Inwestor128 23.06.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam Mam do utwardzenie okolo 150 mb drogi dojazdowej do domu. Czy moglibysie polecic jakies firmy ze slaska (okolice Katowic, Tychow, Bielska), ktore podjelyby sie takiego tematu? Moze macie jakies doswiadczenia w tym zakresie. Generalnie chodzi o doprowadzenie drogi typu 'miedza' do stanu uzywalnosci przez caly rok. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 23.06.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam Mam do utwardzenie okolo 150 mb drogi dojazdowej do domu. Czy moglibysie polecic jakies firmy ze slaska (okolice Katowic, Tychow, Bielska), ktore podjelyby sie takiego tematu? Moze macie jakies doswiadczenia w tym zakresie. Generalnie chodzi o doprowadzenie drogi typu 'miedza' do stanu uzywalnosci przez caly rok. Tomek drobny gruz (ale nie ceglany) + walec na koniec na taką drogę będziesz musiał wysypać jakieś 500 t edit: poprawiłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.06.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Ja miałem 40x3,2 m. Nająłem kilku chłopów ze wsi z łopatami i taczkami. Wykorytowali i odwieźli ziemie z rozplantowaniem w inne miejsce. W koryto zamówiłem wysypanie 5 kamazów (+- 10 m3 x 5) kamienia klińca z lokalnego kamieniołomu. Koparkoładowarka kamień rozgarnęła. Samo sie ubiło. Droga jest cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 24.06.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Jaki rodzaj kamienia wrzuciłeś na swoją drogę? I jaki jest był koszt za tonę? Ja w tej chwili chcę utwardzić drogę ok 30 m na 3,2 szer.Sąsiad wysypał gruz, jakaś rozgarniarka to ładnie poukładała potem zamówił walec. Droga równa i przejedna niezależnie od tego co po niej jeździło i w jakiej pogodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.06.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam. My utwardzaliśmy z sąsiadami ok. 120 m x 4-5 m. Gruz + żużel. Od zeszłego roku wszystko w porządku, koszty to chyba ok. 6000 pln za całość, ale to musiał bym potwierdzić. Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.06.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Jaki rodzaj kamienia wrzuciłeś na swoją drogę? I jaki jest był koszt za tonę? Ja w tej chwili chcę utwardzić drogę ok 30 m na 3,2 szer. Sąsiad wysypał gruz, jakaś rozgarniarka to ładnie poukładała potem zamówił walec. Droga równa i przejedna niezależnie od tego co po niej jeździło i w jakiej pogodzie. Kamień nie pamiętam ile kosztował bo to było dawno. Przywieziony był z Dubia - to taki lokalny kamieniołom. U nas kamień jest bardzo tani - płaci się głównie za transport. Na dzień dzisiejszy tzw. ziemię kamienną, czyli to co zostaje po przesianiu grubszego kamienia można kupić po 1 zł za tonę (jeden złoty) Jest to bardzo dobry materiał na ostatnią warstwę szutrowej drogi. Gdy się go dobrze rozgarnie i ubije jest twardszy od asfaltu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 24.06.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 no to fajnie masz 1 zl / tona - za parę zł można mieć fajną drogę. u nas niestety nie ma takich możliwości a szkoda pozostaje więc gruz + rozgarniarka + walec jezeli chcesz mieć to zrobione naprawdę dobrze. Koszty przez to rosną naprawdę szybko bo nawet gruz jest towarem deficytowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts