RenataS 31.07.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dagne, mam pytanie o filary, na zdjęciach widzę, że z tego w podcieniu zrezygnowaliście, a co w tymi w holu? pytam, bo u nas są dopiero wylane ławy i już nam się wydaję, że mamy spartaczoną robotę, mąż wczytała się w projekt i wywnioskował, że tam gdzie są filary z ław powinny wystawać druty zbroeniowe, a u nas nic nie zostawili wszystko zalali betonem jedziemy dzisiaj do kierownika budowy zobaczymy co on na to powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 31.07.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam, No druty zbrojeniowe muszą być, przynajmniej u nas były. A filary połączyliśmy ze ścianami tak jak to widać na jednym ze zdjęć. Dziwne, że u was nie zrobili. Dowiedzcie się dokładnie. mam nadzieję, ze wszystko okaże się ok:) A u nas strop już przesechł i pojutrze zaczynają stawiać kolankowe:) Pozdrawiam,Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 01.08.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 rozmawialiśmy z kierownikiem budowy i powiedzial, że na etapie ław to jest jeszcze wszystko do naprawienia i całe szczęście, ale niesmak pozostaje i nauczka na przyszłość trzeba być zawsze krok przed ekipą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaMarek 01.08.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Cześć Dagne Jesteśmy małżeństwem ,któremu również spodobał się Benedykt II i pewnie niebawem zakupimy projekt tego domu lecz jak zapewne wszyscy przed tą decyzją chcielibyśmy obejrzeć ten budynek w rzeczywistości. Z powyższych wiadomości dowiedzieliśmy się że Twój Benio jest budowany w Lesznowoli a to tylko 15min drogi od naszego miejsca zemieszkania. Czy moglibyśmy obejrzeć Twoje osiągnięcia ? Bardzo prosimy o odpowiedż. (na forum lub [email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 01.08.2007 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam, Edyta&Marek, posłałam wiadomość na mail:) A do reszty tych którzy śledzą przygody naszego Benedykta Drugiego, to od dziś rana budują nam ścianki kolankowe. Na razie zdjęć nie zamieszczam, bo w środku na parterze rośnie nam rozporowy las:) a na górze niewiele widać, ale może dziś coś napstrykam to zamieszczę Pozdrawiam wszystkich odwiedzających, Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-m 05.08.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Pozwolę się dołączyć My również budujemy Benka - w gminie Czosnów ok.20 km od Łomianek. W przyszłym tygodniu będzie robiony strop. Na szczęście mamy super ekipę górali więc można powiedzieć że dom jest budowany pokazowo i dziwię się że kirownik budowy nie kontroluje poczynań Waszej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-m 05.08.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 A jakie pokrycie dachowe robicie ??? My zastanawiamy się nad dachówką ceramiczną ...A teraz z innej beczki - nie przeraził was taras bo ja się przyznam że jak go zobaczyłam to byłam w lekkich szoku, teraz już się oswoiłam i nie wyobrażam sobie innego ale w pierszym momencie było krucho pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 05.08.2007 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam,Na wstępie pozdrawiam wszystkich odwiedzających, fajnie, że nas coraz więcej:) Niedługo stuknie nam 1500 odwiedzin:) Co do dachówki to robimy blachodachówkę w kolorze ciemnozielonym. Takim bardzo ciemno zielonym. Jeśli zaś chodzi o taras, to tak jak pisałam we wcześniejszych postach zarówno powyżej jak i w temacie Benedykta na forum "projekty i architektura", wprowadziłam w projekcie bardzo dużo zmian, skutkiem czego taras jest u nas zupełnie inny niż w oryginale. Jeśli masz pytanie dotyczące oryginału proponuję ww. temat http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83638&postdays=0&postorder=asc&start=0gdzie wszyscy fani i budujący Benia się wypowiadają. Przepraszam, że nie wklejam kolejnych zdjęć, ale chwilowo mamy przestój. Poczekam, aż nam badyle rozporowe powyjmują z salonu, to wtedy będzie co fotografować. Góra już cała wyposażona w kolankowe, podnieśliśmy je nieco... teraz tylko czekamy na więźbę. Pozdrawiam,Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 05.08.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 ha ha mam rozdwojenie jaźni zapominam o co w którym wątku pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 05.08.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Pozwolę się dołączyć My również budujemy Benka - w gminie Czosnów ok.20 km od Łomianek. W przyszłym tygodniu będzie robiony strop. Na szczęście mamy super ekipę górali więc można powiedzieć że dom jest budowany pokazowo i dziwię się że kirownik budowy nie kontroluje poczynań Waszej ekipy zapytałam już o to w projektach i architekturze, ale Ty też jesteś w pobliżu bo my gmina babice stare napisz gdzie kupowaliście dwuteownik i te inne stalowe elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-m 06.08.