go uzupelniać stosujac nawozy azotowe. Czy moze ktos coś słyszła na ten temat? Kora tak jak inne organiczne substancje zawiera dużo węgła ( zwłaszcza ta nie przekompostowana), aby ten węgiel uruchomić do obiegu w przyrodzie mikroorganizmy glebowe potrzebują sporo azotu, który zajdają roślinom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 15.06.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Poczytałam wczoraj sobie ten wątek i spodobał mi się pomysł Pinusazastąpienia kory szyszkami. Więc popołudniu pojechaliśmy na działkęi pozbierałam spod wszystkich drzew to tałatajstwo którego teraz jest pełno i nie do końca miałam pomysł co z tym bałaganem robić. Jak podsypałam drzewka to sama nie wierzyłam że to tak pięknie może wyglądać. No naprawdę ślicznie. Polecam spróbujcie ! Wygląda fantastycznie. PINUS DZIĘKUJĘ ZA INSPIRACJĘMój las wygląda coraz piękniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 15.06.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Pomysł tyleż oryginalny co pożyteczny. Podpinam się do podziękowań dla Pinusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 20.06.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 A co jest złego w mchu? Nam bardzo się podoba i chciałabym go troszkę mieć u siebie... Mech dosyć skutecznie zabija trawę i ciężko go potem usunąć zwałaszcza z zacienionych i zakwaszonych obszarów. Tak trawę jak i chwasty. Kory nie sypiemy przecież na trawniki. Sypiemy ją w miejscach, w których właśnie nie chcemy mieć ani trawy ani chwastów. I owszem sypiemy nie na trawę ... ale mech sobie radzi i przechodzi do trawy gdzie nierzadko ma ciedń i wilgoć - czyli warunki które uwuelbia (a i jeszcze kwaśną ziemie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 21.06.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Witam wszystkich, mam pytanie, czy pod korę wkladaliście folię, albo jakies zabezpieczenie zeby nie przerastały chwasty i trawa ??? Ile tej kory trzeba wysypac na podłoże ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 22.06.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Witam wszystkich, mam pytanie, czy pod korę wkladaliście folię, albo jakies zabezpieczenie zeby nie przerastały chwasty i trawa ??? Ile tej kory trzeba wysypac na podłoże ?? Właśnie jestem w trakcie układania agrowłokniny w gotowym ogrodzie - katorga i ... chyba to wywalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts