Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tapety z włókna szklanego - wątek zbiorczy: opinie, uwagi, firmy

Gość

Recommended Posts

bedę robił to u siebie

płyty spoinujesz zgodnie ze sztuką

na to grunt zalecany przez producenta kleju

tapeta z włókna

i malowanie

mi doradca techniczny pewnej firmy zalecił szpachlowanie szpachlą akrylowa przed malowaniem dla uzyskania gładkiej powierzchni

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bedę robił to u siebie

tapeta z włókna

i malowanie

mi doradca techniczny pewnej firmy zalecił szpachlowanie szpachlą akrylowa przed malowaniem dla uzyskania gładkiej powierzchni

Dzięki za info! Czy konieczne jest również szpachlowanie ścian pod taką tapetę jeżeli jest "w miarę" równy tynk?

Karol

bedę robił to u siebie

tapeta z włókna

i malowanie

Dzięki za info! Czy konieczne jest również szpachlowanie ścian pod taką tapetę jeżeli jest "w miarę" równy tynk?

Karol

niestety pod ta tepeta ( zwłaszcza gładka wszysko widać

Jaka jest twoim zdaniem sensowna cena za położenie m2 takiej tapety?

Karol

nie mam pojecia jak znam życie moi zrobia to za 5-7 zł za 1 m2 + koszt gładzi 5 zł + 1 X malowanie w cenie

ale doradca z jednej firm doradził mi zastosowanie do łaczeń gk mase akrylową z dodatkiem włkien szklanych.

sprawdzam tę technologie

...zaraz, zaraz

wszystko zależy jakiej gramatury tapetę chcesz położyć "worek" 100 - 110 g to stanowczo za mało na nierówne podłoże, ale płyta gk z porządnym wykończeniem łączeń - bez problemu.

Układanie bajecznie proste, gruntujesz ścianę ( klej roźcieńczony wodą 1:3) potem klej na ścianę, potem tapeta - broń Panie Boże smarować klejem, bo się rozleci !

Potem malujemy, warto kupić dobrą farbę....

robota dla osoby o średniej "kulturze" technicznej bez problemów.

...a i bryty łączymy na STYK !

Pozdro

J

• 1 month później...

..tapeta z włokna szklanego w łazience !????????

.... ależ bardzo proszę !

Oczywiście nie może być narażona na bezpośrednie działanie wody ( farbę szlag trafi, no chyba, że olejna czy cuuuuuuś takiego :roll: :wink: ).

Różne faktury tapety ( przecież można zrobić ciekawą kompozycję ! ) dają wiele możliwości !

Popieram ( choć nie mam )

Pozdro

..tapeta z włokna szklanego w łazience !????????

.... ależ bardzo proszę !

Oczywiście nie może być narażona na bezpośrednie działanie wody ( farbę szlag trafi, no chyba, że olejna czy cuuuuuuś takiego :roll: :wink: ).

Różne faktury tapety ( przecież można zrobić ciekawą kompozycję ! ) dają wiele możliwości !

Popieram ( choć nie mam )

Pozdro

dzieki za poparcie,moze byc ciekawie,inaczej,wlasnie jestem w fazie projektu.pozdro

• 1 year później...

a tak szczerze powiedziawszy,to bardzo mi się podoba twój dom,Rezi.A ten dywan z trawy to moje marzenie,które chyba nigdy się nie spełni.Jakoś nie chce ta trawa być taka cudna jak u ciebie :cry:

pozdrawiam,Beata.