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 My- a dokładnie nasza ekipa kupuje wszystko w hurtowni w Nowym Dworze Mazowieckim i z tego co się zorientowałam jest to jedna z najtańszych hurtowni, ale nie wiem jak by Wam wyszło z transportem do Borzęcina A tak na marginesie to teraz mieszkamy na Grotach, tak więc całkiem blisko was Mnie tam natomiast cena stali nie przytłacza - beton i stropy teriwa to jest dopiero kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 06.08.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 generalnie to nie chodzi o cenę stali, a dokładnie to dwuteownika, bo w dwóch miejscach które sprawdziłam jest cena podobna, tylko o to, że jest mało punktów gdzie można się w to zaopatrzyć, i o to, że potrzeba mi 29m dwuteownika, a muszę kupić 36 i co zrobię z 7? oddam na skup złomu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 06.08.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Bardzo się cieszę, że taka tu dyskusja się rozwija, ale jeszcze raz odsyłam was do tematu na forum "projekty i architektura". Tutaj jest galeria zdjęć, tam jest dyskusja i na pewno więcej osób będzie skłonnych wam pomóc. [/url] http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83638&postdays=0&postorder=asc&start=0 Pozdrawiam,Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 24.08.2007 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 No więc nareszcie ruszyło:)Oto jak wyglądała więźba 2 dni temu: http://lh3.ggpht.com/_-2uLC8j5vJw/SZcG9aKaWUI/AAAAAAAAAbE/jNCtr7Lt-g8/s512/P1010141.JPGhttp://lh6.ggpht.com/_-2uLC8j5vJw/SZcHDUxx9EI/AAAAAAAAAbM/bXrHeMasXEs/s640/P1010142.JPGhttp://lh3.ggpht.com/_-2uLC8j5vJw/SZcHJ_F8LYI/AAAAAAAAAbU/TsC8TCzqi1o/s512/P1010144.JPGObecnie jest już bardziej zaawansowana, ale nie ma nawet kiedy zdjęć zrobić, bo jak Panowie schodzą z budowy to jest już ciemno. Prosiłabym także nie przesyłać na razie zapytań o możliwość "zwiedzania" domu, ponieważ na razie trwają dość intensywne prace i takiej możliwości nie ma:(Ale obiecuję, ze już po weekendzie załączę zdjęcia wnętrz i tego co powstanie na piętrze, aby zrekompensować ten brak zwiedzania:)Pozdrawiam,Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 02.09.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 dajcie jakieś nowe zdjęcia, fajnie jest oglądać czyjś dom i widzieć w nim swój moje sa do obejżenia na http://www.renatasurma.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 02.09.2007 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witam, Ostatnio tak późno wracałam do domu, że oglądałam go z zapartym tchem i latarką w dłoni:) Dziś rano dopiero zobaczyłam całość, chociaż wiecha była już wczoraj:) Dom zrobiony pod "papę". Na piętrze wszystkie zmiany wyszły znakomicie, na parterze jeszcze lepiej. Obecnie jestem poza domem, wracam po 15 i wtedy zamieszczę zdjęcia- chociaż taras i wejście będą już zrobione. Pozdrawiam, Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 23.10.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 pytanie do budujących Benedykta II, o jakim promieniu robiliście okna w lukarnach, bo nie ma tego w projekcie, a z mg dzwonią do nas w tej sprawie już drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 01.11.2007 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 W której lukarnie? W tych co są w projekcie to standardowo, natomiast w tej dobudowanej w łazience to z tego co pamiętam to 120/150, ale jest za małe, teraz bym zrobiła większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 22.11.2007 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witam po długiej przerwie. Nie zamieszczałam ostatnio zdjęć bo niestety nie miałam na to czasu. Jak idzie budującym???? U nas na razie pomału. Tynki szare zrobione, od poniedziałku wchodzi ekipa z tynkami białymi i z ocieplaniem domu styropianem. Musieliśmy po drodze zwolnić hydraulika i w bardzo szybkim (i stresującym) tempie szukać nowego, bo poprzedni próbował nas "okantować". Zażyczył sobie 100pln za samo ułożenie podłogówki. Z materiałami chciał 250pln. Ceny oczywiście za mkw!!!! Wiele przygód już za nami, kilka miłych, więcej niemiłych....ale idzie do przodu:)Grzejemy już KOZĄ, bo kominka nie ma i ociepleni brak:) Eh, trudy budowlanki:) Pozdrawiam,Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 22.11.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Proszę, oto zdjęcia sprzed miesiąca, może półtora: od tyłu http://lh3.ggpht.com/_-2uLC8j5vJw/SZcGsACPXXI/AAAAAAAAAaY/Ll0EqTIlV_Q/s640/P1010557%20kopia.jpg od boku/frontu http://lh5.ggpht.com/_-2uLC8j5vJw/SZcGtbhgYAI/AAAAAAAAAag/JPH-AkOwodY/s640/P1010559%20kopia.jpg Kolejne zrobię, jak już będzie co pokazać, czyli białe tynki we wnętrach i ocieplenie z zewnątrz. Może nareszcie zacznie wyglądać jak dom:) Pozdrawiam,Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts