Dagne 23.07.2008 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam:)Cieszę sie, że komuś tez się podobają te okna:) Ja już marze jak będe jała przy jednym z nich śniadanie:)Kolor okien to złoty dąb...na tym zdjęciu wyglądają na nieco ciemniejsze niż są w rzeczywistości. Co do szerokości to muszę zmierzyć, bo już nie pamiętam;) Część środkowa jest stała- nie otwiera się- natomiast boczne są uchylne i otwierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 31.07.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 No dobra, kolejny krok ku gotowości bojowej:) Mamy już brodziki, baterie, umywalki, wc i takie tam!!!! Teraz już tylko moment, kilka płytek i bierzemy pierwszy prysznic:) Licznik poniżej odlicza ile dni zostało do tej emocjonującej chwili!!!!!!!!!! EMOCJE!!! Dziś lub jutro zamawiamy kuchnię Wybór padł na fronty fornirowane hebanem i blaty z kwarcu. Cena? Ała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 02.08.2008 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 No dobra, kuchnia zamówiona. Koncepcja sie zmieniła całkowicie. Jak? tT pokaże na zdjęciach koło października, mam nadzieję, ale mogę tylko powiedzieć: Palisander, czarny lakier i czarny kwarc:) Nie wiem czy ktokolwiek tu jeszcze zagląda, bo żadnych zdjęć nie wklejam, ale naprawdę nie mam co wklejać. Od 24 sierpnia wchodzi glazurnik (zwany na forum Vadiolem, pozdrawiam ) i wtedy na pewno zdjęcia rusza lawinowo:) A tak swoją drogą to jak idą prace np. u RenatyS???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 04.08.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 No dobra, kuchnia zamówiona. Koncepcja sie zmieniła całkowicie. Jak? tT pokaże na zdjęciach koło października, mam nadzieję, ale mogę tylko powiedzieć: Palisander, czarny lakier i czarny kwarc:) Nie wiem czy ktokolwiek tu jeszcze zagląda, bo żadnych zdjęć nie wklejam, ale naprawdę nie mam co wklejać. Od 24 sierpnia wchodzi glazurnik (zwany na forum Vadiolem, pozdrawiam ) i wtedy na pewno zdjęcia rusza lawinowo:) A tak swoją drogą to jak idą prace np. u RenatyS???? idą idą szybkim tempem a zapowiadało się "tragicznie" jak jedna ekipa przełożyła mi termin z połowy lipca na koniec sierpnia, a teraz okazuje się że będą mogli dopiero około połowy września, ale całe szczęście, Pan który był umówiony do układania płytek i parkietu podjął się ocieplenia poddasza i tym sposobem prace ruszyły z kopyta ja mam bardzo dużo zdjęć, o które muszę uzupełnić swoją galerię, ale najpierw nie chciałam umieszczać zdjęć instalacji jak dom był bez okien, a teraz nie mam kompletnie na to czasu. do domu wracamy około 22ej i padamy ze zmęczenia. mamy już okna, ale jeszcze bez bramy garażowej (przyjechała uszkodzona i już miesiąc czekamy na wymianę uszkodzonej części i drzwi frontowych (na razie tylko zastępcze, bo zamówione drzwi przyjechały z fabryki, ale bez doświetleń po bokach ), powieszone grzejniki, tylko brak łazienkowych, bo jeszcze nie wiem jakie, wkład do kominka zamówiony, a projekt się robi, u nas kominek będzie w rogu po lewej stronie salonu, część parapetów wewnętrznych będzie w tym tygodniu, a część dębowych dopiero za trzy tygodnie, w pralni i kotłowni położona gładź na ściany i sufity, w kotłowni już płytki, w tym tygodniu będą już w pralni i gładź w pozostałej części domu, wanna, umywalki w inne gabaryty wybrane, płytki do łazienek wybrane, ale nie wiem kompletnie jak je ułożyć - mam tydzień na wymyślenie projektów łazienek i sufitów podwieszanych w salonie i kuchni, szambo zamontowane i już użytkowane łazienki i sufity i jeszcze parapety zewnętrzne spędzają mi sen z powiek, kuchnię zostawiłam sobie na kolejny etap, chociaż już jedną wycenę zrobiłam jak widać dużo się dzieje, decyzje trzeba podejmować błyskawicznie, ale najważniejsze to to, że wszystko idzie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 04.08.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 oj tak tak, ciężko, czasem decyzje muszą być podjęte dosłownie w 15 minut. brrr. jak to dobrze, że już mam to za sobą. Prawdziwą ulgę się czuje jak już wszystko co zamówione leży i czeka na zamontowanie. Jak już nie ma odwrotu, to wszystko się wydaje idealne:) Ja nie byłam pewna czy dokonałam dobrego wyboru kaflowego, dopóki kafle nie zostały przywiezione. Teraz już wiem że każdy wybór był idealny:) A najlepszym wyborem był kominek bo jest na tyle wyrazisty, że teraz wzystko do niego dostosowujemy (kolory podłóg, kuchni, itd:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 04.08.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 oj tak tak, ciężko, czasem decyzje muszą być podjęte dosłownie w 15 minut. brrr. jak to dobrze, że już mam to za sobą. Prawdziwą ulgę się czuje jak już wszystko co zamówione leży i czeka na zamontowanie. Jak już nie ma odwrotu, to wszystko się wydaje idealne:) Ja nie byłam pewna czy dokonałam dobrego wyboru kaflowego, dopóki kafle nie zostały przywiezione. Teraz już wiem że każdy wybór był idealny:) A najlepszym wyborem był kominek bo jest na tyle wyrazisty, że teraz wzystko do niego dostosowujemy (kolory podłóg, kuchni, itd:)) gratuluję dobrego wyboru i chciałabym już być w tej sytuacji co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 07.08.2008 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Zanim się obejrzycie i będziecie jeszcze dalej:) Czasem to leci aż za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 07.08.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Co do szerokości to muszę zmierzyć, bo już nie pamiętam;) Część środkowa jest stała- nie otwiera się- natomiast boczne są uchylne i otwierane. Czy udało Ci się zmierzyć okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 08.08.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Dagne, piękny dom Poważnie zastanawiamy się nad Beniem ale chcę tam wprowadzić parę zmian, niektóre widzę u Ciebie Czy udostępniłabyś widok od środka dla dwojga niezdecydowanych ludzi Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za dobre decyzje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 26.08.2008 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam wszystkich po długiej przerwie. Udało nam sie poodpoczywać na urlopie i teraz powrót do budowy. Kilka rzeczy powstało w trakcie naszej nieobecności. Większość to drobiazgi jak wyrównanie schodów czy poprawienie otworów drzwiowych (panowie budowlańcy "skopali" każdy otwór drzwiowy jaki mamy w domu- do żadnego nie dałoby się wstawić drzwi). Jednak doszły już do tego wszystkiego parapety (okna od razu wyglądają inaczej) no i ścianka pod barek. Jak znajdę dziś chwilę to popstrykam zdjęcia bo przecież w galerii o zdjęcia chodzi a nie o gadanie:wink: i OBIECUJĘ!!! zmierzę te okna, jeśli to nadal Ci się gabba przyda:) Przepraszam, że to tyle trwa, ale straszne zamieszanie z ta budową. Od poniedziałku wchodzi glazurnik- eh...... to już z górki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 27.08.2008 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Kilka drobnych zmian: Są parapety: http://images49.fotosik.pl/5/51fee5fb8c6ff0fd.jpg http://images45.fotosik.pl/5/accf02b9d74885f3.jpg I ścianka pod barek: http://images49.fotosik.pl/5/a0e696e07a25b3d7.jpg http://images49.fotosik.pl/5/bd2532e1358476d2.jpg To na razie wszystkie zdjęcia. Reszta zmian jest drobniutka, ale nas cieszy:) Np. wyrównane schody, zabudowane od spodu, obudowane DGP itd. W rakcie budowy nawet najmniejsza zmiana (na lepsze) cieszy. Co do kna to nie wiem nadal, bo narzeczony powiedział, że 2x50cm i 1x180xm, ale teraz tak patrzę i to nie może tak być OBIECUJE!!!! jutro zmierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 01.09.2008 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Glazury ruszyły!!!!!!Teraz zdjęcia będą zamieszczane regularnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 07.09.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 w końcu dodałam zdjęcia do fotosika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 07.09.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 podobaja mi sie kafelki i kominek prosze o wiecej szczegolow glownie na temat kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 09.09.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Oto fragmenty wc na dole: http://images34.fotosik.pl/358/203ffb41bfb4b355med.jpg http://images38.fotosik.pl/9/4466e9eda4205e38.jpg http://images46.fotosik.pl/9/cc416aa40d2e3b33.jpg Niestety nie ma mnie w domu, i dostaję dostawy zdjęć mailem. Na razie dostałam tylko te 3:( A tam już cała kuchnia gotowa (podłogi i ściany). Dzisiaj zaczynają się już kłaść kafelki w łazience na górze. Wracam w weekend do domu, to opstrykam wszystko:)a pewnie będzie co:) Co do kominka, to co by tu można napisać? Kamień to czarny granit. Zabudowa to oczywiście K-G. Wkład firmy LAUDEL, panoramiczny 900. A przede wszystkim- bardzo się cieszę, ze się podoba:) Efekt to pewnie będzie dopiero jak dojdą podłogi i kolor na ścianach. Na razie w tych szarościach mu nie do twarzy:) Ale zdominował nasze wnętrza całkowicie:) Kuchnia miała być beżowa, ale brązowe blaty pasowałyby jak pięść do nosa. Więc w końcu kuchnia będzie czarno brązowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 09.09.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 no tak zapytaj kobiete o kominek a ona ci powie ze ladny ale ladniejszy z podlogami a mi chodzi czy z plaszczem wodnym czy z rozprowadzeniem powietrza czy zeliwny czy metalowy z szamotem w srodku i ostatnie czy ile ma kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 10.09.2008 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 O przepraszam, bez żadnych mi tu takich "zapytaj kobiety" Jak zdanie było "podoba mi się kominek, proszę o nim coś więcej" to ja o wyglądzie. Napisałam przecież, że Laudel, a na pierwszej stronie Laudel'a jak wół pisze, że w całości wykonane są z żeliwa Wystarczy wejść i popatrzeć Nie pamiętam czy seria Prestige czy Exclusive. Środek- szamot. Zrobiliśmy DGP, bo za płaszcz wodny musielibyśmy dużo więcej zapłacić. Drzwi otwierane na lewą stronę, tylko. Do góry nie chcieliśmy bo i tak nie będziemy palić na "otwartych drzwiach". Szerokość 90cm- panoramiczny. Zrobienie tego kominka (razem z rozprowadzeniem DGP, zabudowaniem KG i otynkowaniem, oraz przyklejeniem kamienia) zajęło 3 dni. Czy coś jeszcze mogę mężczyźnie powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 10.09.2008 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Co do kw to nie pamiętam, ale i tak trzeba dobrać do własnych potrzeb, tzn. do gabarytu domu. U nas albo 16kw albo 18kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 10.09.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 alez oczywiscie ze tak co to znaczy za plaszcz wodny musielibysmy duzo zaplacic ja widzialem kominki po 8.500zl i mniej wiecej w tej cenie szukam ale z plaszczem wodnym bo znajomy ma wlasnie takie jak wy tylko bez szamotu i nazeka na zbyt nagrzany salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 10.09.2008 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No nie wiem, nasz wkład kosztował 4500pln, z szamotem. Nie wypróbowaliśmy go jeszcze porządnie, ale raczej na zbyt nagrzany salon narzekać nie będę, bo dla mnie zawsze jest zimno:) Poza tym jak jest za gorąco, to zawsze można przymknąć klapkę DGP i ciepło leci gdzie indziej,albo uchylić drzwi i chwilkę przewietrzyć. Wiedzieliśmy jaką chcemy obudowę i jaki wkład i dla nas z płaszczem w takiej wersji jaką chcieliśmy byłoby za drogo, ot i cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts