Rezi 05.02.2006 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 bedę robił to u siebiepłyty spoinujesz zgodnie ze sztukąna to grunt zalecany przez producenta klejutapeta z włókna i malowanie mi doradca techniczny pewnej firmy zalecił szpachlowanie szpachlą akrylowa przed malowaniem dla uzyskania gładkiej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kburas 06.02.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 bedę robił to u siebie płyty spoinujesz zgodnie ze sztuką na to grunt zalecany przez producenta kleju tapeta z włókna i malowanie mi doradca techniczny pewnej firmy zalecił szpachlowanie szpachlą akrylowa przed malowaniem dla uzyskania gładkiej powierzchni Dzięki za info! Czy konieczne jest również szpachlowanie ścian pod taką tapetę jeżeli jest "w miarę" równy tynk? Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.02.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 bedę robił to u siebie płyty spoinujesz zgodnie ze sztuką na to grunt zalecany przez producenta kleju tapeta z włókna i malowanie mi doradca techniczny pewnej firmy zalecił szpachlowanie szpachlą akrylowa przed malowaniem dla uzyskania gładkiej powierzchni Dzięki za info! Czy konieczne jest również szpachlowanie ścian pod taką tapetę jeżeli jest "w miarę" równy tynk? Karol niestety pod ta tepeta ( zwłaszcza gładka wszysko widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kburas 06.02.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Jaka jest twoim zdaniem sensowna cena za położenie m2 takiej tapety? Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.02.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Jaka jest twoim zdaniem sensowna cena za położenie m2 takiej tapety? Karol nie mam pojecia jak znam życie moi zrobia to za 5-7 zł za 1 m2 + koszt gładzi 5 zł + 1 X malowanie w cenie ale doradca z jednej firm doradził mi zastosowanie do łaczeń gk mase akrylową z dodatkiem włkien szklanych. sprawdzam tę technologie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.02.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ...zaraz, zaraz wszystko zależy jakiej gramatury tapetę chcesz położyć "worek" 100 - 110 g to stanowczo za mało na nierówne podłoże, ale płyta gk z porządnym wykończeniem łączeń - bez problemu.Układanie bajecznie proste, gruntujesz ścianę ( klej roźcieńczony wodą 1:3) potem klej na ścianę, potem tapeta - broń Panie Boże smarować klejem, bo się rozleci !Potem malujemy, warto kupić dobrą farbę....robota dla osoby o średniej "kulturze" technicznej bez problemów....a i bryty łączymy na STYK !PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 17.03.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 witam,mam 3 lazienki w domu ,2 juz zrobione i sa wykonczone kafelkami,trzecia chcialem zrobic inaczej,wlasnie wykonczyc ja tapeta z wlokna szklanego w jakims wzorze,np.jodelka i pomalowac na jakis ladny kolor.ktos ma tak zrobione i co sadzicie o takim rozwiazaniu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 17.03.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 ..tapeta z włokna szklanego w łazience !???????? .... ależ bardzo proszę ! Oczywiście nie może być narażona na bezpośrednie działanie wody ( farbę szlag trafi, no chyba, że olejna czy cuuuuuuś takiego ). Różne faktury tapety ( przecież można zrobić ciekawą kompozycję ! ) dają wiele możliwości ! Popieram ( choć nie mam ) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 18.03.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 ..tapeta z włokna szklanego w łazience !???????? .... ależ bardzo proszę ! Oczywiście nie może być narażona na bezpośrednie działanie wody ( farbę szlag trafi, no chyba, że olejna czy cuuuuuuś takiego ). Różne faktury tapety ( przecież można zrobić ciekawą kompozycję ! ) dają wiele możliwości ! Popieram ( choć nie mam ) Pozdro dzieki za poparcie,moze byc ciekawie,inaczej,wlasnie jestem w fazie projektu.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 23.06.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam wszystkich forumowiczów. Mam takie oto pytanie: czy ktoś już kładł tapete z włókna szlanego lub widział jak się ją kładzie? bardzo proszę o odpowiedz jak najszybszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 23.06.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Kładłem już.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 23.06.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 no iiiii? czy ciężko się ją kładzie? nie chwal się tylko pisz .Czy taki laik jak ja da sobie radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 23.06.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Rom-Kon dziękuje za rady i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.06.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Ten post wyżej to trochę dziwnie wygląda ( niby prztyczek w nos )więc pozwolę sobie dodać że kontakt był przez GG pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.06.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 prywatę Panowie robicie inni tez penie chcą wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.06.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 To ja się chyba powinnam wytłumaczyć.Tak,Rom-Kon wszystko pięknie mi wytłumaczył na gg.Więc kto chce wiedzieć ,niech pyta,prawda Rom-Kon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.06.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 a tak szczerze powiedziawszy,to bardzo mi się podoba twój dom,Rezi.A ten dywan z trawy to moje marzenie,które chyba nigdy się nie spełni.Jakoś nie chce ta trawa być taka cudna jak u ciebie pozdrawiam,Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.06.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 25.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Wykładaliśmy tym sufity w mieszkaniu i malowaliśmy je na biało. Tapeta kładła się dobrze, wręcz wsiąkała w powierzchnię sufitu, ale niestety można się trochę pokłóć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.06.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witaj Mags. Czy tę tapetę można kupić w sklepach z "normalnymi"tapetami? jak na razie zbieramy wszelkie wiadomości na ten temat.I czy kładliście sami? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts