olatomek 21.10.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Dzięki, będę wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 21.10.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 strzykawka, wtłoczyć klej dicisnąć i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 21.10.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 mozna rozciaść i podkleic albo strzykawka wstrzykan klei ogólnie jak sie robi w dwie osoby to idzie zrobic bez pecherzy ale czasem po prostu tapeta ma w sobie jakas fałde i to pózniej wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia22 22.10.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Strzykawka i klej to dobre rozwiązanie. Poza tym jak tapety wyschną to pęcherze powinny zniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 22.10.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 czy mogłabyś wkleić zdjęcia, jak ta tapeta wygląda u ciebie? Jestem bardzo ciekawa efektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.10.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 - jak malować te tapety? - najpierw je też gruntowac?Szwagier ostatnio kładł takie u siebie - potem malował bez żadnego gruntowania. Może dopytaj się w sklepie w którym je kpiliście, czy wymagają gruntowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 31.10.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 czy mogłabyś wkleić zdjęcia, jak ta tapeta wygląda u ciebie? Jestem bardzo ciekawa efektu! Witam:) Tak naprawdę to tej tapety nie widać - ona jest w miarę transparentna więc na zdjęciu tym bardziej nic nie zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 04.11.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witajcie, skorzystam z okazji i podepnę się pod temat. Mam zamiar wyłożyć ściany tapetami z włókna szklanego, pytanie tylko jak później malować, tzn. czy gruntować, czy tylko i koniecznie farba lateksowa czy może być tradycyjna emulsja kolorowa, np. dekoral?Może ponadto ktoś ma fotki swoich ścian w ten sposób wykończonych?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.11.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Mam zamiar wyłożyć ściany tapetami z włókna szklanego, pytanie tylko jak później malować, tzn. czy gruntowaćHmmm. 3 posty wyżej jest takie samo pytanie a pod nim odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 05.11.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 coś mi się wzrok pogorszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wecek 24.11.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mam też pytanko do tapet z włókna szklanego. Fachowcy zrobili mi te tapety na zakładkę. ok 10 cm. Dwa razy malowałem lateksem i dalej widac te połaczenia. Jak u Was to wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.11.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mam też pytanko do tapet z włókna szklanego. Fachowcy zrobili mi te tapety na zakładkę. ok 10 cm. Dwa razy malowałem lateksem i dalej widac te połaczenia. Jak u Was to wygląda??10cm zakładka - no to super - wykorzystaj to i zrób pionowe pasy w innym kolorze. Myślę, że dopiero wtedy nie zobaszycz tego łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 24.11.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mam też pytanko do tapet z włókna szklanego. Fachowcy zrobili mi te tapety na zakładkę. ok 10 cm. Dwa razy malowałem lateksem i dalej widac te połaczenia. Jak u Was to wygląda?? przeciez to sie klej jeden pas do rugiego i zgrywa sie fakture a nie że robi sie na zakladke jak siatke na docieplenie ... żeby nie by o widac tych garbów na łączeniach to trzba by to zaszpachlowac gładzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyot 24.11.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Takie tapety z założenia dedykowane są dla trudnych podłoży.Niemniej...W zależności od faktury można łatwo poddać naprawie fragmenty, bądź całe połacie bez obawy o efekt. Strzykawka nie zawsze zadziała , nie wiem jak to wygląda ale czasami wystarczy przeciąć tapetę wzdłuż wzoru ( o ile takowy jest a najczęściej tak) lub naciąć krzyż,odgiąć boki,posmarować podłoże,dociskając tapetę czystą szmatką tak,aby rozcięcie było jak najmniej widoczne.Nadmiar kleju wytrzeć nie poprzez ścieranie,a dociskanie.Kiedy klej wyschnie (dla pewności 24h) ewentualne styki ok1mm można zaszpachlować akrylem który malujemy na drugi dzień.Tak z grubsza,bo ostateczny werdykt w moim przekonaniu można wyrokować na miejscu,bądź po dokładniejszym opisie - pokazaniu problemu. Zakładki przy tej tapecie w użytkowaniu domowym nie powinny mieć miejsca... Pozdrawiam,pyot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hba 27.01.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 witam wszystkich! czy ktos sie orientuje jaka jest cena za polozenie tapet z wlokna szklanego (samo polozenie, bez malowania) Moj wykonawca powiedzial 11zl/m2 (cena bez malowania), cena we wrocławiu.. nie wiem czy to duzo / malo moze ktos sie orientuje w temacie pozdr i z gory dzieki za odphba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chiromancja 13.04.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Zamierzam położyć na ściany tapetę z włókna szklanego. Coś w rodzaju plecionki. Wiem, że trzeba użyć specjalnego kleju. Trochę mam obawy co się stanie po latach gdy będę chciał taką tapetę zerwać. Czy w ogóle jest to możliwe bez skuwania tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 14.04.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 A to jest opłacalne w ogóle? i ku czemu służy? ja mam tapetę szklaną na suficie i pamiętam, że weszły na to tony kleju wcale nietaniego, ta tapeta chłonie bez końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chiromancja 14.04.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 A to jest opłacalne w ogóle? i ku czemu służy? Podziel się swoimi uwagami. Rozumiem, że postawione pytania świadczą o Twoich złych doświadczeniach z tapetą szklaną już na etapie układania jej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 14.04.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 ja mam tapetę szklaną na suficie i pamiętam, że weszły na to tony kleju wcale nietaniego, ta tapeta chłonie bez końca. przecież się podzieliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnessJ 14.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Pomagają walczyć z pleśnią i grzybem. Świetnie kryją pęknięcia na suficie i ścianach.Polozylismy wlasnie taka tapete zwlaszcza ze przestawialismy scianki i czesc z nich to plyta.Ladnie wyglada juz pomalowana .Bylam na nie ale maz sie uparl i teraz nie zaluje lepiej wyglada niz gola sciana. A jesli chodzi o zrywanie to nie wiem wujek z branzy budowlanej mowil ze w hotelu szpachlowali taka tapete i cos tam jeszcze ( nie zrywali) i pozniej malowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts